• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Počivaj u miru, treneru svih trenera": Razija Mujanović se emotivno oprostila od srpske trenerske legende!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Napustio nas je veliki trener i veliki čovjek.

 razija-mujanovic-oprostaj-miki-vukovic Izvor: Printscreen/You Tube

Valensija je u toku meča sa Crvenom zvezdom javila da je preminuo legendarni trener muške i ženske selekcije ovog tima Mihajlo Miki Vuković.

On je u Jugoslaviji bio poznat prije svega po radu sa košarkašicama, a njegova najveća uzdanica bila je Razija Mujanović. 

Možda će vas zanimati

Upravo je on otkrio buduću članicu FIBA kuće slavnih i sa njom kao glavnom igračicom osvojio evropsko zlato 1989. godine. Tada je Jedinstvo iz Tuzle postalo šampion Evrope, a Razija je kasnije čak stigla i do VNBA, gdje je bila prva Evropljanka. 

Ona se na instagramu emotivno oprostila od čovjeka koji joj nije bio samo trener, već učitelj, prijatelj i drugi roditelj. Njeno oproštajno obraćanje prenosimo u cjelosti. 

"Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primjer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu bol i emocije ove oproštajne riječi.. Večeras bih samo da kažem hvala.

Izvor: Anadolija/Dejan Maksimović

Hvala Ti treneru što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala Ti što si me naučio da su oni skromni iznutra najbogatiji. Hvala Ti što mi nikad nisi dopustio da odustanem, jer isto tako ja danas ne dam svojim košarkašicama da odustanu od svojih snova! Pričam im o tebi, jer niko ne sme zaboraviti ko je profesor košarke, genije. Hvala ti za sve "kaznene treninge". Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim. Hvala Ti za sve uspomene, razgovore, za svaki moj roditeljski sastanak na koji si otišao, za sve riječi motivacije, za to što si vjerovao u mene kada niko drugi nije, za to što sam postala najbolja jer to bez Tebe ne bi bilo moguće!

Da se ja pitam, Mejdan bi nosio Tvoje ime! Da se ja pitam, Ti bi treneru bio u FIBA Hall of Fame! Da se ja pitam, Ti bi bio u školskim udžbenicima - a ja ti treneru obećavam, nikad te nećemo zaboraviti, dok sam ja živa i daću sve od sebe da se nešto pitam! Počivaj u miru treneru svih trenera!

PS. A koga sad da nazovem prije/poslije utakmice reprezentacije i pitam za savjet?!", navodi se u oproštaju od Mikija Vukovića. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC