• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan tamo nije pobijedio sedam godina: Crno-bijeli odlaze na derbi ABA lige

Autor Dragan Šutvić

"Nekad pogađaš, nekad ne pogađaš, ali moraš da igraš timski", traži trener crno-bijelih Filipovski pred meč protiv Budućnosti

 ABA liga Budućnost Partizan Sašo Filipovski najava Izvor: MN PRESS

Ubjedljiva pobjeda protiv Trenta i veoma dobra igra dali su Partizanu novu energiju. Sa njom će u petak popodne otputovati u Podgoricu, na subotnji derbi protiv Budućnosti (18 časova).

Dueli "plavo-bijelih" i crno-bijelih su tradicionalno uzbudljivi, a takav je bio i prvi ovosezonski susret, u kojem su Podgoričani slavili trojkom Danila Nikolića uz zvuk sirene u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Sada je red za novi međusobni meč, u "Morači", gdje Partizan nije pobijedio skoro sedam godina - od marta 2014. godine.

Možda će vas zanimati

Taj podatak svakako će biti motiv za crno-bijele, ali njihov osnovni zadatak biće da ponove nastup iz Evrokupa i da ostvare važan trijumf u borbi za plej-of.

"Jasno je da nas čekaju veliki izazov i teška utakmica. Potrebno je da se dobro regenerišemo poslije prethodne utakmice i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou", rekao je Partizanov trener Sašo Filipovski u najavi meča.

Komentarišući Budućnost, koja ima skor 9-2, šef struke crno-bijelih (7-7) rekao je da to odlična i dobro selektovana ekipa.

"Imaju jezgro ekipe više godina, igrače koji su tamo dugo u istom sistemu. Ivanović i Kobs su kreatori koji su i odlični napadači, mogu da prodru, šutnu, imaju četvorke sa šutom, igraju brzo, znaju da povuku kontranapad, dobro trče...", nabrajao je Filipovski.

I na početku i na kraju, on insistira na osnovnom zadatku - timskoj igri.

"Šut nekad pogađaš, nekad ne pogađaš, ali bitno je da odigramo timski u napadu, da ide lopta, da hrabro šutiramo i uzimamo otvorene šuteve", dodao je on.

Kao i protiv Trenta, Partizan će biti oslabljen neigranjem povrijeđenog Ognjena Jaramaza, koji je prošlog vikenda doživio udarac u koljeno na gostovanju Borcu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC