• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Husref Musemić predstavljen u Tuzla sitiju: "Došao sam da radim, ali niko ne može da garantuje spektakl"

Autor Dragan Šutvić

Poznati bh. stručnjak provešće naredne dvije i po godine na klupi tuzlanskog premijerligaša

 Tuzla siti predstavljen trener Husref Musemić Izvor: Promo/FK Tuzla City

Husref Musemić biće u naredne dvije i po godine trener Tuzla sitija!

Poznati bh. stručnjak, koji je bez posla od decembra 2019. godine kad se rastao sa Sarajevom, na klupi Tuzlaka zamijeniće Nermina Bašića, a danas je i zvanično predstavljen.

Možda će vas zanimati

"Musemić je bio naša želja od ranije i smatram da smo u njemu dobili ono što želimo. Riječ je jednom od najboljih stručnjaka u Bosni i Hercegovini, s obzirom da se dokazao kao trener. Uvjeren sam da će posložiti kockice koje nismo uspjeli posložiti ranije i da će naši rezultati sa gospodinom Musemićem biti znatno bolji", rekao je predsjednik Tuzla sitija Azmir Husić na konferenciji za novinare.

Šta od rada u novom klubu očekuje sam trener?

"Kada trener dođe u novu sredinu, bez obzira kako se zvao, želi nešto da napravi, da poboljša… I ja imam tu namjeru. Niko ne može garantovati da će se nešto spektakularno napraviti, ali to je takav posao. Došao sam ovdje da radim i da nešto napravim, a vrijeme će pokazati koliko ću uspjeti. Sa Azmirom Husićem se poznajem od ranije, imali smo uspješnu saradnju u Slobodi i želimo je ovdje nastaviti. Sa mnom će raditi Dženis Ćosić, s kojim sam radio ranije u Sarajevu, zatim Jasmin Moranjkić, Selver Ahmetović i trener golmana Kenan Hasagić", rekao je Musemić.

Ekipu, ističe, veoma dobro poznaje.

"Normalno je da u pauzi prvenstva dođe do promjene igrača. U ovom trenutku nećemo da žurimo da ne napravimo neke greške, ali pokušaćemo da dovedemo igrače na one pozicije koje su nam deficitarne. S obzirom što sam bio slobodan, gledao sam puno utakmica. Gledao sam Tuzlu siti dosta na televiziji i poznajem dosta dobro ekipu. Mislim da je bilo dobrih trenutaka, ali faktor sreće nije bio na njihovoj strani u nekim mečevima."

Želja kluba je da na kraju sezone izbori nastup na evropskoj sceni.

"U sportu je sve moguće, 42 boda su u igri, a ima i kup takmičenje. Dok postoji teoretska šansa, treba gledati da se iskoristi. Ako ne, na ljeto ćemo se spremiti i krenuti još bolje. Nadam se da će saradnja trajati najmanje dvije i po godine, koliko smo i dogovorili", istakao je Musemić, koji je tokom trenerske karijere u pet mandata bio trener Sarajeva.

Tuzla siti je nakon prvog dijela sezone na sedmom mjestu, uz 27 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC