• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Znam kako preporoditi Zrinjski!" Novi trener "plemića" Sergej Jakirović preuzeo dužnost

Autor Dragan Šutvić

"Svjestan sam šta me čeka", poručio je nasljednik Mladena Žižovića na današnjem predstavljanju

 Zrinjski predstavljen novi trener Sergej Jakirović Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Sergej Jakirović je krajem prošle godine imenovan za novog trenera Zrinjskog, a danas je u klupskim prostorijama i službeno predstavljen.

Riječ je o ambicioznom stručnjaku čiji su korijeni iz Mostara, ali koji je skoro kompletnu igračku i dosadašnju trenersku karijeru proveo u Hrvatskoj. Kratko je boravio u Sloveniji, gdje je vodeći Maribor imao svoj posljednji angažman.

Možda će vas zanimati

"Prvi utisci su odlični i svjestan sam šta nas čeka. Do sada sam obavio brojne sastanke, te ćemo već danas započeti sa radom u punom kapacitetu. Imao sam sreću i ranije da prisustvujem nekim utakmicama Zrinjskog, a tokom posljednjih mjesec dana sav moj fokus bio je usmjeren na ovaj klub", rekao je nasljednik Mladena Žižovića na klupi "plemića".

Otrkio je i kako i na koji način namjerava da preporodi Zrinjski koji jesenas nije igrao na način kako su navijači očekivali.

Najbolje rezultate Jakirović je bilježio sa hrvatskim prvoligašem Goricom, koju je u sezoni 2018-19 odveo do petog mjesta. Tokom igračke karijere, nosio je dres čak 17 klubova, mahom hrvatskih, a van granica Hrvatske, igrao je u Slovačkoj (Spartak Trnava), Sloveniji (Korotan Prevalje), Bugarskoj (CSKA Sofija) i Austriji (Superfund, Austrija Kernten i Špital).

"Samo pobjedama ćemo vratiti povjernje navijača i doći na mjesto koje priželjkujemo. Krilni igrači moraju više više da rade i doprinose, a imamo mnogo prostora za napredak i vjerujem da ćemo ga iskoristiti. Što se tiče eventualnih pojačanja, volio bih da angažujemo još jednog kvalitetnog veznog igrača, koji je u stanju da stvori višak na sredini terena", dodao je Jakirović.

Zrinjski je do sada angažovao nekoliko pojačanja, dok je, sa druge strane, danas ostao bez kapitena Pere Stojkića, koji je završio karijeru u 35. godini.

Takođe, Zrinjski je dogovorio i odigravanje deset kontrolnih utakmica do početka polusezone.

Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Prvi meč u proljećnom dijelu Zrinjski će odigrati na domaćem terenu protiv Krupe, u okviru 20. kola m:tel Premijer lige BiH.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC