• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan mora da se digne iz ove faze": Crno-bijelima nije lako, moraće jako protiv motivisanog FMP-a!

Autor Dragan Šutvić

FMP je prva prilika da se prekinu porazi u ABA ligi

 ABA liga Partizan FMP najava Izvor: MN PRESS

Partizan je u jako lošem trenutku – dva vezana poraza u ABA, od Borca i Budućnosti, glatko izgubljen meč od malo poznatog francuskog kluba u Evrokupu i očigledno loša atmosfera doveli su do potresa i promena u ekipi.

Plejmejker Kodi Miler-Mekintajer je na izlaznim vratima kluba, čeka se samo "papirologija", ali kalendar ne čeka, crno-bijele već sutra čeka duel sa FMP-om.

Možda će vas zanimati

"Moramo da se dignemo iz ove faze", odlučno kaže Uroš Trifunović za klupsku televiziju.

"FMP nam je biti prva prilika. Oni su se pojačali u odnosu na naš prvi duel, doveli su tri nova igrača. Sigurno će biti motivisani protiv nas, što je i nama motiv više. Samo treba jako da uđemo i da se dignemo iz ove faze", kaže popularni "Trifa".

Partizan je u ABA u jako lošoj situaciji, jer je plej-of matematički dostupan, ali ekipa mora da pobjeđuje sve do kraja, a rivali da gube.

"Tako je, ali treniramo dobro, polako se skupljamo, dižemo hemiju još više i borimo se da pobijedimo svaku utakmicu", rekao je Trifunović.

Sašo Filipovski govorio je i o tome kako psihološki podići i pripremiti ekipu.

"Sve tako brzo ide, poslije poraza se pati dva dana, odmah se trenira, priprema se maksimalno na sljedećeg protivnika. Mi smo profesionalci, nema drugog izbora nego da se maksimalno koncentrišeš na sledećeg protivnika i daš maksimum na sljedećem treningu. Psihologija jeste važna, ali samopouzdanje se stiče samo treningom", odgovara trener.

Što se tiče rivala…

"Mi se koncentrišemo da odigramo odbranu na visokom nivou, da popravimo greške iz prošle utakmice. FMP igra mnogo pik en rola, dosta jedan na jedan i široko u napadu. Osnove u odbrani su važne, treba da dobijemo skok, da još više u napadu dobijamo loptu, da se još više tražimo, nalazimo dobre odluke, jer nam lopta nije dobro išla u posljednjoj utakmici. Zato plejmejkeri moraju što brže i što bolje da uvedu u igru svoje saigrače", rekao je Filipovski.

Poslije FMP-a, slijedi putovanje Lokomotivi u Rusiju, pa onda gostovanje Cedevita Olimpiji, pa Lokomotiva u Beogradu – teška serija, pogotovo kada se ima u vidu da "Lokosi" nemaju nijedan trijumf, jer ih je pobijedio i Trento, koga su crno-bijeli prošle nedjelje pregazili…

"Nema lošeg protivnika. Metropolitan, mi ne znamo te igrače, nije Francuza dugo bilo, ali oni su fantastična ekipa, nisu džabe bili prvi u svojoj grupi. Dobili su nas intenzitetom u odbrani, gdje smo imali mnogo problema. I Trento nije izgledalo kao da su dobri, a vodili su skoro 30 poena protiv Lokomotive. Svaka utakmica je stvar za sebe. Svi treniraju košarku, svi šutiraju, nema autsajdera", kaže Filipovski.

Utakmica Partizan – FMP igra se sutra od 19 sati.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC