• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale Đorđević o srpskoj košarci posle dugo vremena: Bivši selektor Srbije otkrio kako vidi problem stranaca

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Sale Nacionale" ima svoje viđenje situacije.

 aleksandar-djordjevic-partizan-zvezda-stranci-aba-liga-evrokup-buducnost-cedevita Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević je na mestu selektora reprezentacije Srbije pravio velike uspehe i stizao do finala na svim takmičenjima - Evropskom prvenstvu, Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Možda će vas zanimati

Posle Mundobasketa u Kini je napustio to mesto, a sada je sa pozicije trenera Virtusa iz Bolonje analizirao dešavanja u košarci u regionu.

Đorđević je bio gost emisije na radiju Krš u Crnoj Gori, iskoristivši dolazak u Podgoricu na susret Virtusa protiv Budućnosti u okviru Evrokupa. Tom prilikom je govorio o rezultatima timova iz ABA lige, ali i dozvoljenom broju stranaca u takmičenjima.

"Jako dobra situacija da imaju četiri ekipe, očigledni su finansijski napori Cedevite i Budućnosti koje predvode biznismeni Tedeski i Bokan, a koji su vezali svoje ime i kompaniju uz klub dali rezultate. Značajno je to za celu teritoriju bivše Jugoslavije. Naravno, Partizan je jedna originalna forma rada i stvaranja ekipe. Međutim, treba sve to potvrditi rezultatima ali nije lako, dugo je takmičeje i postoje ekipe koje prave druge projekcije i planove da dođu do rezultata."

Đorđević je potom odgovarao na pitanje broja stranaca u ABA klubovima i da li je to loše za košarku u regionu, pošto i Partizan i Crvena zvezda, uz klubove iz drugih zemalja, imaju veliki broj stranih igrača.

"Malopre ste pomenuli da imamo četiri ekipe u TOP 16 Evrokupa i jednu u Evroligi. To zahteva jednu viziju i jedno ulaganje. Ali, ne možemo sve da tražimo u jednom momentu i rezultat i ulaganje i razigravanje mladih igrača. Velika je konkurencija na tržištu, mnogo igrača traže mesto. Pravila za strance su različita za sve lige. U Evrokupu može neograničeno. To onemogućava izlazak na scenu mladih igrača", kaže Đorđević i dodaje:

"Ali, postoje mladi igrači koji mogu to da krunišu igranjem za nacionalni tim sa boljim igračima. Ne mogu da analiziram na brzinu, niti to radim, samo govorim o klubovima kako razmišljaju u ovoj situaciji. Na seniorskim reprezenttivnim ekipama i mladima selekcijama je da rezultatima pečatiraju svoj rad. Imamo na ovim prostorima vrhunske reprezentativne selekcije ovde stalno ima dobrih košarkaša. Oni moraju da se kroz tu reprezentaciju nametnu i klubovima", rekao je Đorđević.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC