• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda upozorava - to je pogubno za srpsku košarku: Previše je stranaca, posebno u Zvezdi i Partizanu!

Autor Dragan Šutvić

Proslavljeni košarkaš razumije ambicije klubova, ali...

 dejan-tomasevic-stranci-pogubno-kosarka-srbija-partizan-crvena-zvezda-mladi-igraci Izvor: MN PRESS

Vreme je za završnicu Kupa Radivoja Koraća! U subotu su na redu polufinalni mečevi Vojvodine i Mege, kao i vječiti derbi Partizana i Crvene zvezde.

I uvijek kada se igra Kup Radivoja Koraća, tema u srpskoj košarkaškoj javnosti jesu stranci u domaćim klubovima.

I ove godine se digla bura zbog toga, nakon što je Kori Volden dobio pasoš Republike Srbije. Prošle godine je to bio Kevin Panter, pa je i Ratko Varda ima jasnu poruku povodom dodjeljivanja pasoša strancima.

No, o strancima u srpskoj košarci je ovoga puta govorio proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević. On je u razgovoru za "Sputnik" iskazao svoj stav o toj temi.

"Ono što meni smeta, ne samo kod Zvezde i Partizana – možda čak i više u drugim, velikim sredinama – je veliko prisustvo stranih igrača. I mislim da je to pogubno za srpsku košarku i da je to znak da nismo na dobrom putu. Razumijem ambicije klubova, ali interes srpske košarke je da igraju naši mladi igrači i ja sam siguran da mi imamo mnogo mladih igrača kojima bi trebalo dati šansu", rekao je Tomašević.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

On je zbog trenutne situacije u srpskoj klupskoj košarci poslao apel klubovima i trenerima, ali i samim mladim igračima koji se bore za svoje prve značajnije minute.

"Ja bih volio da treneri budu hrabriji, da i sami igrači budu strpljiviji i vredniji i svakako je da će se to uloženo vratiti. I mi da nismo imali šansu i pravo na grešku kada smo počinjali ne bismo nikada došli do toga dokle smo došli. Apelujem, iz ove pozicije, na ljude koji vode klubove i same trenere da daju šansu više nego do sada mladim, našim igračima. Ali, prije svega je to apel na mlade igrače da moraju tu šansu da zasluže i da moraju da treniraju barem duplo više nego bilo koji strani igrači", rekao je Tomašević za "Sputnik".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC