• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Amerikanci su domaći igrači, a ja sam stranac": Bivši centar Partizana digao glas pred Kup Radivoja Koraća!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ne sviđa mu se to što se sada radi.

 Ratko Varda Amerikanci su domaći igrači, a ja sam stranac Izvor: MN PRESS

Ratko Varda je uvek bio poznat kao igrač koji je bio bez dlake na jeziku, a gostujući u emisiju "U Obruču" na Areni sport prokomentarisao je praksu davanja pasoša stranim igračima. 

On je istakao da mu se to ne sviđa, jer je ružno prema srpskim košarkašima. 

Možda će vas zanimati

"Da ne budem rasista, ali mislim da ceo ovaj put na kojem smo trenutno oko stranaca u našoj košarci, meni se lično ne sviđa. Javno kažem to i ne stidim se toga što napišem i mislim. Prema domaćim igračima je ružno, to gledamo svake godine pred Kup. Imamo situaciju da igrač koji dođe na par meseci tu dobije državljanstvo. To se ne daje, to nije samo list papira, najsvetije što imate vi kao državljanin", rekao je Varda.

On je u karijeri nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i dok je igrao za Radnički iz Kragujevca bio je na "zaračunat" kao stranac.

"Ja kada sam bio u Kragujevcu, ja sam se rodio kao Bosanac. Iako sam državljanin Srbije ili Jugoslavije od rođenja, od 1991. godine sam u Beogradu, uredno plaćam takse i sve, a onda dođem pred finale Kupa, pred Fajnal for ili ejt i kažu mi da sam stranac, košarkaški stranac. Amerikanci su sada domaći igrači, a ja sam stranac, to mi smeta", dodaje Varda.

Nekadašnjem centru Real Madrida, Partizana, Mege, Radničkog i mnogih inostranih klubova je jasno da stranci donose kvalitet, no ipak smatra da se preteruje sa dovođenjem stranih košarkaša. 

"Ako nemate kvalitet, vi ćete nastaviti da dovodite druge strance. Takva je situacija u modernoj košarci. Danas stranac povećava kvalitet, tribine su punije. Ako napravite da se domaći igrač u svojoj zemlji oseća kao stranac, ne znam ni šta da kažem iskreno. Imate osam stranih i četiri domaća, a gledam igrače sa Balkana kao domaće",  naglasio je Varda tokom svog gostovanja na Areni sport. 

(MONDO, Arena sport)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC