• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalina režirao preporod Valensije, sad je MVP! Srpski reprezentativac najbolji igrač Evrolige u februaru!

Autor Dragan Šutvić

Valensija je bila u velikom problemu, a onda je Srbin "povukao"

 nikola-kalinic-mvp-februara-evroliga-valensija-tri-uzastopne-pobjede-plej-of Izvor: MN PRESS

Nije Valensija baš dobro počela sezonu, ali je u posljednje vrijeme vezala tri pobjede i to nad timovima ispred nje na tabeli i vratila se u trku za plej-ofom Evrolige. Jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh jeste neumorni srpski reprezentativac Nikola Kalinić!

To je priznala i Evroliga i proglasila ga je za najkorisnijeg igrača februara. Popularni "Kalina" je predvodio Valensiju u poenima, asistencijama i indeksu korisnosti, a ekipa je pobedila CSKA, Real Madrid i Zenit, ekipe iz prvih pet na početku mjeseca.

Možda će vas zanimati

Šampion Evrolige sa Fenerbahčeom je u februaru dva puta postavljao lične rekorde karijere, a njegova sposobnost da igra na više pozicija i konstantnost u igri potpuno su pogurali Valensiju napred i vratili je u nevjerovatno uzbudljivu trku za plej-of.

Valensija je u mjesec ušla sa šest poraza iz sedam mečeva, a onda je igrala sa drugoplasiranim CSKA, koga je savladala poslije dva produžetka. Kalinić je u prvom odbio napade Moskovljana sa pet vezanih poena, a u drugom je dao posljednji koš za trijumf 105:103. Tada je postigao 22 poena, čime je izjednačio lični rekord karijere, a imao je najveći indeks u Valensiji sa 23 poena.

"Možda je ovo preokret", rekao je Srbin poslije meča, kao da je predosjetio šta slijedi. Poslije toga je Valensija od početka do kraja vodila protiv Reala i pobijedila ga 89:78, uz doprinos "Kaline" od 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka, 2 ukradene i 1 blokade, odnosno 16 indeksnih poena.

Posle toga je usledilo gostovanje Zenitu u Sankt Peterburgu. Ruski tim je pobijedio u Španiji sa 13 razlike, ali je sada Valensija dominirala i prosto "razbucala" protivnika 91:62. Kalinić je postigao 12 poena bez promašaja, a ostvario je i lični rekord karijere sa 10 asistencija, što mu je bio prvi dabl-dabl u sedam godina Evrolige. Tada je imao najveći indeks u svom timu od 25 poena.

Kalinić je u februaru imao prosjek od ukupno 15,3 poena, 5,7 asistencija, 3,7 skokova i 1,3 ukradenu loptu, odnosno prosječni indeks od 21,3, što je četvrti najbolji u Evroligi. Jasno je sada koliko Valensiji znači njegov dolazak, čvrstina i raznovrsnost u igri, kao i iskustvo sa četiri "fajnal fora" koje je igrao sa Fenerbahčeom.

Nikola Kalnić MVP februara
Izvor: YouTube/Euroleague

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC