• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nikola Jokić je sve vrijeme MVP lige!" Amerikanac zapušio usta svijetu, njegove riječi o Srbinu odzvanjaju!

Autor Dragan Šutvić

U jednom aspektu je Jokića stavio rame uz rame uz Majkla Džordana, Lebrona Džejmsa i Stefa Karija!

 nikola-jokic-mvp-nba-amerikanac-zapusio-usta-svijetu-tekst-lebron-dzordan-kari-denver Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je sve vrijeme bio MVP NBA lige, tvrde Amerikanci!

I dok mnogi nagađaju hoće li Srbin zaista dobiti tu nagradu ili možda nekome "neće odgovarati" da upravo on bude taj, jedan Amerikanac je odlučio da riješi sve dileme.

Možda će vas zanimati

Njegov zaključak je jasan - Nikola Jokić je najkorisniji igrač NBA lige ove sezone i to je bio i prije nego što su se njegovi konkurenti za tu nagradu povrijedili.

Prvo je to bio Džoel Embid, potom Lebron Džejms, a na kraju i Džejms Harden. Ipak, za Krisa Heringa, novinara američkog "Sports Ilustrejteda" - to je sve nevažno.

U tekstu naslovljenom "Nikola Jokić je bio MVP sve vrijeme", Hering prolazi kroz brojne statističke parametre i razloge zašto je to tako.

Na početku teksta je istakao da je Jokić znatno unaprijedio svoje fizičke predispozicije i da se više ne umara u posljednjim četvrtinama mečeva, već i da tada "lomi" rivale.

"Jokić svega radi više - postiže poene i asistira na najvišem nivou u karijeri i sve to dok šutira i dodaje više i efikasnje. Nagetsi su se mučili na početku, ali veliki momak ih je održao na skoru 7-7, u prosjeku bilježeći tripl-dabl učinak na tih 14 mečeva", priča Hering.

"Nije loše za sporog NBA centra, igrača na poziciji koja nije imala MVP-a još od 2000. godine kada je Šakil O'Nil pobijedio. I nije loše imajući u vidu da je Denver drugi najsporiji tim lige, sa manje posjeda lopte iz kojih bi Jokić mogao da poboljša svoje brojke."

Hering potom ide i korak dalje u dokazivanju koliko je samo srpski centar dominantan ove sezone. Toliko da njegova izjava zvuči nevjerovatno.

Izvor: Profimedia

"Još malo istorijskog konteksta. Jokićeva sezona je trenutno među šest najboljih u istoriji NBA lige po "plus-minus" učinku, koji mjeri koliki je igračev doprinos timu dok je on na terenu. Ispred su samo Lebronova sezona 2008/09, tri sezone Majkla Džordana i jednoglasna MVP sezona Stefa Karija. Iako vam to možda zvuči pretjerano, nije to tako neobično kad vidite u čemu je sve Jokić uspješan unutar svog tima, u kojem je najbolji u gotovo svim mogućim statističkim parametrima", piše autor teksta.

Hering kaže da ako neko ne vjeruje isključivo brojkama treba da posmatra Jokića na terenu i neće mu biti dugo potrebno da shvati šta ga čini tako posebnim.

On potom ističe da se za sve druge igrače koji bi mogli da osvoje MVP mora tražiti isuviše razloga da oni zaista jesu najbolji, navodivši tu i Demijena Lilarda i Kavaja Lenarda...

"Nekada nije moguće imati tu trku. Ukoliko se Jokić ne povrijedi, on vjerovatno dobija ovu nagradu. Imajući u vidu koliko je zabavno gledati kako dominira ligom od prvog dana sezone, to je sasvim okej", zaključio je autor teksta.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC