• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je njega proglasio za svog nasljednika: Italijan je sada uradio ono što niko još od Đokovića nije uspio!

Autor Dragan Šutvić

Sjajan uspjeh za mladog tenisera.

 novak-djokovic-naslednik-najbolji-igrac-sveta-janik-siner-finale-masters-majami-19-godina Izvor: Profimedia/AFP PHOTO /VINCE CALIGIURI / TENNIS AUSTRALIA

Praktično već 10 godina se u svijetu tenisa priča o tome hoće li naredna generacija tenisera uspjeti da svrgne Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa vrha ATP liste.

Švajcarac je već u 40. godini, Nadal je skliznuo na treće mjesto iza Danila Medvedeva, ali Srbin je i dalje suvereno prvi i namjerava da tamo ostane još dugo.

Možda će vas zanimati

Ali ko zna, možda ga na toj poziciji jednog dana naslijedi upravo momak za kojeg je rekao da u njemu vidi potencijal da bude najbolji teniser svijeta.

Janik Siner je Italijan koji ima 19 godina i koji se u subotu uveče plasirao u prvo ATP masters finale u karijeri, pošto je preokretom savladao Roberta Bautistu Aguta (2:1).

Time je Siner uradio nešto što niko nije punih 14 godina, još od Novaka Đokovića! Postao je prvi tinejdžer koji je stigao do finala Majamija serije još od Srbinovog učešća u finalu ovog mastersa davne 2007. godine!

Tada je Đoković najavio da će postati igrač sa najviše osvojenih masters turnira (36) i dvostrukim "zlatnim mastersom", a Siner sada najavljuje da će i on praviti velike stvari u karijeri.

On je tako postao tek 11. teniser koji je sa manje od 20 godina stigao do finala Mastersa od osnivanja te kategorije 1990. godine.

"Definitivno vidim mnogo kvaliteta u mladim igračima. Janik Siner definitivno posjeduje igru koja je snažna i vrlo kvalitetna. Može se reći da on ima potencijal da postane najbolji igrač na svijetu", rekao je Đoković o mladom Italijanu prošlog oktobra...

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC