• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednog dana sam odlučio da smršam: Kako je Jokić postao zvijer, nije samo do kilaže!

Autor Dragan Šutvić

Oduševljen Kampacom i partijama tima

 nikola jokić mršavljenje  Izvor: Profimedia

Denver igra sjajno, vezao je sedam pobjeda, bori se za vrh tabele Zapadne konferencije, a tim predvodi Srbin Nikola Jokić, jedan od kandidata za MVP priznanje na kraju ligaškog duhela sezone, i kod medija, a posebno kod navijača.

Iako se priča mnogo o tome, čuju se i neki glasovi protiv, a Nikola sve vrijeme pokušava da ostane tradicionalno skroman. Kada ga sada pitate o tome, on izvlači nešto sasvim drugo kao glavnu stvar.

Možda će vas zanimati

"Priča se o meni kao o MVP-u. Ne znam, jesam li? Nisam? Nije to toliko važno. Mislim da je ono što mi pokazujemo da u svetu ima jako mnogo talenata, nije sve u SAD", rekao je Jokić za NBA Europe.

Denver sada ima skor od 33 pobjede i 18 poraza, a u posljednjih 20 mečeva ima samo četiri poraza.

"Početak sezone nije bio baš najbolji. Imali smo skor 1/4, mislim. Baš nam je bio slab početak i trebalo nam je više vremena da se pokrenemo. Ali, sada jesmo i igramo dobro. Sada moramo da ostanemo koncentrisani i ne smemo da dozvolimo da nas jedna loša utakmica spusti i odredi cijelu sezonu", kaže Jokić.

Izvor: Profimedia

Prije sezone mnogo se pričalo o tome koliko je skinuo kilažu, što je ljetos zapalilo svijet košarke, ali nije stvar bila samo u kilogramima, jer je Jokić radio na drugim aspektima svoje igre.

"Prije dvije godine sam odlučio da izgubim neke kilograme. Cijeli proces mršavljenja trajao je između šest i osam mjeseci. Znate, tijelo je alat, tako da treba da imate najbolji mogući alat. To je bio moj cilj, da mi tijelo bude u najboljoj mogućoj formi za igranje košarke", kaže Jokić.

Ali, telesna transformacija je samo najvidljivija, ne i najvažnija.

"I ne samo to. Radio sam na tome da naučim igru, da više pričam, budem agresivniji, štagod, prosto da budem bolji u svakoj utakmici, na svakom treningu. Tako da mislim da treba žrtvovati dosta toga i treba vam snage da krenete i nešto uradite", prepričava Nikola promenu u mentalitetu.

Ove sezone je sa timom i legenda evropske košarke, Argentinac Fakundo Kampaco.

"Fakundo igra sjajno! Još se prilagođava, to je potpuno drugačiji stil košarke, ali vidite da igra sve bolje kako prolaze nedjelje. Mislim da će biti stvarno čim se onako opusti i vjerovatno kaže sebi: 'E, pa ovo je normalno. Mogu da igram ovdje'", priča Jokić.

Ipak, njegov čovjek "broj 1" kada je u pitanju košarka vjerovatno je prijatelj Ognjen Stojaković, pomoćnik treneru za razvoj košarkaša.

"Ja u stvari Ogija znam od kad sam igrao u Megi, a on je imao neku malu košarkašku akademiju. To je moje prvo sjećanje na njega. Onda sam ga upoznao kada je postao pomoćnik treneru za razvoj košarkaša u Denveru. Prije nego što sam i otišao u NBA, upoznali smo se u Beogradu i naš odnos je tada počeo. Od tog trenutka do danas, stvari idu na bolje, kako u životu, tako i u košarci. Tako da je to sjajno putovanje. On je je neko ko je uvek tu. Mi smo porodični prijatelji, posjećujemo se po kućama. Tako da je on moj čovjek da pričamo mnogo o košarci. Stvarno smo dobri prijatelji", rekao je Jokić.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC