• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin momenat bez prava na grešku, meč istine u Pioniru: Igokea čeka "keca u rukavu", crveno-bijeli imaju dva problema

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pobjeda ne smije da se dovede u pitanje, ovaj meč bi mogao da odredi cijelu sezonu!

 crvena zvezda igokea aba liga majstorica Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda od 18:30 prvi put ove sezone igra meč u kome mora da pobijedi, u kome nema izgovora za lošu igru i kiks.

Tim Dejana Radonjića ove sezone jeste igrao Kup Radivoja Koraća, ali da se taj trofej nije osvojio ne bi sezona bila označena kao neuspješna. Ispadanje u polufinalu ABA lige bi već moglo da donese takvu procjenu navijača i javnosti.

Možda će vas zanimati

Titula u ABA ligi je označena kao prioritet ove godine, ali tokom sezone se vidjelo da do nje neće biti lako doći. Osim Budućnosti ove sezone Mornar i Igokea su se se pokazali kao ozbiljni rivali, a čak je i Mega u velikom dijelu sezone delovala kao kandidat za plejof.

Sada dolazi majstorica polufinala sa Igokeom, koja je u Laktašima pokazala svoje najbolje lice. U Beogradu na prethodnom meču tim Dragana Bajića jednostavno nije izdržao tempo, pali su već sredinom treće četvrtine, a u posljednjoj nije bilo ni snage ni kreacije u igri.

Izvor: MN PRESS

U Laktašima su ipak pokazali da nema mjesta za otpisivanje ovakvog tima. Timska igra. jaka odbrana, ratnički pristup doveli su Igokeu na pobjedu od finala ABA lige i sada je motiv nikada veći.

Crvena zvezda ima nekoliko problema, prije svega je muče povrede dva ključna igrača. Kori Volden kao prva opcija na pleju je prva dva meča igrao rovit i to se vidjelo, pogotovo u drugoj utakmici gdje je imao neke nevjerovatne promašaje i samo dva postignuta poena.

U porazu crveno-bijelih na gostovanju Ognjen Dobrić je bio najsvjetlija tačka, pogodio je i onu nevjerovatnu trojku, ali je sada pod znakom pitanja. Stisnuće zube i izaći na teren, ali daleko je od toga da je 100 odsto spreman.

Ognjen Dobrić trojka protiv Igokee
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Zvezda se u prva dva meča mučila sa skokom, znala je Igokea da uzme i po nekoliko lopti zaredom ispod koša i da tako osigura dodatne posjede, a jedan od najboljih defanzivaca lige Džeki Karmajkl je potvrdio da vrhunski štiti obruč. Iako nije dao ni poen u prošlom meču za vrijeme dok je on bio na terenu Igokea je postigla 14 poena više od protivnika! Tu je i Nikola Jovanović sa dodatnim motivom da pokaže bivšem klubu da vrijedi, a iako Stefan Fundić u Igokei nema tako bitnu ulogu u Zadru i Megi je ranije pokazao da uvijek može da “izvuče” dabl dabl. 

Teško je izdvojiti nekoga u ovakvoj ekipi Igokee, jedino se po poenima i statistici od ostatka tima odvaja Entoni Klemons, ali kvalitet Igokee je to što neko uvijek može da iskoči, što Bajić uvijek izvuče nekog "keca u rukavu".

Da li će to biti Edin Atić kao u Laktašima, ili će Stivena Greja poslužiti šut? Stefan Pot je takođe u prošlom meču bio odličan, a u ranijim mečevima sa Zvezdom ove sezone Marko Jošilo je pokazao kakav je šuter.

Ipak Crvena zvezda ima dublju rotaciju, kvalitetniji tim i prije svega prednost domaćeg terena. Da li je ono u Laktašima bio loš dan, vidjeće se već za nekoliko sati.

Meč počinje od 18:30, a crveno-bijeli nemaju prava na kiks. Ovo mora da se dobije, titula i Evroliga su u pitanju!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC