• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje tema u finalu ABA lige: Velika razlika u korist Budućnosti u faulovima, bacanjima...

Autor Mladen Šolak

Sudijski kriterijum i velika razlika u dosuđenim prekršajima obeležili su mečeve u Podgorici kao i drama u završnici.

 buducnost-crvena-zvezda-sudije Izvor: MN PRESS

Šampiona ABA lige i ove sezone odrediće peta, odlučujuća utakmica finalne serije, u kojoj će Crvena zvezda i Budućnost u "Pioniru" igrati za titulu i Evroligu.

Možda će vas zanimati

Crveno-beli nisu uspeli u Podgorici da realizuju dve "meč lopte" za pobedu, u napetim završnicama u kojima su odlučili po jedna odbrana, slobodna bacanja, promašeni šutevi uz zvuk sirene...

U takvoj situaciji nije bilo malo trenutaka kada su i sudije bile u prvom planu, a to se posebno odnosilo na četvrti meč serije, u kojem je kriterijum arbitara Saše Pukla, Uroša Nikolića i Saša Peteka bio takav da nažalost skreće pažnju sa igrača ka ljudima sa pištaljkama i da brojke u nekoliko elemenata drastično idu u korist Podgoričana.

I u toku meča bilo je uočljiva razlika između 35 faulova, koliko je dosuđeno Zvezdi i 17, koliko je svirano Budućnosti. Istovremeno, Budućnost je u dva meča u "Morači" izvela 69 slobodnih bacanja, naspram 31 Zvezdinog, dok je posle mečeva u "Pioniru" taj broj iznosio samo pet penala više za Podgoričane (54:49).

U utakmicama koje su odlučivale po jedna lopta i u seriji u kojoj su mečevi završavani razlikom od četiri, šest, četiri i jednog poena, ukupna razlika od 43 izvedenih penala Crnogoraca ipak je stvorila značajnu razliku.

Naravno, i na početku i na kraju priče o četvrtom meču serije, Zvezdu će najviše boleti promašeni šutevi za titulu i šansa koju pre svega Džordan Lojd nije iskoristio. Da jeste, danas bi se pričalo o njemu, a ne o njegovom sumnjivo dosuđenom faulu na Nikoli Ivanoviću. uz koji je bek Budućnosti postigao poslednje pogotke domaćih iz igre.

Nažalost po Zvezdu, i pored brojki i pored toga što su sedmorica igrača crveno-belih završila meč sa četiri ili pet ličnih grešaka, Beograđani su imali šansu da sve reše i nisu je iskoristili da podignu titulu u "Morači". 

Šansu za to imaće u "Pioniru" u petak, gde će i Budućnost imati meč loptu za trofej, a delegiranje sudija ponovo će pred taj meč biti važna i iščekivana vest - nažalost.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC