• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS RS zaprijetio: Ako ne bude promjena na bolje, moguće istupanje iz Lige BiH! Imamo kapacitet da formiramo jaku ligu

Autor Dragan Šutvić

"Ukoliko ne dođe do promjena na bolje, mi ćemo zajedno sa našim klubovima preispitati da li ima svrhe takmičiti se u okviru saveza koji funkcioniše na ovaj način", poručili su iz Košarkaškog saveza Republike Srpske

 košarka liga bih ks rs moguće istupanje iz ks bih Izvor: MN PRESS

Iščekujući odluku Upravnog odbora po pitanju neslavno završene sezone u Košarkaškoj ligi BiH, pljušte reakcije sa svih strana...

Poslije propalog fajnal-fora, oglasili su se redom trener Igokee Dragan Bajić, sportski direktor "igosa" Vuk Radivojević i predsjednik banjalučkog Borca Milan Đajić, zatim je saopštenje za javnost objavio sarajevski Spars, a nije izostala ni reakcija Košarkaškog saveza Republike Srpske, koji je u zvaničnom dopisu nagovijestio da bi klubovi iz Republike Srpske mogli da istupe iz sistema takmičenja KS BiH!

Možda će vas zanimati

Saopštenje KS RS prenosimo u cjelosti.

"Stanje u KS BiH je već dugo u fazi koja ne priliči nijednoj sportskoj organizaciji, haotično, nesređeno i bez ikakvih naznaka da će nešto krenuti na bolje.

Samovolja gospodina Čolana i skandalozan način dodjele titule ekipi HKK Široki je samo kap koja je prelila čašu.

Mi smo dužni kao KSRS da zajedno sa klubovima radimo u najboljem mogućem interesu razvoja košarke u Republici Srpskoj, a ovako uspostavljen savez BiH ne samo da tome ne doprinosi, nego u mnogome čemu koči i smeta procese i napredak.

U godini kada je epidemija poremetila sve aspekte naših života, naravno da je ispaštala i košarka, igrači su iscrpljeni, zdravstveni i drugi protokoli su otežali funkcionisanje, nedostatak publike je takođe veliki udarac, ali sve to je samo dodatni razlog da se unese više opreza u planiranje i komunikaciju sa klubovima od strane saveza.

Proaktivan pristup i zajednička usaglašavanje su neophodni kako bi se sezona završila kako treba i počele pripreme za narednu godinu.

Apelujemo na sve partnere da zajednički pristupimo reorganizaciji saveza i uskladimo ga sa ostalim propisima u BiH, a to je da KSRS dobije partnera u vidu jedne adrese u Federaciji BiH i da na taj način organizujemo zajednički savez.

Došli smo u veoma konfuznu situaciju gdje su Generalnom sekretaru odriješene ruke da radi šta god želi i sprovodi samovolju zato što nije jasno definisana odgovornost, a zbog velikog 6roja partnera / osnivača rasplinjuje se mogućnost da se rad saveza jasno nadzire i kontroliše.

Ukoliko ne dođe do promjena na bolje, mi ćemo zajedno sa našim klubovima preispitati da li ima svrhe takmičiti se u okviru saveza koji funkcioniše na ovaj način.

Mi sigurno imamo kapacitet da organizujemo ligu tako da bude funkcionalna i da se zna neki red", objavljeno je iz krovnog košarkaškog saveza Republike Srpske.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Wauu

Nabrojite mi kvlitetne ekipe osim Igokee. Nema nijedne sve trecerazredne

Wauu

To se zove KS RS . Imaju 4 ekipe koje ce se boriti za evropsku ligu. Košarka u RS I BiH je dno dna. Na utakmici ne mogu dati vise od 100 koševa. Nemate pojma o kosarci.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC