• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 željko obradović zvanično novi trener partizana
 željko obradović zvanično novi trener partizana

"Partizan i ja? To je laka odluka!" Željko se vratio kući: Neki kažu ludost, ja kažem - hoću u Evroligu (FOTO/VIDEO)

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crno-bijeli su dosanjali san i dočekali povratak najvećeg trenera Evrope. Poslije 28 godina preuzeo je Partizan, a na promociji je poslao prve poruke sa novog-starog mjesta!

 željko obradović zvanično novi trener partizana Izvor: MN PRESS

Nije san navijača Partizana, već je stvarnost - Željko Obradović vratio se u klub preuzeo crno-bijele poslije 28 godina!

Najtrofejniji i najveći trener Evrope ponovo je tamo gdje je počeo karijeru 1991. i gdje je osvojio prvu od svojih devet titula Evrolige.

Na izuzetno posećenoj promociji, legendarni "Žoc" poslao je nekoliko poruka - da mu je najveća ambicija da vrati klub u Evroligu - i to za stalno, da će razgovarati o pojačanjima i da želi od navijača da uvijek bodre crno-bijele, a nikad da ne vrijeđaju protivnika.

S tim u vezi, Obradović je poručio i da hoće da smiri tenzije, da će se uskoro sresti sa svojim prijateljom Dejanom Radonjićem, trenerom Crvene zvezde, kao i da će se truditi da održi veoma korektne odnose i sa predsjednikom crveno-bijelih, Nebojšom Čovićem.

Obradović je rekao da će narednih dana svi biti na vrijeme informisani o pojačanjima, a otvoreno je najavio i da će pregovarati sa Leom Vestermanom i Vladimirom Micovim, bivšim asovima crno-bijelih koji su trenutno slobodni.

Takođe, rekao je da apsolutno nije realno očekivati da se u Humsku vrati i Jan Veseli, s obzirom na njegovu ulogu i platu u Fenerbahčeu...

Kompletan tok konferencije Željka Obradovića pročitajte u tekstualnom prenosu, klikom na "Razvoj događaja"!

16:51

Obradovićeve poruke

16:48

16:42

Konferencija je završena!

16:42

Veseli? Nema šanse! Micov i Vesterman? Razgovaraćemo...

"Verovatno moram da pozovem navijače da pitam ko su sve njihovi miljenici, pa da potpišem stotinak njih. To bi bilo rešenje, makar ja ne bih imao problem", rekao je Obradović uz osmeh.

"Šalu na stranu, naravno. Razmišljaćemo o svim igračima za koje mislimo da je realno da mogu da obuku dres Partizana. Svestan sam da sam došao u klub koji ima svoje limite i nemam problem sa tim. Kad sam razgovarao sa Ostojom pričao sam da ćemo da se uklopimo u moguće", dodao je on.

"Veseli? On ima ugovor sa Fenerbahčeom i ne bi bilo ni korektno da ja pominjem koliki je to ugovor. To kao varijanta ne postoji. Micov? Nedavno je izašao iz ugovora, proverićemo i razgovaraćemo. Vesterman? Izašao je iz ugovora i razgovaraćemo. Ali ne mogu da dozovem igrača, a da se posle toga skinemo Zoran i ja da igramo. Tim se pravi sa balansom, sa normalnim odnosima, sa tim da izlaze na teren i da budu svesni da su kvalitet da su tim. Ne možemo da jednog pratimo toliko i toliko, a da drugi igraju za semenke. Imaćete informacije"

"Samo bih molio. Imao sam neke pozive za intervjue, ali jednostavno nemam vremena za to. Moram da provodim vreme sa Zoranom, da gledam snimke, igrače... Inače, ne volim da pričam mnogo, jer se stalno isto vrti. Mislim da nisam ni mnogo zanimljiv, nadam se da ću biti najzanimljiviji kada sa igračima doćem do terena"

Izvor: MN PRESS

16:38

Kada je "prelomio" da se vrati u Partizan?

"Prelomio sam taj dan kada sam seo s Ostojom da prvi put razgovaram. To nije bilo prošle subote kada su neki objavili. Tada smo se nalazili, pričali, ali nikad nismo pričali o ozbiljnim stvarima. Onda smo seli u kancelariju, pričali i rekao sam 'OK, to je to'

"Strašno verujem u intuiciju i kad donesem odluku strašno sam miran. To je odluka i to je to. Šta mogu da uradim da ta odluka izgleda dobro svima, a mnogima ne izgleda dobro. Neki od vas misle da je ovo i neka ludost. Ili što je rekao veliki igrač koga poštujem i cenim, Praja Dalipagić, da je rekao da Željko nije lud da se vrati. Rekao sam da ludosti nisu loše i stvarno mislim tako.

"Ko je taj koji je donosio sve pametne odluke i koje su za njega bile na kraju dobre. Doneli smo odluku, završena je priča i sada razmišljam samo kako i šta dalje"

16:36

Obradović o napadu na evro-titulu

"Bili su neki francuski utopisti. Sad mogu da budem utoj grupi i da pričam o tituli prvaka Evrope u trenutku u kada nemamo pojma kako će tim da izgleda i ko će biti u timu sledeće godine. Iskustvo mi govori da treba da idemo lagano, da se ne zalećemo, da probamo da napravimo respektabilan tim", rekao je Obradović.

"Cilj je da tu budu igrači koji će kroz proces rada dovesti do toga da Partizan opet proizvede neke ekstra igrače. Ali ponavljam, prvi cilj je učešće u Evroligi", dodao je on.

Izvor: MN PRESS

16:34

"Sa Čovićem u veoma korektnim odnosima, neću vređanja s tribina"

"I sa gospodinom Čovićem sam u veoma korektnim odnosima i voleo bih da se taj odnos nastavi i ne verujem da ćemo imati problem. Mi treba da budemo ljudi koji su odgovorni, koji znaju šta rade i pričaju", rekao je Obradović.

"U tom smislu, moja poruka navijačima Partizana je da rade ono što su najbolje radili, da podržavaju navijače, da pokazuju neverovatnu odanost klubu i onda kada je teško. Da znaju da je ovo dug put i da bih strašno voleo da u našoj dvorani oni pokažu da su primer svima. Ne samo u regionu, već i u Evropi. Da bodre nas, ali da ne čujemo nijednu ružnu reč na račun protivničkog igrača, trenera ili bilo koga. Da budemo najbolji primer svima i stalno ću to ponavljati"

Izvor: MN PRESS

16:32

"Pozvaću mog prijatelja Dejana Radonjića"

"Sa svoje strane ću uraditi sve da se moja ekipa i igrači ponašaju onako kako treba da se ponaša profesionalni sportista. Nikad nećemo biti neko ko provocira protivničke igrače, navijače, trenere i članove stručnog štaba. Trudićemo se da damo primer u svakom pogledu. Na tome ću prvo insistirati", rekao je Obradović.

"Pozvaću mog dobrog prijatelja Dejana Radonjića da se vidimo i razgovaramo. Kao što ću se videti i čuti sa trenerima koji su ovde. Trenere iz Evrokupa dosta znam, o trenerima iz Evrolige ne moram da pričam, jer sam predsednik udruženja trenera Evrolige", dodao je on.

Izvor: MN PRESS

16:30

Da li Jaramaz ostaje u Partizanu?

"ideja nam je da imamo najbolje moguće domaće igrače, videćemo u odnosu na nedostatak domaćih igrača, zna ideju našu da je trebalo da bude okosnica tima, ali Ognjen hoće da igra Evroligu", rekao je Zoran Savić.

Izvor: MN PRESS

16:30

Obradović: Najsrećniji bih bio sa 12 domaćih igrača

"Želja svih nas je da napravimo ekipu vodeći računa da Partizan bude ono što je oduvek bio - avangarda u evropskoj košarci, a to znači i da pustimo šansu mladim igračima. Bio bih najsrećniji kada bi u našem timu bilo 12 srpskih igrača. Koliko je to realno i moguće - imaćemo odgovor u narednom periodu"

"Treba da obavimo razgovor sa igračima, da vidimo njihovo mišljenje, da čujemo mišljenje mladih koji bi u Partizan, iskusnijih koji bi u Partizan... O svemu tome razmišljamo i o svemu tome ćemo se truditi da damo odgovor u narednom periodu", dodao je Obradović.

Izvor: MN PRESS

16:27

"Hoću da Partizan posle mene bude u EL tri godine!

"Mislim da Partizan i Crvena zvezda zaslužuju da budu stalni članovi Evrolige. Partizan i Zvezda moraju zajedno da rade da budu deo Evrolige, ne na godinu dana, već da imamo tu sigurnost i da se sve uradi da budemo deo Evrolige. To su pitanja za Evroligu, ali i za dogovor koji treba ovde da se napravi", rekao je Obradović.

"11 klubova ima licencu i oni su ti koji odlučuju o svemu. Izlazi se na glasanje, na bord i oni donose odluke. Bio bih najsrećniji kada bi dan kada odlazim odavde bio dan u kojem će Partizan da igra Evroligu u naredne tri godine"

Izvor: MN PRESS

16:24

Partizan hoće najbolje domaće igrače

"Dobar trener će od prosečne ekipe da napravi odličnu, a loš će od dobre da napravi prosečnu. Od prvog dana smo imali ideju da dovedemo najboljeg mogućeg trenera. I sad nakon pet minuta od predstavljanja kreću problemi. Situacija je takva, jer i ekipa koju imamo traži dosta promena. Iskoristio sam ova tri i po meseca koliko sam ovde bio da vidim situaciju i da snimim situaciju u KLS-u. Ideja mi je bila da imamo najbolje domaće igrače, a videćemo koliko će to biti moguće", rekao je Zoran Savić.

Izvor: MN PRESS

16:22

Da li je Obradović formirao stručni štab?

"I o tome razgovaramo ovih dana. Uvek imam ljude koji su meni bliski i koji su mi izuzetni saradnici, ali sigurno da ću probati još neke ljude koji su u klubu da uključim u rad", objasnio je "Žoc".

"Iskoristio je naš portparol izraz 'šef stručnog štaba'. a ne volim to. Ja sam košarkaški trener , prvi trener, 'head coach'. Od saradnika očekujem da u svakom trenutku budu kritični u odnosu na metod rada. Ako imam saradnika koji će da klimne glavom i da mi ne kaže ono što je suština... Stručni štab mora da bude upućen na saradnju. Naravno, uvek mora da postoji neko ko je šef, ali kad iz dana u dan provodiš toliko vremena sa nekim, moramo da budemo korektni i pošteni i da kažemo sve što mislimo", dodao je Obradović.

Izvor: MN PRESS

16:19

"Okupićemo igrače, za mlade nema slobodnog leta"

"Više bih voleo da mi je ostao dužan u materijalnom da mi je ostao dužan", nasmejao se Obradović.

"Godine koje sam proveo kao igrač dovele su do toga da osećam ono što osećam prema Partizanu. Uvek ću reći da sam ja dužan Partizanu. Ova odluka je bila neuporedivo lakša za mene nego tada. Uvek i isključivo ponavljam da je to isključivo motivacija, a kad je tako, onda možeš sve. Razgovaraš sa sobom, znaš limite i znaš koliko možeš da daš. Kad daš sve, onda razmišljaš da možeš još malo i da povučeš još neke ljude koji rade sa tobom, a svesni smo sada da moramo svi jedni druge da vučemo"

"I Zoran da vuče mene i ja njega. Igrali smo zajedno u reprezentaciji, bio sam mu trener i taj odnos traje od 1988. godine. Jedva čekam da obavim prve razgovore sa igračima koji su ostali u klubu. Ne znam u ovom trenutku gde su, ali probaćemo da ih okupimo i razgovaramo. Danas sam bio opet u maloj sali i video Acu Matovića kako radi sa mladim igračima, što je jako dobro. Mladi igrači moraju da znaju da za njih ne postoji odmor, ni leto. Trenirao sam sve najbolje i znam da nikad kolektivni trening nikad nije učinio da igrači dostignu visine na kojima je bio Zoran", dodao je "Žoc"

Partizan KK Željko Obradović.

16:15

Obradović: Nisu bili svi za to da se vratim!

"Nisu bili svi za to da se vratim. BIlo je nekih koji su tražim da pošaljem svoje generalije, gde sam radio i šta sam radio. Jedan gospodin sedi u prvom redu, a drugi gospodin je bio protiv mog povratka. To ću mu zapamtiti", rekao je Obradović, pa se nasmejao i nagovestio da se ipak šali.

"Jedva čekam da radim!".

16:14

Obradović obišao Arenu: Uslovi izvanredni!

"Prva stvar je da smo se vratili u Arenu, koja će mi biti kuća u narednim godinama. Uslovi su izvanredni, video sam gde ćemo da živimo i radimo i krenuli smo istog sekunda da razmišljamo o svemu što nas čeka ove sezone"

"Od petka do ponedeljka proveli smo zajedno desetak sati. Radimo i radićemo, kad budemo imali neke informacije izaći ćemo pred vas. Nema sumnje da ste važan faktor u našem poslu i imaćemo uvek istinite i pravovremene informacije za sve vas"

16:13

O Partizanovom povratku u Arenu

"Svetsko prvenstvo u atletici se održava u Beogradu, biće Arena zauzeta, ali naknadno ćemo obavestiti navijače", rekao je Mijailović.

Izvor: TV Arenasport/Printscreen

16:12

16:12

Mijailović: Javilo se dosta kompanija!

"Siguran sam da ćemo dobiti podršku privrede i činilaca važnih za finansiranje sporta. Ambicije su velike", rekao je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

16:09

Obradović: Svi klubovi zaslužuju respekt, ovo nije rizik!

"Nije ovo rizik, jedva čekam da počnem da radim. Ogromna želja postoji da se vratimo i najveći izazov mi je da napravimo konkurentan tim. Postoji kvalitet Zvezde, koja je zadnjih godina dominirala, Budućnost takođe, Igokea, Mornar, Olimpija... Svi koji igraju ABA zaslužuju respekte"

16:08

Da se vratimo u Evroligu i da smanjimo tenzije!

"Pratite situaciju u ABA ligi. Imam kontakte sa svim klubovima i uglavnom su to moji prijatelji. I pošto mislim da svima nama trenerima, rukovodiocima, predsednicima, igračima... Mi smo odgovorni za stvari koje se dešavaju i mogu da obećam da ću uraditi sve sa svoje strane da se spuste tenzije. BIlo je mnogo tenzije, da ne pominjem između kojih klubova i to ni za koga nije dobro. Da onda kad se završi utakmica jedni drugima čestitamo i da mi budemo ti koji ćemo praviti dobru atmosferu, gde će svi koji vole košarku da prepoznaju da se dešavaju druge stvari"

"Takođe, voleo bih da i Evroliga u jednom trenutku prepozna da na ovim prostorima, a pričam za prostore bivše Jugoslavije, gde ima klubova koji su zadužili i te kako košarku u Evropi, da dođe do toga da više klubova iz ovog regiona bude stalni učesnik Evrolige. To je najveća želja"

"Ambicije su najveće moguće, svestan sam šta znači moj dolazak u Partizan i šta se očekuje. Jedino što nas interesuje je da probamo da se vratimo da budemo neko ko će da bude sastavi deo Evrolige. Partizanu je tamo mesto i to zaslužuje"

16:05

OBRADOVIĆ: ODLUČIO SAM POSLE 2-3 SATA!

"Hoću da se pridružim čestitkama ljudima iz KSS, Daniloviću kao predsedniku, Marini Maljković kao selektorki, igračicama. Želim da se zahvalim predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću na šansi da radim u Partizanu i da se vratim. Ono zbog čega sam se vratio je nešto što dolazi iznutra, to su emocije, zaista se osećam veoma srećno i ponosno"

"Stalno smo bili u kontaktu, godinama sam pokušavao da pomognem Partizanu, viđao sam se sa Ostojom mnogo puta, on je uspeo da sredi pre svega finansijski neke stvari i sad svi zajedno treba da vratimo Partizan. Da imamo u vidu neverovatnu istoriju kluba, u Evropi ne postoji klub koji je dao toliko igrača koji su osvojili toliko trofeja i koji su toliko bitni u evropskoj i svetskoj košarci. Jedini klub koji je možda u tom rangu je možda Real Madrid. Za mene je ova odluka prilično laka, bez obzira što Zoran kaže da je trebalo vremena. Prošle sedmice, kada smo se našli i razgovarali, razgovor je trajao dva-tri sata. Posle tog razgovora sam odlučio"

16:03

Savić: Počinjemo da gradimo novi tim!

"Posle nekih razgovora dogovorili smo se da nam je to jedina opcija i da pokušamo da to doteramo do kraja. Da ne govorim istorijat Željka Obradovića kao trenera, znamo šta nam donosi. Nismo radili u odnosu na ostale trenere, ideja je bila da potpišemo najboljeg mogućeg trenera. Počinjemo sad da gradimo novi tim", rekao je Zoran Savić, sportski direktor.

16:02

MIJAILOVIĆ: Isplatili su se udarci!

"Od današnjeg dana više ništa neće biti isto. Svaki predsednik kluba bio bi prenosan da kraj sebe vidi Željka Obradovića za trenera, a za sportskog direktora Zorana Savića. Klub je pretrpeo dosta udaraca, a danas kada vidim ko je tu, mogu da kažem da su se ti udarci i isplatili"

15:54

Uskoro počinje obraćanje Željka Obradovića, veliki broj redakcija prisutan na promociji!

15:35

DUGO NIJE BIO TU

Željko Obradović je poslednji put pred crno-belom publikom bio u septembru 2017. godine. Tada je Partizan igrao prijateljski meč sa Fenerbahčeom (68:82), ali je turski klub bio prejak za mladi tim Mute Nikolića.

PARTIZAN: Miler 9 (5 as), Vilijams Gos 12 (4 as), Tadić, Jovanović, Marinković 13, Tanasković, Veličković, Tomić 2 (6 sk), Pecarski 7, Gavrilović 5, Andrić 6, Čakarević 7, Šalić 7.

FENERBAHČE: Tompson 12, Meli 6, Hersek 2, Vonamejker 10, Slukas 3, Arna 3, Nanali 18, Gudurić 2, Veseli 8, Guler 7, Duverioglu 2, Datome 8.

Izvor: MN PRESS

15:27

"VAŽNO ZA NAŠU KOŠARKU"

"Povratak Željka Obradovića u Partizan je velika i važna stvar, ne samo za klub nego i za srpsku košarku u celini. Siguran sam da će Partizan napraviti ogromna iskorak uz najboljeg evropskog stručnjaka, u svakom pogledu! Za našu košarku je od izuzetne važnosti da u srpskim klubovima radi što veći broj vrhunskih stručnjaka, jer uz njih stasavaju talentovani igrači i nove generacije trenera koje će ih jednom zameniti'', poručio je predsednik KSS Predrag Danilović, nekadašnji igrač Željka Obradovića.

Izvor: MN PRESS

15:21

Sve je spremno za promociju Željka Obradovića, počinje u 16!

15:08

VOLI DA ZAPEVA!

Legendarni trener Željko Obradović je veliki navijač Partizana, pa tako i na neformalnim proslavama voli da od muzike traži da mu na "uvce" sviraju omiljenu obradu...

Iznenadio je čak i Jasikevičijusa!

Obradović i Jasikevičijus u kafani
Izvor: YouTube/Dragan Todorić

14:30

A sve je počelo baš u Partizanu...

Obradović se vratio u klub u kojem je 1991. godine ostavio patike, završio uspešnu, reprezentativnu igračku karijeru i postao trener.

Uz profesora Aleksandra Nikolića kraj sebe, "Žoc" je odmah napravio ogroman uspeh i pokorio Evropu sa crno-belima.

Prvaci Evrope: Velimir Gašić, Mlađan Šilobad, Željko Rebrača, Dragiša Šarić, Zoran Stevanović, Slaviša Koprivica, Željko Obradović, Ivo Nakić, Nikola Lončar, Aleksandar Đorđević, Vladimir Dragutinović i Predrag Danilović.
Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

14:25

Žocovo ime znači - TITULA

Obradović je napustio Partizan1993. i nakon toga vodio niz velikana, sa kojima je osvajao najveće trofeje.

Sedeo je na klupi Huventuda (1993/94), Real Madrida (1994-97), Benetona (1997-99), Panatinaikosa (1999-2012) i Fenerbahčea (2013-20).

Ukupno je osvojio 63 klupske titule i svaki klub je vodio do pehara prvaka Evrope.

Izvor: MN PRESS

14:15 "ČEKA NAS VELIKI POSAO"


"Mislim da je svaka reč suvišna, a istovremeno nedovoljno jaka da opiše šta njegov povratak znači za Partizan. O više detalja ćemo pričati na konferenciji za medije. Čeka nas veliki posao", rekao je predsednik kluba Mijailović prilikom potvrde "Žocovog" povratka.

Izvor: MN PRESS

14:00

Navijači Partizana još ne veruju, ali tačno je - vratio se!

13:30

Dobro došli!

Ispratite uz MONDO najiščekivaniju promociju u srpskoj klupskoj košarci decenijama unazad.

Željko Obradović izlazi pred novinare u 16 časova u beogradskom hotelu "Radison".

UKRATKO

  • Željko Obradović potpisao je trogodišnji ugovor
  • Sa Partizanom je 1992. postao prvak Evrope
  • Otišao je 1993. i još osam puta osvojio Evroligu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije