• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijo, uz kafu navijamo za 9. medalju u Tokiju: Marina i djevojke hoće novu bronzu - u subotu bodrimo košarkašice!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznato je kada Srbija nastupa u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama - to je ujedno i jedini događaj za srpske sportiste u Tokiju ove subote.

 košarkašice srbije protiv francuske sa bronzu na olimpijskim igrama Izvor: MN PRESS

Košarkašice Srbije nisu uspjele u petak da naprave čudo i pobijede selekciju SAD u polufinalu Olimpijskih igara, ali djevojke koje predvoda selektorka Marina Maljković ne očajavaju.

Američki "drim tim" je neporažen punih 29 godina, pa će u subotu (9.00) protiv Francuske sve biti usmjereno na osvajanje bronzane medalje u Tokiju!

Možda će vas zanimati

Srbija je imala odličan petak iza sebe. Košarkašice i odbojkašice možda jesu izgubile, ali su stigle dvije nove medalje. Jovana Preković je donijela zlato, a vaterpolisti obezbijedili jedno od dva najsjajnija odličja.

To znači da je Srbiji zagarantovano osam medalja, međutim, srpske košarkašice su spremne da tom zbiru pridodaju i devetu.

Rival je stari znanac Francuska. Vjerovatno ne postoji selekcija koja više mrzi kada naleti na Srbiju, pošto su od njih gubile sve velike mečeve - dva finala Evropskih prvenstava, 2015. i 2021, kao i meč za bronzu na Igrama u Riju prije pet godina.

Dakle, repriza tog susreta biće viđena i u Tokiju. Marina Maljković kaže da će djevojke biti spremne za veliku borbu.

"Ono što je pozitivno iz ove utakmice protiv SAD je energija igračica sa klupe, opet su pokazale da smo tim. I one koje su nekad bile nosioci i polako završavaju, kao Čađo i Butulija, danas su pokazale da nemaju probleme s tim, kao i mala Anđela Dugalić, koja je odigrala hrabro, pokazala talenat i zašto je tu", izjavila je Maljković srpskim izvještačima u Tokiju.

Rival je Francuska, a Sonja Vasić će kao predvodnica ove ekipe pokušati da u posljednjem meču u dresu Srbije osvoji odličje.

"Nismo uspjeli da budemo veći izazov za Ameriku, nadali smo se da ćemo moći bar neki period da se nosimo s njima. Ne treba se sada ni mnogo time opterećivati, preostaje nam da se što prije oporavimo i okrećemo se meču za bronzu, koji je sada najvažniji. Nadam se da ćemo uspjeti da se konsolidujemo i osvojimo još jednu medalju za Srbiju", rekla je Vasić.

Srbija - Francuska igra se u subotu od 9.00 časova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC