• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas ne bih smio iz Zvezde u Partizan! Tomaševića brine i reprezentacija: Košarkaši sada nemaju osjećaj pripadnosti

Autor Dragan Šutvić

Legendarni Dejan Tomašević pričao o klupskoj karijeri, ali i o današnjem odnosu sportista prema nacionalnom timu.

 košarka srbija dejan tomašević izgubio se osjećaj pripadnosti Izvor: MN PRESS

Jedan od legendarnih srpskih košarkaša svakako je Dejan Tomašević.

Čuveni igrač je u karijeri nosio dresove Crvene zvezde, Partizana, Budućnost, Tau Keramike (sadašnje Baskonije), Valensije, Panatinaikosa i PAOK-a. Ostvario je ogromne uspjehe i sa klubom i sa reprezentacijom.

Možda će vas zanimati

Upravo je jedan od tema razgovora sa njim bila odluka da pređe iz crveno-bijelog u crno-bijeli tabor. Nešto što se nije često događalo.

"Nedavno sam pričao sa suprugom, mislim da ne bih smio to da uradim danas. Ponavljam, bio je to najbolji potez u karijeri. Bilo je stresno. Hvala Bogu nisam imao nikakve posljedice. Sa te igračke strane sam napravio najbolji mogući potez", rekao je Tomašević u podkastu "Sport Light".

Izvor: MN PRESS

Osvrnuo se zatim na priču o reprezentaciji. "Orlovi" nisu bili dio ovogodišnjih Olimpijskih igara, a dosta polemike se podiglo oko odluka pojedinih igrača poput Nikole Jokića. Legendarni igrač smatra da je problem dublje prirode.

"Ova generacija 2001/2002 je posljednji izdanak stare eks-Ju škole. Neki osjećaj pripadnosti ne primjećujem. Ne primjećujem to ni kod svoje djece, siguran sam da to nije i kod košarkaša i ostalih sportista. Njih treba vezivati na neki drugi način. Žao mi je što oni nemaju taj osjećaj. Bez obzira na te klupske uspjehe, kada god razmišljam o karijeri, prvo sjećanje je uvijek vezano za reprezentaciju", jasan je Tomašević.

Tomašević je osvojio Evroligu 2007. godine sa Željkom Obradovićem u Panatinaikosu, dva puta je biran za člana prve petorke Evrolige, proglašen je za najkorisnijeg igrača Evrolige 2001. godine.

Osvajao je titule u jugoslovenskoj ligi i kupu, španskoj ligi i kupu, grčkoj ligi i kupu. Sa reprezentacijom ima srebro sa Olimpijskih igara u Atlanti (1996. godine), dva zlata sa Svjetskih prvenstava (1998. u Grčkoj i 2002. u Indijanapolisu), sa Evropskih prvenstava ima tri zlata (Grčka 1995. godine, Španija 1997. i Turska 2001. godine), kao i bronzu iz Francuske 1999. godine. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC