• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li igrati Jokić kod Karija? Ovako je Pešić pričao o njemu: Svi ste pali u nesvijest, a to i nije loše za Srbiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Možda će Svetislav Pešić uspjeti da izvuče maksimum iz Jokića, a jedan je od rijetkih koji nisu napali MVP-a poslije odluke da odbije Srbiju.

 Svetislav-Pesic-o-Nikoli-Jokicu-i-otkazu-reprezentaciji-Srbije Izvor: MN PRESS

Iskusni trener Svetislav Pešić (72) i zvanično je postao novi selektor Srbije, a pred njim je prvo izazov u vidu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, potom i Eurobasket koji nas očekuje već naredne godine.

Već u novembru vidjećemo prvi "Karijev" spisak, na kome doduše neće biti najvećih zvijezda pošto su u pitanju FIBA prozori usred sezone, a sve zanima da li ćemo Nikolu Jokića, i druge košarkaše koji su ovog ljeta odbili Srbiju, ponovo vidjeti već iduće godine u dresu "orlova".

Pešić je iz uloge neutralnog posmatrača već komentarisao nepopularnu odluku Jokića, kada je praktično stao na njegovu stranu i pokušao da razumije potez najboljeg košarkaša planete.

"Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi 'pali u nesvijest' zbog toga, a Jokić je samo donio jednu logičnu odluku za respekt", rekao je Kari.

"Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao duplu sezonu. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povrijedi, ako se dovoljno ne odmori. Mnogo se fizički i mentalno istrošio u skoro dvije spojene NBA sezone, jer je vukao Denver", dodao je pun razumijevanja Svetislav Pešić u intervjuu za "Sport Klub" prije nekoliko mjeseci.

Vidjećemo kako će Jokić, kao i drugi košarkaši koji su otkazali Kokoškovu, reagovati na promjenu selektora.

Anketa

Hoće li Jokić igrati za Srbiju sledećeg leta?

  • Hoće sigurno!

    33.33% (5)

  • Nema šanse...

    33.33% (5)

  • Nisam siguran

    33.33% (5)

Hoće li Jokić igrati za Srbiju sledećeg leta?

Rezultati


"Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osjećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. Ovoga puta, neka malo odmori tijelo", kazao je Pešić kao da je unaprijed najavljivao da ga čeka za 2022.

U međuvremenu je Jokić rekao da se ne kaje zbog odluke da odbije Srbiju ovog ljeta, a najavio je da će iduće sezone manje igrati kako bi bio odmorniji za plej-of, vidjećemo da li i za ljeto sa reprezentacijom Srbije koja će u septembru igrati u grupnoj fazi EP protiv Poljske, Češke, Finske, Izraela i Holandije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC