• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je Zvezdi bilo najteže, Luka je bio najbolji! Mitrović heroj derbija - morao je na "pet", jer nema ko drugi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Igrao je van svoje pozicije i bio najbolji igrač Crvene zvezde.

 Luka-Mitrovic-heroj-pobede-na-Zvezda-Buducnost Izvor: MNPRESS

Crvena zvezda ostvarila je važnu pobjedu protiv Budućnosti (71:63) u derbiju drugog kola ABA lige, a heroj crveno-bijelih bio je nekadašnji kapiten, Luka Mitrović.

Krilni centar koji je prethodnu sezonu proveo upravo u Podgorici nosio je doslovno na svojim ramenima čitav tim kada nije išlo i dao je sve poene kada se u trećoj četvrtini činilo da tim Aleksandra Džikića nepovratno odvodi meč u pravcu u kojem želi.

Međutim, najprije Mitrović, a potom i Nikola Kalinić dodali su gas i taj tandem je pogurao crveno-bijele ka jako značajnom trijumfu, u kojem je stravičan pad doživio njihov saigrač Stefan Lazarević.

Kao i tokom priprema, Mitrović je većinu vremena igrao kao klasična petica i postigao je prvih 11 poena Crvene zvezde u drugom poluvremenu. Završio je meč kao najbolji strijelac branioca titule, sa 19 poena.

U razgovoru sa novinarima poslije meča, Luka Mitrović je još jednom ponovio sa kakvim se sve problemima suočava srpski tim na početku nove sezone.

''Ogromna pobjeda za nas u ovakvom momentu, gdje čekamo da nam se priključe igrači koji vuku pripreme cijele pripreme. Jedni se vrate, drugi imaju probleme... Teško je i trenirati, a ne igrati utakmice protiv ovakvih protivnika. Fenerbahče, pa Budućnost, čeka nas Makabi. Svaka pobjeda dobija na teži, gradi tim i čini ga većim. U svaku utakmicu ćemo kao tim ulaziti bolji, iskusniji i kvalitetniji'', istakao je nekadašnji kapiten.

Izbora nije bilo, krilni centar je morao da odmijeni Ognjena Kuzmića na mjestu klasičnog centra.

''Morao sam na "pet" u ovakvim okolnostima, gdje je Kuzmić jedina petica. Tako smo se spremali za meč. Jedino tako možemo da treniramo, da igram na petici. Nije mi strano, igrao sam ranije u karijeri'', istakao je Mitrović.

Uz podršku navijača, Zvezda je početkom četvrte četvrtine uspjela da slomi otpor ekipe iz Podgorice. Mitar se konačno osjetio kao kod kuće, pred pristalicama pred kojima je godinama podizao trofeje.

''Ovo je prva prava atmosfera od početka sezone. Nadam se da će ih biti još mnogo, da će tribine biti otvorene čitave sezone. Teško bismo dobili ovo u praznoj hali. U odlučujućim momentima, kad smo malo gubili konce i kontrolu nad utakmicom, izvukli smo neki atom snage i okrenuli utakmicu u našu korist''.

Iz ubitačnog ritma nema izlaza. Zvezda se nada da će rotacija biti šira, ali zna i pored toga neće biti lako u Tel Avivu u četvrtak.

''Evropsko gostovanje, još jedan jak protivnik nas čeka. Vruće gostovanje, tamo na njihovom terenu... Koliko sam ispratio, Izraelci igraju pred punim tribinama. Tamo nas čeka sjajna atmosfera. Mi ćemo pokušati da se odmorimo do četvrtka, nadamo se da će još neko biti na raspolaganju. Mi ćemo pokušati da pokažemo zube, kao što smo i u Istanbulu i večeras".

Ove sezone Mitrović je od prvog dana u pravoj formi, donio je jedan trofej na pripremnom turniru u Njemačkoj, i kod mnogih navijača vlada mišljenje da će on i Kalinić u tandemu biti glavni aduti Dejana Radonjića.

''Za mene je značilo što sam od početka priprema bio sa ekipom, ranijih godina sam uglavnom kaskao za ekipom. Ovog puta sam od prvog dana tu, zdrav sam i nadam se da se to vidi na parketu'', zaključio je Novosađanin koji se opravdano može nazvati veoma iskusnim igračem, iako ima 28 godina.

Pogledajte najzanimljivije detalje utakmice:

Derbi drugog kola ABA lige.
Izvor: YouTube/Aba League

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC