• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda čeka Budućnost i ima njihovo najveće oružje: Ivanović je sad crveno-bijeli, a prethodne sezone opominju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je rijetko gubila od Budućnosti u "Pioniru", ali prethodne sezone daju razlog za brigu crveno-bijelima.

 aba liga crvena zvezda budućnost najava derbija kola Izvor: MONDO/Teodora Orlandić/MNPress

Već u drugom kolu ovogodišnje ABA lige vidjećemo veliki derbi u kome će se sastati konkurentni za titulu Crvena zvezda i Budućnost.

Možda će vas zanimati

U ABA ligi ova dva tima su sa godinama stvorila veliki rivalitet, a gostujući teren i jednima i drugima bio neosvojiva tvrđava. Crveno-bijeli su trenutno ukupno na pobjedu više od Budućnosti u ABA ligi pošto vode sa 26:25, a od toga su čak 22 pobjede upisali u Beogradu.

Budućnost je u Beogradu došla do samo pet pobjeda, ali ono što može da zabrine navijače Zvezde je to kada su te pobjede stigle.

JEDAN TRIJUMF, DUGO ČEKANJE, PA SERIJA!

Izvor: MNPRESS

Prvu pobjedu u Beogradu Budućnost je izvojevala u sezoni 2009/10 kada je tim iz Podgorice trijumfovao 88:77, a na čelu ekipe iz Podgorice tada je kao trener bio Dejan Radonjić.

Do druge pobjede u Beogradu dugo se čekalo, a došla je u regularnom dijelu sezone 2017/18 kada je Nemanja Gordić bio ključ slavlja.

Nakon četiri godine sa Radonjićem na klupi došla je prva utakmica bez njega sa ekipom Budućnosti i Gordić sa 17, te Kajl Gibson i Danilo Nikolić sa 13 poena bili su najbolji.

Ovo je bila najbolja Gordićeva sezona u karijeri i jedina šampionska godina Budućnosti u ABA ligi. Dok je mnogima ostao u sjećanju meč u Morači gdje je Matijas Lesor promašio ključni poen, podjednako bitan za titulu bio je prvi meč finalne serije u Beogradu.

Tu je Budućnost pobijedila 80:76, a blistao je sadašnji plej crveno-bijelih Nikola Ivanović sa 20 poena, dok je Gordić ponovo bio sjajan sa 18.

To je bio početak serije pobjeda Podgoričana. Pretprošle sezone takođe su se isti rivali u "Pioniru" sastali u drugom kolu i Budućnost je bila bolja. Pobijedili su sa 89:81, a ponovo je crnogorski tim do pobjede vodio Nikola Ivanović.

Imao je 16 poena i dirigovao je igrom svog tima, namjestio je mnogo poena Hasanu Martinu koji je sa 17 poena bio najefikasniji, a raspoloženi su bili i Kobs sa 16 i Šehović sa 15 poena.

Prošle sezone, opet Zvezda nije uspjela da pobijedi Budućnost. U Morači je doživjela težak poraz u druigom dijelu sezone 63:83, a u Beogradu je Budućnost bila bolja sa 67:65 u devetom kolu.

Ponovo isti heroj - Nikola Ivanović. Jednostavno za njega nije bilo rješenja, dao je 20 poena i tek je Kobs sa 11 bio drugi na listi strijelaca kod Budućnosti.

SAD JE IVANOVIĆ NA DRUGOJ STRANI!

Izvor: MN PRESS

Po prvi put će sada Nikola Ivanović u dresu Crvene zvezde zaigrati protiv kluba u kom je ponikao i u kome je proveo veći dio karijere. Počeo je karijeru u crveno-bijelom sjajno pošto je prvo bio MVP prvog kola ABA lige, a potom najefikasniji igrač Radonjićevog tima na otvaranju Evrolige.

Očigledno da će biti jedan od ključnih igrača ekipe u ovoj sezoni, a sada je za Zvezdu bitno i da ga nema na drugoj strani, jer je u svim pobjedama Budućnosti od 2017. godine naovamo uspio da bude sjajan i pokretač ekipe.

Istorija kaže da statistički crveno-bijeli ne moraju mnogo da brinu - imaju 22 pobjede i samo pet poraza od Budućnosti na svom terenu.

Ali kada se pogleda bliže, vidi se da je u regularnoj sezoni u posljednja četiri meča Crvena zvezda dobila Budućnost samo jednom u "Pioniru".

Bilo je tijesno i u prošlogodišnjem finalu ABA. Oba tima su sačuvala domaći teren, ali je Budućnosst u Morači pobijedila sa jednim, pa sa četiri poena razlike, a u Beogradu je Radonjićev tim pobjeđivao sa četiri, šest i sedam poena plusa.

Meč počinje od 21 čas i jedno je sigurno - čeka nas drama!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC