• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Budućnost, Ivanovićev najteži meč! Mijenjao je istoriju Podgoričana, sad igra protiv njih

Autor Dragan Šutvić

Plejmejker crveno-bijelih mogao bi da bude u centru pažnje u meču protiv Podgoričana.

 crvena zvezda budućnost nikola ivanović Izvor: MN PRESS

Predstojeći derbi ABA lige Crvena zvezda - Budućnost (ponedjeljak, 21) nosiće i dodatni, emotivni značaj za beka crveno-bijelih Nikolu Ivanovića.

Crnogorski košarkaš stigao je ovog ljeta iz redova Podgoričana na Mali Kalemegdan u jednom od najzvučnijih transfera ljeta, a poslije toga je naišao i na oštru reakciju dijela navijača. Precrtali su mural u njegovom rodnom gradu, zviždali su mu na utakmici reprezentacije...

Možda će vas zanimati

Ivanović će sada prvi put igrati protiv Podgoričana od svog drugog odlaska iz kluba, a ljubiteljima košarke nije potrebno naglašavati šta je sve uradio za "plavo-bijele", kojima je donio titulu ABA lige, ulazak u Evroligu...

O tom momentu govorio je u najavi utakmice trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

"Biće to prva utakmica protiv igrača koji je promijenio istoriju kluba, biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to", rekao je trener Budućnosti, koji je bio šef struke Budućnosti i u vrijeme tog uspjeha.

Najavljujući utakmicu, Džikić je govorio o zdravstvenim problemima svog tima (prije svega zbog odsustva Džejkoba Vajlija i Danila Nikolića), precizirajući i kako se sprema Budućnost.

"Obje ekipe imaju svoje probleme, ali pokušavamo da radimo i pored toga. Očekujemo da domaćin ima više igrača u rotaciji u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gdje je dobro namučio Fenerbahče. Imaju iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igrača na raspolaganju i baš zbog toga igraju sa više slobode u napadu. Mi smo se spremali za njihovu nižu postavu sa Mitrovićem na 'pet' i Kalinićem na 'četiri', kao i formaciju sa dva pleja istovremeno na terenu. Znamo da nas očekuje tvrda utakmica protiv čvrste i agresivne odbrane i podrške njihovih navijača", dodao je Džikić.

Zvezda i Budućnost sretali su se prethodnih sezona u finalima ABA lige i u tim mečevima izgradilil veliko rivalstvo. Ponedjeljak će i zbog toga donijeti veoma interesantan duel, iako je sezona tek počela.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC