• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda neće ustuknuti ni pred kim! Crveno-bijeli povredama ne traže alibi: Ne nosimo bijelu zastavicu u Tursku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaši Zvezde žele da ostave što bolji utisak na startu Evrolige protiv Fenerbahčea.

 crvena zvezda bez pola tima protiv fenera Izvor: MN PRESS

Ogromni problemi za košarkaše Crvene zvezde na startu Evrolige. Imaju velike probleme sa povredama, a danas se pojavio još jedan problem - Maik Cirbes je pozitivan na koronavirus.

Na Malom Kalemegdanu se nadaju da bi drugi test mogao da bude negativan i da će se pridružiti timu, mada su za to male šanse. Na meč sa Fenerbahčeom (petak, 19.45h) će otputovati Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, ali samo kao podrška timu, jer neće igrati. Dok zbog povreda nema ni Branka Lazića ni Erona Vajta.

Možda će vas zanimati

Potvrdio je sve to i trener srpskog tima Dejan Radonjić, a dvojica igrača ne planiraju da se predaju. U pitanju su Luka Mitrović i Marko Simonović.

"Ne znam da li možemo da budemo zadovoljni ako vidimo broj igrača koji nam nedostaje. Ponavljamo to, ali je stvarno tako. Teško je trenirati kada nedostaje četiri-pet prvotimaca. Uprkos svemu tome smatram da smo odradili dobar posao. Idemo u Istanbul na megdan izuzetnoj ekipi, bez bijele zastavice", kaže Mitrović.

Nekadašnji kapiten ekipe je pun pohvala na račun turskog tima.

"Suvišno je pričati o njihovom kvalitetu i iskustvu. Poslije rezultatski slabije prošle sezone žele da poprave utisak. Promijenili su dosta igrača, zadržali su kostur tima poput Nanda De Koloa i Jana Veselog koji su među najboljim igračima u Evroligi na svojim pozicijama. Ipak, ova ekipa je sastavljena tako da ne smije da ustukne pred bilo kim. Ko god bude na parketu pokušaće da donese pobjedu", poručuje Luka.

Jedan od najiskusnijih članova tima je oprezan.

"Kreće Evroliga, jedva smo čekali da se to dogodi. Nažalost, dočekalo nas je sa mnogo zdravstvenih problema. Teško je pričati unaprijed. Imamo dosta problema. Oni imaju isto neke nove igrače i novog trenera Saleta Đorđevića koji je nama poznato lice. Želimo da vidimo gdje smo trenutno i da iz dana u dan probamo da dižemo igru i formu", ističe Simonović.

Marko se tek vratio u tim poslije malih problema sa povredom i otkriva da nije bilo lako ni trenirati u prethodnom periodu.

"Bio sam oko dvije nedjelje van terena, polako sam ušao u ritam, počeo da treniram. Evo danas se vidi šta se sve dešava sa Cirbesom. Pandemija svima pravi problem, na to su nam se nadovezale povrede. Mi nismo mogli da treniramo, radili smo četiri na četiri, nismo odradili košarkaški trening kako treba. Teško je napraviti prognozu. To je nezahvalno, posebno na startu sezone. Treba da se trudimo, da se koncentrišemo na svoju igru, biće i grešaka i dobrih stvari sigurno", zaključio je Simonović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC