• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ZVEZDA OBRUKALA PONOS IZRAELA! Crveno-beli RAZBILI Makabi u Tel Avivu - Kalinić vodio Radonjićevu mašinu!
 ZVEZDA OBRUKALA PONOS IZRAELA! Crveno-beli RAZBILI Makabi u Tel Avivu - Kalinić vodio Radonjićevu mašinu!

ZVEZDA OBRUKALA PONOS IZRAELA! Crveno-beli RAZBILI Makabi u Tel Avivu - Kalinić vodio Radonjićevu mašinu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda savladala Makabi u drugom kolu Evrolige na krilima sjajnog Kalinića i Voltersa.

 ZVEZDA OBRUKALA PONOS IZRAELA! Crveno-beli RAZBILI Makabi u Tel Avivu - Kalinić vodio Radonjićevu mašinu! Izvor: Profimedia

Prva evroligaška pobeda Crvene zvezde ove sezone i to kakva! Bacili su "Ponos Izraela" na kolena i slavili u Tel Avivu.

Crveno-beli su demolirali Makabi u krcatoj dvorani - 75:63 (20:10, 15:17, 13:9, 21:26).

Igrom srpskog tima dirigovao je maestralni Nikola Kalinić, a imao je sjajnu podršku u Nejtu Voltersu koji je dao verovatno i dve ključne trojke protiv bivšeg tima. Na kraju rezultat i ne oslikava na pravi način dešavanja na terenu, pošto je domaći tim u poslednja dva minuta uspeo da ublaži minus. Ponovo je defanzivna klinika Dejana Radonjića donela prevagu!

Od prve sekunde utakmice je Zvezda krenula sa fantastičnom igrom. Serija od 10:0 najbolje ide u prilog tome. Na drugoj strani se domaći tim oslonio iskučivo na Skotija Vilbekina. Videlo se to i kada je srpski tim vodio (23:13), a Skoti je dao devet poena svog tima.

Prednost na pauzi bi bila verovatno i veća da KUzmić nije ušao u problem sa ličnim grešakma, što je Lesoru donelo neke lake poene (35:27).

Upozorio je Radonjić u poluvremenu da će "pritisak Makabija biti još veći u nastavku". To se i dogodilo, bili su znatno agresivniji, ali je na sve to odgovor imao maestralni Kalinić. Bio je i plejmejker i šuter i krilni centar, sve što je bilo potrebno.

A, kada mu se u završnici treće deonice priključio sjajni Nejt Volters sve je bilo gotovo. Američki plej, koji je igrao za Makabi, je dao dve trojke koje su možda bile i ključne da stave tačku na bilo kakav preokert (54:37). Pitanje pobednika se do kraja nije postavljalo. Kako je srpski šampion igrao možda najbolje govori to što su sredinom poslednjeg kvartala imali maksimalnih "+21" (67:46).

MAKABI: Vilbekin 18 (6/10 za tri, 4 asistencije), Evans, Kalojaro 9, Vilijams 9, Tejlor, Rejnolds 2, Sorkin 2, Dibartolomeo 2, Blajzer 3, Naneli 5 (5 skokova), Lesor 16

ZVEZDA: Gušić, Lazarević 6, Volters 17 (3/4 za tri), Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 12 (11 skokova), Kalinić 19 (5 skokova, 5 asistencija), Dobrić 8 (1/5 za tri), Holins, Simonović 6, Ivanović 4, Kuzmić 1.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

22:13

STRELCI

Ovako izgleda statistika utakmice:

MAKABI: Vilbekin 18 (6/10 za tri, 4 asistencije), Evans, Kalojaro 9, Vilijams 9, Tejlor, Rejnolds 2, Sorkin 2, Dibartolomeo 2, Blajzer 3, Naneli 5 (5 skokova), Lesor 16

ZVEZDA: Gušić, Lazarević 6, Volters 17 (3/4 za tri), Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 12 (11 skokova), Kalinić 19 (5 skokova, 5 asistencija), Dobrić 8 (1/5 za tri), Holins, Simonović 6, Ivanović 4, Kuzmić 1.

21:58

VELIKI TRIJUMF ZVEZDE

Utakmica je završena. Crveno-beli su ubedljivo slavili - 75:63.

U samoj završnici je Mitrović dobio jak udarac, sudije ništa nisu svirale, što je iznerviralo Luku. Brzo se pridigao. Na kraju rezultat ne oslikava pravu sliku pošto je u samoj završnici Makabi uspeo da ublaži veliki zaostatak.

21:47

38' - VELIKA POBEDA ZVEZDE

Pitanje pobednika je u Tel Avivu rešeno. Jedino se čeka konačan rezultat. Kalinić je napravio nesportsku linču pa je Radonjić to smirio tajm-autom (68:55).

21:42

36' - ZVEZDA PAMETNO ČEKA!

Zvezda pametno troši vreme i čuva vođstvo - 67:46!

Volters nastavlja da pravi velike probleme domaćem timu, a Kalinić daje novu trojku za još veću prednost.

Izvor: MN PRESS

21:38

34' -DOBRIĆ UZ ZVUK SIRENE

Ogromna prednost za Zvezdu - 61:44!

Dve sudijske odluke su malo iznervirale srpski tim. Na drugoj strani je Kalinić očekivao faul u napadu, umesto toga su pokazali da je on faulirao Lesora što mu je treća lična. Moraće da bude pažljiviji u nastavku. Dobrić je šutirao sa skoro osam metara, bez šanse. Kuzmić je pogrešio u dodavanju, ali se ispravio skokom u odbrani. Dobrić daje trojku uz zvuk sirene (61:44).

21:34

32' - ZVEZDA SE ŠETA!

Još veća prednost Zvezde (58:40).

Dobrić se prošetao do koša, VIlbekin je dao trojku, a Lazarević je sjajnim protrčavanjem dao nove lake poene. VIlbekin promašuje, Zvezda dolazi do loopte što pokazuje borbenost srpskog tima.

21:31

PODRŠKA OD VAJTA

Zbog povrede Vajt neće tako brzo moći da se pridruži saigračima, ali koristi to vreme da bodri saigrače.

21:29

30' - TROJKE VOLTERSA, SFEROPULOS JE BESAN

 Zvezda vodi pred poslednji kvartal - 54:37.

Prazan hod i jednih i drugih, pa sjajan potez Lazarevića. Igrale su se poslednje sekunde, Lazarević je skočio posle promašaja Voltersa i pogodio iz teške pozicije. Zatim je Volters dao trojku i to u momentima kada je Kalinić otišao na klupu. Volters je zatim dao još jednu trojku i ponovo utišao dvoranu.

21:23

26' - MAJSTORIJA KALINIĆA

Zvezda čuva prednost (46:37).

Napada je isticao, a Kalinić je majstorskim potezom u reketu "izmislio" poene i utišao dvoranu.

21:17

24' - KALINIĆ DIRIGUJE, VILBEKIN SAM

Dvocifrena prednost za Zvezdu (42:32).

Naneli je pogodio za tri, Kalinić je zatim dao oba penala, a Mitrović je poentirao pod faulom za dvocifrenu prednost. Sve u igri domaćeg tima zavisi od Vilbekina, dok u srpskom timu diriguje Kalinić.

21:13

22' - TREĆA LIČNA VILBEKINA

Počelo je drugo poluvreme (37:29).

Kalinić je odličnim pasom ka Voltersu primorao Vilbekina da trećom ličnom sprečio lake poene. Uz to su sudije propustile da dosude i četvrti faul Vilbekinu, a Ivanović je faulom sprečio kontru. Tražili su nesportsku sa klupe Makabija, arbitri su im pokazali da se smire i da je običan faul.

Izvor: MN PRESS

21:08

KALINIĆ I RADONJIĆ

U pauzi između dva dela su izjave dali Dejan Radonjić i Nikola Kalinić.

"Odigrali smo veoma dobro prvo poluvreme. Moramo tako da nastavimo u drugom, da budemo ovako agresivni", rekao je Kalinić.

Potom je svoje viđenje dao trener srpskog tima.

"Dobrih 20 minuta, ali očekujem da će pritisak biti još veći u drugom delu", poručio je Radonjić.

21:02

STRELCI NA POLUVREMENU

Kada je statistika poluvremena u pitanju u Zvezdi su se istakli Volters i Kalinić sa po osam poena, dok je na drugoj strani Vilbekin dao devet.

20:54

20' - LESOR ZA KRAJ POLUVREMENA

Na poluvremenu Zvezda ima prednost - 35:28.

Sjajan potez Kalinića i protrčavanje Lazarevića za lako zakucavanje. Lazarević se požalio na povredu, pa je izašao iz igre. Mitrović faulom sprečava prolazak Lesora do obruča. Francuski centar je bio polovičan. Mitrović je zatim napravio faul u napadu, a Lesor je opet fauliran i ponovo je bio polovičan. Lesor je lo napad Zvezde kaznio poenima u tranziciji. Radonjić je tražio minut odmora. Mitrović je uspeo da se izbori za poslednji napad, tražio je faul, nije ga dobio, nije bilo koša uz zvuk sirene.

20:46

17' - TREĆA LIČNA ZA KUZMIĆA

Zvezda ima prednost, ali Kuzmić ima tri lične (33:22).

Volters koristi grešku odbrane za lake poene. Vilbekin igra sam, svaki napad on rešava, dve trojke u nizu jeppromašio. Kuzmić je zatim iznudio faul, bio je polovičan sa penala. Sferopulos je to iskoristio da pošalje VIlbekina na klupu. Kuzmić je napravio treću ličnu. Vratio se Mitrović.

20:42

15' - KALOIARO VRAĆA MAKABI

Kaloiaro je samostalno napravio seriju 9:0 i vratio svoj tim u igru (30:22). Prave crveno-beli neke greške u kratkom vremenskom razmaku. Kalinić je uspeo to da prekine sa dva pogođena penala. Vratio je Radonjić Kuzmića u igru, poslao je Mitrovića na klupu.

Izvor: MN PRESS

20:38

14' - ZVEZDA ODLIČNA

Zvezda ima  prednost (28:16). Simonović je dao novu trojku, pa je Ivanović pogodio u kontri. Sferopulos je tražio minut odmora. Po povratku je Kaloiaro dao trojku. Ivanović je potom napravio faul, pa je Radonjić reagovao tajm-autom.

20:31

12' - TROJKA SIMONOVIĆA

Veoma agresivna igra Makabija na početku druge četvrtine (23:13). Vilbekin je dobio tehničku zbog proslave koša, pa sada ima dva faula. Simonović je pre toga ostao sam u ćošku i pogodio je za tri.

20:27

10' - ZVEZDA NA DVOCIFRENOJ PREDNOSTI

Posle prve četvritne Zvezda ima dvocifreno vođstvo (20:10). Četvrtina je azvršena tako što je Luka Mitrović krenuo na zakucavanje, promašio je, lopta se vratila u koš. Nije dao dodatno slobodno bacanje, crveno-beli se nisu izborili za loptu. Poslednji napad imao je Makabi, Dibartolomeo nije pogodio posle prodora.

20:20

8' - ZAKUCAVANJE DOBRIĆA

Zvezda čuva prednost (16:7) Mitrović je sjajnim potezom prevario Lesora, pa je potom asistirao Voltersu za lake poene. VIlbekin je uz to pogodio trojku. Dobrić je promašio, da bi se potom iskupio sjajnim zakucavanjem.

20:17

6' - MAKABI PREKINUO SERIJU, KUZMIĆ U PROBLEMU

Makabi je prekinuo seriju sa četiri poena u nizu (10:4). Međutim veći problem za Radonjića je Kuzmić koji je napravio drugu ličnu grešku, a on je jedini klasični cetnar u ekipi. Zamenio ga je Luka Mitrović.

20:14

4' - 10:0!

Davidovac je pogodio uz zvuk sirene za kraj napada, Sferopulos je tražio tajm-aut. Nije pomoglo. Posle pauze je Kalinić ukrao loptu, a Volters pogodio za seriju od 10:0!

Izvor: MN PRESS

20:10

2' - SJAJAN START ZVEZDE

Za nešto više od dva minuta igre Zvezda je napravila seriju od 6:0. Kalinić je dao četiri poena, a Volters je pogodio posle ukradene lopte.

20:03

PETORKA ZVEZDE

Radonjić je  izabrao startnu petorku - Volters, Lazarević, Davidovac, Kalinić, Kuzmić.

19:25

LESOR NA DRUGOJ STRANI

Protiv Crvene zvezde večeras igraće i bivši centar crveno-belih Matijas Lesor. Francuz koji se pominjao kao pojačanje i Zvezde i Partizana potpisao je za Makabi na probni period.

Izvor: MN PRESS

18:55

HOLINS POD UPITNIKOM

Mala je verovatnoća da će i Ostin Holins zaigrati na večerašnjem meču. O tome je pričao i Dejan Radonjić i potvrdio da je lakše povređen, ali da je izvesno da neće igrati. Ostaje da se vidi da li su se stvari promenile na bolje u odnosu na sredu i trening koji je ekipa imala u Beogradu.

Izvor: MN PRESS

18:46

PROBLEMI TRAJU

Problemi za Zvezdu i dalje traju. Ni na ovom meču neće moći da računaju na Maika Cirbesa, Branka Lazića i Erona Vajta.

Izvor: MN PRESS

18:31

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa utakmice u Tel Avivu.

UKRATKO

  • Crvena zvezda slavila u Tel Avivu
  • Ponovo su bili desetkovani
  • Kalinić i Volters blistali
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Malo će se ko naigrati protiv Dekija Radonjića, ove sezone.....bravo za demonstraciju sile u odbrani....

Najnovije