• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zaista zahvaljujem Borcu na razumijevanju": Predsjednik Bosne o štrajku - treba nam četvrt miliona KM!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Bosne Rojal zaustavili su sve aktivnosti, zbog katastrofalne finansijske situacije u klubu.

 Predsjednik KK Bosna: Hvala KK Borac na razumijevanju Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zbog toga je odgođena utakmica četvrtog kola prvenstva BiH koju su "studenti trebali" igrati sutra protiv banjalučkog Borca.

"Nismo u štrajku, nego smo jednostavno zaustavili sve aktivnosti. Da vidimo gdje smo i šta smo, odnosno kako ćemo dalje. Zbog cirkusa oko starta prvenstva BiH, zbog toga što nismo znali igra li se ili se ne igra, koliko ćemo imati domaćih utakmica..., izgubili smo dva vrijedna spozora. I ja sam se osjećam odgovornim i podržavam momke, ali i sve koji su angažovani u klubu, a koji su se odlučili na ovaj korak", rekao je predsjednik Bosne Almir Bradić za "Faktor".

Bradić je naglasio da će utakmica protiv Borca koja je bila na rasporedu sutra prolongirana za kraj ovog mjeseca.

"Zaista se zahvaljujem Banjalučanima koji su imali razumijevanja i izašli nam u susret da utakmicu prolongiramo za 24. novembar".

Prvi čovjek "studenata" otkrio je koliko je novca potrebno za "spas", odnosno "injekciju" koja bi "oživjela" nekadašnjeg prvaka Evrope.

"Ispod 250.000 KM iluzorno je pričati. Međutim, umoran sam od stalnih priča o privremenim injekcijama. Potrebno je pronaći stalno rješenje. Nešto kao što radi Tuzla sa Slobodom, koja je uvrštena u budžet i nema problema s kakvim se mi susrećemo. Nazire se rješenje i za nas. Pominju se Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i Opština Centar, ali treba to dočekati".

Za kraj, najavio je kako vjeruje da će ekipa Bosne putovati u Zenicu na meč protiv Čelika koji je na rasporedu sredinom mjeseca (14/15. novembra).

"Nadam se da nećemo morati moliti Zeničane da odgodimo utakmicu i protiv njih. Nadam se da će problemi biti riješeni, ali isto tako razumijem i našu djecu u klubu koji neće u potpunosti obustaviti rad, ali moraju biti i plaćeni za ono što rade", zaključio je Bradić.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC