• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doveo Jokića u NBA, sada napravio novo čudo: Za godinu dana promijenio sve i sada Čikago sa 3 Crnogorca sanja titulu!

Autor Dragan Šutvić

Čim je stigao u Čikago napravio je revoluciju!

 nba liga čikago sanja titulu sa tri crnogorca  Izvor: Profimedia

Čikago je na startu sezone izgubio Patrika Vilijamsa i u već kratkoj rotaciji stvorila se nova rupa, ali to ne smeta ekipi iz Ilinoisa. 

Pobjeđuju redovno, a nova žrtva je još jedan supertim, pošto Bruklin Netsi nisu mogli ništa ekipi koju sa klupe predvodi Bili Donovan. 

BRUKLIN - ČIKAGO 107:112

Možda će vas zanimati

Ponovo je na scenu stupio vejrovatno najbolji NBA duo u ovom momentu. Zek Lavin je imao 31 poen, 8 skokova i 6 asistencija, dok je Demar Derouzan dodao 29 poena, 6 skokova i 3 asistencije. 

Derouzan je kao slobodan igrač na ljeto potpisao ugovor sa Čikagom, a kao slobodan igrač stigao je i sjajni defanzivac Aleks Karuso. Prije toga je u velikom trejdu doveden Nikola Vučević i napravljena je sjajna ekipa.

A sve je to djelo novog predsjednika košarkaških operacija Čikaga Arturasa Karnišovasa. Nekadašnja legenda litvanske košarke prije Čikaga radila je u Denveru i upravo je on bio taj koji je insistirao da se na draftu 2014. godine uzme Nikola Jokić i kasnije forsira u ekipi. 

Prošle godine je stigao u Čikago, promijenio trenera i sa drafta pokupio Patrika Vilijamsa, ali opet i krilnog centra Mege, ovoga puta Marka Simonovića. 

Osim Vučevića u prvoj sezoni je doveo i malo poznatog reprezentativca Crne Gore Džavonte Grina koji se odlično uklopio u rotaciju. Djeluje da je pogodio i sa pikom druge runde ove sezone Ajo Dosunmuom koji daje neke kvalitetne minute timu, ali to što je upario Lavina i Derouzana ispostavilo se kao dobita kombinacija.

Sada je Čikago drugi na Istoku i ponovo u "Junajted" centru sanjaju titulu. I to sa tri Crnogorca - Vučevićem, Simonovićem i naturalizovanim Grinom. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC