• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On zna sta znači Crvena zvezda: Trofejni kapiten crveno-bijelih je opet tamo gdje pripada - u Evroligi

Autor Haris Krhalić

Zvezdin centar dao je intervju za sajt Evrolige

 luka mitrović intervju za sajt evrolige Izvor: MN PRESS

Zvezdin centar Luka Mitrović vratio se prošlog ljeta na Mali Kalemegdan iz Budućnosti, iskoristio šansu i nametnuo se kao jedan od važnijih igrača, na poziciji na kojoj navijači nisu navikli da ga gledaju uživo.

Povratkom u Zvezdu, Novosađanin se vratio i u Evroligu i u četvrtak je dao intervju za zvanični sajt najjačeg takmičenja, u kojem je pričao o raznim temama, počev od činjenice da crveno-bijeli ne predstavljaju samo Srbiju, već i cijeli košarkaški region.

Možda će vas zanimati

"Košarka u Srbiji je neka vrsta religije. Imamo bogatu istoriju košarke na ovim prostorima i mislim da je to veoma važno za našu zemlju, ali i za Evroligu da ima učesnika sa ovih prostora. Osjećamo veliku obavezu jer ne reprezentujemo samo klub, već i cijelu državu u svijetu košarke’’, istakao je Mitrović, a potom govorio o nastupima u Crvenoj zvezdi:

’’Igranje za tim sa ovakvo bogatom istorijom uvijek nosi sa sobom pritisak i morate da znate kako ćete se nositi sa tim. Moj košarkaški razvoj je počeo ovdje, proveo sam u klubu pet predivnih godina i sjajan je osećaj biti okružen ljudima iz Crvene zvezde ponovo’’, istakao je Mitrović.

Izvor: MN PRESS

O Mitroviću je govorio i Ognjen Dobrić koji se dugo poznaje sa Lukom Mitrovićem:

"On zna šta Crvena zvezda znači ovoj zemlji i gradu. Zna kako je igrati ovdje i u ovakvoj atmosferi, bio je ovdje prije pet godina, poznaje trenera i sistem", rekao je popularni "Šegi", a zatim je o svom odnosu sa krilnim centrom crveno-bijelih pričao Nikola Kalinić:

"To je jedan od igrača sa kojim sam u kontaktu iz košarke i smatram ga za pravog prijatelja. Jedan od razloga što sam se vratio u Crvenu zvezdu jeste šansa da ponovo zaigram sa njim. Sjajno funkcionišemo na terenu, a imamo otvoren odnos gdje jedan drugom možemo uvijek da kažemo i dobre i loše stvari. Sve ide u pravom pravcu i možemo da rastemo zajedno", rekao je Kalinić.

Luka Mitrović je govorio i o ovoj sezoni Evrolige, u kojoj u četvrtak crveno-bijele očekuje "bratski" duel protiv Olimpijakosa.

’’Doći ovdje i igrati na ovom nivou uvijek nosi osećaj pritiska. Ukoliko ne možete da se nosite sa takvim pritiskom onda niste spremni da igrate na ovom nivou. Evroliga je svake godine sve bolja i bolja, sa sjajnim timovima, koji imaju i veće budžete od nas i srećni smo što možemo da se takmičimo sa njima. Gladni smo plasmana u plejof, znamo kako je biti tamo, uspjeli smo da se plasiramo već jednom, ali idemo dan za dan, utakmicu po utakmicu i vidjećemo za koliko će to biti dovoljno’’, rekao je Mitrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC