• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 crvena zvezda barselona 69 76 evroliga
 crvena zvezda barselona 69 76 evroliga

Zvezda pala u drami protiv Barselone! Stefan Marković lomio Špance, ali ih nije slomio - trojke izdale crveno-bijele!

Crvena zvezda u Beogradu izgubila od Barselone.

 crvena zvezda barselona 69 76 evroliga Izvor: MN PRESS

Triler završnica, velika borba, čvrsta igra Crvene zvezde, ali su na kraju morali da čestitaju Barseloni na pobjedi - 69:76 (13:20, 18:14, 18:27, 20:15).

Imaće crveno-bijeli definitivno za čim da žale. Imali su veliku šansu da šokiraju jednog od glavnih favorita za osvajanje Evrolige. Propustili su dosta prilika za to, previše promašaja u ključnim trenucima.

Uostalom, statistika to najbolje pokazuje. Ekipa Dejana Radonjića je veoma loše šutirala za tri poena (3/20), dok su Katalonci bili tačno na 50 odsto u dalekometnim hicima (9/18). Uz to su promašili i previše slobodnih bacanja (18/27). Nije im pomoglo ni to što je Novak Đoković bio tik pored teren da ih bodri.

Započela je Zvezda meč sporije i dozvolila Barseloni da se razigra i da stigne i do dvocifrene prednosti (5:16). Promašivali su previše zicera, slobodnih bacanja, sve to je španski tim surovo kažnjavao.

Ulazak Maika Cirbesa na startu druge dionice je "probudio" srpski tim. Donio je čvrstinu u skoku i agresivnost, a Luka Mitrović je plesao u napadu. Mitrović je potom dobio treću ličnu, ali nije to pokolebalo domaći tim. Nadomjestili su to dobrom defanzivom, pa su na pauzu otišli sa samo tri poena zaostatka (31:34).

Promašili su previše slobodnih bacanja (6/11) i dali su samo jednu trojku (1/8). Bili su svjesni da je to nešto na čemu će morati da porade u drugom dijelu.

"Sporo smo počeli, trebalo nam je malo vremena da nađemo ritam, energiju u odbranu. Promašili smo neke zicere, ako zadržimo energiju, imaćemo šansu u drugom poluvremenu", rekao je Mitrović u pauzi, inače najefikasniji igrač u prvom dijelu meča (11 poena).

Novak Đoković u "Pioniru":

Sve dobro što su uradili u prvom poluvremenu su crveno-bijeli prokockali u trećoj deonici. Pravili su previše grešaka u odbrani, Barsa je dala četiri trojke, a srpski tim samo jednu. Upravo to je bila najveća razlika tom delu igre, pa su Katalonci u posljednji kvartal ušli sa dvocifrenim vođstvom (49:61).

Izgledalo je da je sve gotovo kada je gostujući tim imao dvocifreno vođstvo (57:67), ali tako nije mislio srpski tim. Davidovac i Kalinić su pokrenuli tim (63:67), a onda je na oko dva minuta prije kraja Marković pogodio trojku koja je podigla dvoranu na noge (68:71).

Međutim, od tog momenta, pa do kraja je Zvezda promašila čak pet trojki, prvo Holins, pa onda Marković i Kalinić po dvije. Mirotić je to kaznio penalima, a Kjurik trojkom stavio tačku na meč.

ZVEZDA: Lazarević, Volters 11, Davidovac 8 (6sk), Mitrović 15, Lazić, Kalinić 15, Dobrić (nije igrao), Holins 2, Ivanović 4, Marković 8, Kuzmić 4 (13sk), Cirbes 2

BARSELONA: Dejvis 6, Eksum, Šanli 11, Martinez 6, Smits 11, Hejs 14 (8sk), Oriola 2, Laprovitola 6, Kjurik 8, Jokubaitis 2 (5as), Mirotić 10 (8sk), Kaisedo

Možda će vas zanimati

21:01

TABELA EVROLIGE

Ovako izgleda tabela Evrolige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

21:00

NAJZANIMLJIVIJI DETALJI

Ovo su neki od najzanimljivijih detalja sa meča:

20:58

STRELCI

ZVEZDA: Lazarević, Volters 11, Davidovac 8 (6sk), Mitrović 15, Lazić, Kalinić 15, Dobrić (nije igrao), Holins 2, Ivanović 4, Marković 8, Kuzmić 4 (13sk), Cirbes 2

BARSELONA: Dejvis 6, Eksum, Šanli 11, Martinez 6, Smits 11, Hejs 14 (8sk), Oriola 2, Laprovitola 6, Kjurik 8, Jokubaitis 2 (5as), Mirotić 10 (8sk), Kaisedo

20:56

KRAJ!

Poraz Zvezde - 69:76.

Posle promašenog drugog penala je Zvezda imala dve trojke da smanji zaostatak, promašili su Kaliinić i Marković. To je bilo to. Zvezda je izgubila.

20:50

39' - HOLINS...

Ušli smo u poslednji minut (69:73).

Imao je Holins otvorenu trojku za izjednačenje, promašio je, pa je faulirao Mirotića koji ne greši sa penala (68:73). Ostalo je nešto više od 60 sekundi do kraja...

Posle tajm-auta Radonjića je Marković iznudio faul i pogodio jedno slobodno bacanje (69:73).

20:48

38' - SPORNA ODLUKA, MIROTIĆ PA MARKOVIĆ

Barsa ima prednost na dva minuta pre kraja (68:71).

Odbranila je Zvezda napad, a sudije su donele spornu odluku, jedan je pokazao da je napad za Zvezdu, drugi da je za Barselonu, iako je delovalo da je Šanli izbacio loptu, ali Radonjić nije tražio "čelendž". NIkola je to kaznio poenima pod faulom i postignutim bacanjem (63:70). Mitrović je iznudio petu ličnu Šanlija, pa je dao oba penala. Potom Luka napravio petu ličnu, a Kjurik je promašio prvo, dao drugo.

Marković daje trojku (68:71)!

Izvor: MNPRESS

20:42

37' - SKOČIO I NOVAK, ZVEZDA JE U IGRI!

Vratila se Zvezda, skočio je i Đoković (63:67).

Odlični potezi, serija od 4:0, koš Davidovca, pa Kalinića i drama je tu na oko tri minuta pre kraja!

20:40

36' - NEVEROVATNE GREŠKE ZVEZDE

Crvena zvezda je i dalje u minusu (59:67).

Imala je Zvezda nekoliko fenomenalnih poteza u odbrani, ukradenih lopti, zaustavljanja protivnika, ali ništa od toga nisu uspeli da nagrade u napadu. Previše gršeaka.

Izvor: MNPRESS

20:35

34' - ZVEZDA POKUŠAVA, BARSA ODGOVARA

Pokušava Zvezda na sve načine da se vrati u meč, ali Barsa na sve ima odgovor (57:67).

20:30

32' - SVE MANJE VREMENA ZA ZVEZDU

Barselona vodi, a Zvezda ima sve manje vremena za veliki preokret (54:65).

20:23

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Završena je treća četvrtina, Barselona ima prednost - 49:61.

Imala je Zvezda nekoliko grešaka u odbrani, što je Barsa znala da kazni.  Pogodili su gosti četiri trojke i to je upravo najveća razlika.

20:17

28' - KONAČNO TROJKA!

Čuva Barselona prednost (44:50).

Kalinić je pogodio trojku, a to je tek druga pogođena trojka srpskog tima na utakmici (2/11). Ipak, Smits je uzvratio istom merom već u sledćeem napadu.

Izvor: MNPRESS

20:15

26' - PROMAŠAJI ZA TRI, MIROTIĆ U PROBLEMU

Barsa vodi (41:47).

Zvezda nastavlja da se muči u šutu za tri, promašuju i Volters i Holins. Umesto njih dvojice su ušli Ivanović i Lazić, a zatim je Kuzmića zamenio Cirbes. Dobra vest za Zvezdu je svakako treća lična Mirotića.

20:10

24' - BARSA U NALETU

Barselona je u naletu (37:45).

Laprovitola je dao novu trojku, Kalinić pogodio posle prodora, a Hejs poentirao i naterao Radonjića da traži tajm-aut.

Izvor: MNPRESS

20:07

22' - VOLTERS, PA KALINIĆ

Drugo poluvreme je počelo, Barsa vodi (35:40).

Laprovitola je zepočeo drugi deo trojkom, Volters je bio precizan sa penala ,pa je Kalinić pogodio sa poludistance.

20:04

RADONJIĆ I MITROVIĆ: ZICERI

U pauzi između dva dela su Dejan Radonjić i Luka Mitrović dali slične izjave. Problem je bila igra u napadu i promašaji.

"Sporo smo počeli, trebalo nam je malo vremena da nađemo ritam, energiju u odbranu. Promašili smo neke zicere, ako zadržimo energiju, imaćemo šansu u drugom poluvremenu", rekao je Mitrović.

Sa njim se složio i šef struke crveno-belih.

"Mnogo grešaka smo napravili, pre svega u napadu. Popravili smo se kasnije. Moramo da zadržimo fokus, da pogodimo bacanja i otvorene šuteve", poručio je Radonjić.

19:55

NOVAK PEVA

Novak peva sa navijačima. Reporter MONDA je zabeležio zanimljiv snimak u "Pioniru".

19:51

STATISTIKA I STRELCI NA POLUVREMENU

ZVEZDA: Lazarević, Volters 5, Davidovac 3, Mitrović 11, Lazić, Kalinić 1, Dobrić (nije igrao), Holins 2, Marković, KUzmić 4 (9sk), Crbes 2

BARSELONA: Dejvis 2, Eksum, Šanli 9, Martinez 6, Smits 4, Hejs 2, Oriola 2, Laprovitola, Kjurik 4, Jokubaitis, Mirotić 5 (4sk), Kaisedo

19:48

20' - POLUVREME

Na poluvremenu Barselona vodi (31:34).

Bilo je uzbudljivo i u završnici prvog poluvremena. Jasikevičijus je dobio tehničku zbog protesta, Kalinić to nije uspeo da kazni sa penala. Kalinić je zatim promašio, a Holins je napravio faul, a Radonjić je zatim dobio tehničku zbog reakcije na faul. Kjurik je pogodio bacanje za tehničku, a onda je Kjurik stao na liniju penala da izvede i dva penala za faul, Holins je ustao i protestovao. Sudije su pogledale snimak i ustanovile da je Kjurik fauliran. Dao je i ta dva bacanja.

Kuzmić je ispravio svoj promašaj i vratio loptu u koš, Šaras je tražio minut odmora za poslednji napad. Zvezda je odbranila poslednji napad.

19:39

18' - UZBUDLJIVO JE U PIONIRU

Odlična igra u "Pioniru". Zvezda igra odlično protiv jednog od favorita (27:29).

Holins i Volters su pogodili "floutere", a Mirotić je iskoristio to što je došlo do preuzimanja za lake poene.

19:33

15' - KAKVA IGRA ZVEZDE!

Crvena zvezda je povela (23:22).

Fenomenalna odbrana crveno-belih, Mitrović je dao devet poena, ali je napravio treću ličnu, pa je Radonjić odlučio da ga izvadi iz igre. Prve poene u drugoj deonici Barselona je dala posle više od četiri minuta igre kada je Dejvis pogodio sa penala. A, vođstvo srpskom timu doneo je Volters prvom trojkom za Zvezdu na meču.

Izvor: MNPRESS

19:28

13' - ŠARAS SE NALJUTIO!

Posle koša Luke Mitrovića je Šarunas Jasikevičijus tražio tajm-aut, vidno ljut (18:20).

Ponovo je Cirbes imao odličan potez, a na to se nadovezao raspoloženi Mitrović.

Izvor: MNPRESS

19:24

12' - CIRBES POKRENUO ZVEZDU

Od ulaska Maika Cirbesa Zvezda se vraća (15:20).

Nemački centar je pokazao nekoliko odličnih poteza na obe strane terena, a pogodio je i dva slobodna bacanja.

19:17

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Prva četvrtina je završena, Barselona ima prednost (13:20).

Zvezda ima velike probleme u napadu, a gosti sve to znaju da kazne i da čuvaju stečenu prednost.

19:09

6' - REAGUJE RADONJIĆ

Barselona je uvećala prednost, Dejan Radonjić je morao da reaguje tajm-autom (5:16).

Izvor: MNPRESS

19:07

4' - MITROVIĆ SE MUČI, KUZMIĆ POGAĐA

Barselona ima prednost (3:10).

Mitrović je promašio oba penala, Kuzmić je uhvatio loptu i vratio je u koš. Zatim je MItrović bio polovičan sa penala, a Šanli je siguran u reketu.

19:02

2' - MEČ JE POČEO

Utakmica u Beogradu je počela. Barselona je bolje započela meč (0:5).

18:59

ĐOKOVIĆ JE U PIONIRU

U dvorani je i Novak Đoković!

18:55

PETORKA ZVEZDE

Zvezda kreće meč u petorci: Volters, Holins, Kalinić, Mitrović, KUzmić

18:41

STATISTIKA

Kada je statistika u pitanju po poenima su najbolji Mirotić (17,5) i Kalinić (12,2), po asistncijama Kalates (5,7) i Volters (4,2), u skokovima Kuzmić (5,9) i Mirotić (5,8), a po ukradenim loptama Kalates (1,4) ii Kuzmić (0,9)

18:23

NEMA VAJTA

Na semaforu u "Pioniru" među imenima igrača koji su u konkurenciji za tim nema jedino Erona Vajta. Tu su Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Ivanović, Marković, Kuzmić i Cirbes.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Nemanja Stanojčić

18:05

ŠARAS HVALI ZVEZDU!

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus je pun pohvala na račun Crvene zvezde.

"Igranje protiv Zvezde na strani je jedno od najtežih gostovanja, pre svega zbog njihove čvrstine i odbrane. "Pionir" je dvorana koja stvara jedan od najvećih pritisaka na svetu. Očekujem težak meč i moraćemo da naučimo kako da patimo u nekim momentima sigurno. Neverovatno je, otišli su u Sank Peterburg i zadržali Zenit na ispod 60 poena, dobili su Olmpijakos. Nalaze se u dobrom trenutku i sigurno će nam otežati posao", nahvalio je Šarunas Jasikevičijus srpski tim.

Izvor: MN PRESS

17:46

KO ĆE IGRATI?

Dan pre meča je Radonjić najavio da još uvek ne zna ko će biti u sastavu, pošto protiv Krke nisu igrali Ognjen Dobrić, Eron Vajt i Ognjen Kuzmić.

"Neizvesno je u kom ćemo sastavu nastupiti, to nam malo otežava pripremu", rekao je Radonjić.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

17:28

RADONJIĆ HVALI RIVALA

Trener Zvezde Dejan Radonjić je pohvalio narednog protivnika.

"Igramo protiv lidera na tabeli, ekipe koja je do sada pokazala da ima puno razloga da dođe do trofeja ove sezone. Imaju jako puno kvaliteta, iskustva. U odličnoj su formi i svesni smo te činjenice i znamo da nas čeka težak meč i veliki izazov", rekao je Radonjić.

Izvor: YouTube/Printscreen/KK Crvena zvezda mts

17:11

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv, budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Crvena zvezda dočekuje Barselonu
  • Nikola Mirotić glavna pretnja
  • Dejan Radonjić ima probem sa sastavom
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije