• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijenja se ime, a sve ostaje isto! Lejkersi se oprostili od doma: Navijači ostali u čudu - on nije njihova legenda!

Autor Dragan Šutvić

Otkud slavni plejmejker pored titule koju nije osvojio?

 lejkers stejpls centar promijenjeno ime dvorane Izvor: YouTube/Ultimate Basketball

U noći između četvrtka i petka, Lejkersi su se porazom od San Antonio Sparsa (110:138) "oprostili" od Stejps centra, koji 22 godine poslije otvaranja mijenja ime u "Crypto.com arena".

Iako je ekipa Grega Popoviča razbila Lejkerse, ipak je to bila emotivna noć, u kojoj su se navijači sjetili osvajanja titula u zlatno doba Šakila O'Nila i Kobija Brajanta (2000, 2001, 2002), a onda i kada je Brajant bio glavni lider, uz Pau Gasola i ostatak šampionskog tima (2009, 2010). Naravno, trener šampionskih sastava bio je najveći stručnjak u istoriji - Fil Džekson.

Povodom oproštaja od dvorane, Lejkersi su priredili posebnu ceremoniju, na koju su okupili svoje bivše igrače - Roberta Orija, Bajrona Skota, Luka Voltona, Metu Sandiforda-Artesta i Gerija Pejtona. Svi su stajali kraj po jedne od šest osvojenih titula, a navijači Lejkersa ostali su zbunjeni kada su vidjeli Pejtona (53) kraj jednog trofeja.

Bez dieme jedan od najvećih plejmejkera u istoriji košarke jeste bio NBA velikan, ali to nije postao u Lejkersima, gdje je odigrao samo jednu sezonu i nije uspio da osvoji titulu. Bilo je to u takmičarskoj 2003/04, poslije koje je otišao u Boston, a onda u Majami, u kojem je osvojio šampionski prsten u timu sa Šakilom O'Nilom. Naravno, ljubitelji košarke dobro znaju da je on ime i reputaciju stekao u Sijetlu, noseći dres ugašenih Supersoniksa čak 13 godina, od 1990, pa do odlaska u Lejkerse.

U svakom slučaju, ta pomalo čudna situacija nije umanjila emotivni trenutak, u kojem su se Lejkersi oprostili od dosadašnjeg imena dvorane dirljivom porukom:

"Nije bilo mnogo mjesta koja su činila da se osjetite kao što je to bio Stejpls centar. Tu su šutevi postajali Šutevi, tu su tri titule u nizu stigle u Los Anđeles, tu je zapisnički sto bio pravo mjesto za slavlje. Tu su konfete padale kao zastave i svi su znali vaše ime".

"Tu su treneri stavljali sve na crtu. I tu im se isplatilo. Tu su igrači pokazali navijačima da mogu da vjeruju u nešto. I navijači su pokazali igračima da vjeruju u njih".

"Stejpls centar, mjesto koje smo 22 godine zvali dom. Dom onoga što su Lejkersi postali, sa 18.997 vas uz nas. Mijenja se ime, ali to se ne mijenja. Jer ste vi učinili ovo mjesto našim domom. Našim domom u protekle dvije decenije. I u decenijama koje dolaze", napisali su Lejkersi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC