• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Crvenoj zvezdi su sada nevjerovatne stvari - normalne! Nebojša Čović pričao o deceniji uspjeha, pomenuo jednog igrača!

Autor Haris Krhalić

Prvi čovjek crveno-bijelih pričao je o uspjesima, ali i o planovima.

 Nebojša Čović intervju Izvor: MN PRESS

KK Crvena zvezda je u ponedjeljak održala skupštinu kluba na kojoj je izabrano rukovodstvo i upravni odbor u koji je ušlo mnogo legendi, kako same Crvene zvezde tako i srpskog sporta. 

Nebojša Čović je dobio novi mandat na pet godina i nastaviće da bude predsjednik kluba, a poslije reizbora on se obratio članovima i svim prisutnima. Iznio je plan svog rada i istakao da je 2021. godina bila izuzetno uspješna za crveno-bijele.

Možda će vas zanimati

"Pred nama su novogodišnji praznici, dani kada se svode računi u jednoj kalendarskoj godini, koja je za Crvenu zvezdu i ovoga puta bila uspješna. Osvojili smo triplu krunu, uspjeli da se izborimo sa koronom, oformimo jak sastav za tekuću sezonu i uradimo mnogo toga što je sada već nešto što se "podrazumijeva" u Crvenoj zvezdi", rekao je Čović i tu poentirao.

"I to je nešto što je možda i najveći uspjeh u prethodnih 10 godina uz sve podatke, cifre, transfere, reprezentativce, velike posjete, pobjede i pehare… da se nešto što se ranije smatralo nevjerovatnim uspehom, danas gleda kao "normalno" i "obično"", istakao je prvi čovek crveno-bijelih. 

On je podsjetio na to koliki je put klub prešao u prethodnoj deceniji. 

"KK Crvena zvezda u prethodnih 10 godina prešla put od kluba koji je bio na ivici egzistencije sa četiri igrača i bez mlađih selekcija, do prepoznatljivog brenda koji je redovni učesnik Evrolige, osvajač domaćih i regionalnih trofeja kao i juniorske Evrolige, klub koji ima stabilnu i jasnu podršku zvezdaške populacije i navijača, razvijen sistem rada kluba, mlađih selekcija i finansijsku politiku koja ne dovodi u pitanje dalje funkcionisanje kluba", dodao je on. 

Nije propustio priliku ni da nabroji sve trofeje koje je klub u toj deceniji osvojio.

"Osvojili smo 17 trofeja u prethodnih 10 godina: šest titula prvaka Srbije, pet trofeja ABA lige, Superkup ABA lige, kao i pet trofeja u Kupu Radivoja Koraća, juniorsku Evroligu, brojne titule u mlađim kategorijama, igrali smo polufinale Evrokupa, četvrtfinale, pa i plej of Evrolige . Kroz seniorski pogon prošle su desetine igrača, mnogi od njih su punu afirmaciju stekli upravo u dresu Crvene zvezde i postali reprezentativci napredujući upravo kroz sistem i mlađe selekcije kluba, osvajajući trofeje."

Od mnogo igrača koji su tokom deset godina nosili dres Crvene zvezde posebno je istakao kapitena i rekordera Branka Lazića.

"Među njima, i pored činjenice da je svaki vrijedan pomena i da je svaki igrač ugradio deio sebe u ovakvu Crvenu zvezdu, ipak bih izdvojio Branka Lazića kao čovjeka koji je sa nama od početka, i koji je u međuvremenu postao rekorder, najtrofejniji igrač i najbolji strijelac u istoriji kluba", naglasio je Čović. 

A na kraju se osvrnuo na titulu počasnog predsjednika kluba koja je dodjeljena Vladimiru Cvetkoviću.

"Na kraju, pripala mi je ta čast da Vas obavjestim da je Vladimir Cvetković prihvatio predlog i postaće počasni predsjednik kluba, što je još jedan pokazatelj ko smo i šta smo danas! Porodica koja je na okupu", zaključio je Čović. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC