• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin trener na NBA utakmici! Darko protiv Stefa, Kleja, Bjelice i Miloja: Početak nove karijere i odmah najteži izazov!

Autor Dragan Šutvić

Rođeni Čačanin će neočekivano dobiti priliku da bude prvi trener ekipe u NBA ligi.

 nba liga srpski trener protiv golden stejta Izvor: Profimedia

Ekipa Memfisa nalazi se u problemu zbog koronavirusa, a njihov prvi trener Tejlor Dženkins je u izolaciji. Predstoji im jedno od najtežih iskušenja u ligi - utakmica protiv Golden Stejt Voriorsa, a na tom meču predvodiće ih Srbin!

Pomoćni trener Darko Rajaković (42) dobio je dozvolu da napusti karantin, pa će preuzeti ulogu prvog trenera ekipe dok se Dženkins ne vrati na tu funkciju.

Možda će vas zanimati

Rajaković, inače rođeni Čačanin, već godinama je asistent u NBA ekipama i dobro je poznato lice u tom takmičenju. Još davne 2004. godine postao je skaut San Antonio Sparsa i pomoćni trener njihovog tima tokom Ljetne lige, da bi godinama kasnije stigao i do same NBA.

Prvi pravi posao imao je u Razvojnom timu Oklahome, kasnije je radio i u stručnom štabu te NBA ekipe, a selio se u Finiks gdje je radio nakon Igora Kokoškova i Memfis gde trenutno radi.

Darko Rajaković je svojevremeno bio pomoćnik Aleksandra Đorđevića na klupi reprezentacije Srbije, a tu funkciju obavljao je i tokom Svjetskog prvenstva u Kini 2019. godine.

Možda ćemo protiv Golden Stejta gledati početak još jedne trenerske NBA karijere za Srbina, a zadatak nije mogao da bude teži. Rival je jedan od najboljih timova lige, Stef Kari igra na MVP nivou, a nedavno se vratio i Klej Tompson. Tu je i Nemanja Bjelica, pa će ovo biti srpski derbi u najjačoj ligi na svetu.

Naravno, srpska trenerska škola imaće predstavnika i na drugoj klupi, pošto je Dejan Milojević jedan od pomoćnika Stivena Kera ove sezone.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC