• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvije godine bez Kobija, sada se i zna šta je uzrok tragedije: Pilot nije pratio uputstva, evo zašto je pao helikopter!

Autor Haris Krhalić

Na današnji dan je poslije pada helikoptera preminuo jedan od najvećih. Crna mamba, šampion, idol - Kobi Brajant.

 Otkriveni detalje nesreće u kojoj je poginuo Kobi Brajant Izvor: Profimedia

Na današnji dan 26. januara 2020. godine desila se tragedija koja će se zauvijek pamtiti. Helikopter sa Kobijem Brajantom, njegovom 13-godišnjom ćerkom Đianom i još sedam ljudi pao je pošto je udario u planinu Kalabasas, nekih 48 kilometara od Los Anđelesa. 

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena je preminuo, a sa njim i svi putnici, uključujući njegovu ćerku i pilota Aru Zobajana. 

Možda će vas zanimati

Helikopter je poletio u 9:00, a u 9:30 je pilotu javljeno da leti prenisko. On je probao da podigne helikopter, ali je zbog magle i kiše ipak udario u planinu. Helikopter se zapalio i ishod je bio fatalan, a Kobi Brajant je identifikovan tek dva dana kasnije uz pomoć poređenja otisaka. Godinu dana nakon nesreće utvrđeno je da pilot nije pratio sva uputstva tokom leta i da je samoinicijativno uletio u veliki oblak zbog čega mu je bila jako smanjena vidljivost. 

Kobi Brajant je preminuo u svojoj 41. godini, nepune četiri godine po završetku košarkaške karijere. Odmah poslije srednje škole draftovan je od strane Šarlot Hornetsa, a oni su ga 1996. godine izabrali kao 12. pika prve runde drafta. 

Ipak igrao je samo za LA Lejkerse, pošto su oni bili spremni da daju startnog centra Vlade Divca za nepoznatog tinejdžera. Dvije godine kasnije već je biran na Ol Star prvi od 18 puta, a prvu titulu osvojio je 2000. godine. Na kraju je pet puta bio NBA šampion, a dva puta MVP finala NBA. 

Samo je jednom bio MVP regularnog dijela šampionata i to 2006. godine, a jedini je košarkaš kome je jedan klub povukao dva dresa. Pošto je počeo karijeru kao "osmica" a onda se prebacio na broj 24 oba ta dresa su povučena iz upotrebe. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC