• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Olimpijakos Crvena zvezda 72:76 Evroliga
 Olimpijakos Crvena zvezda 72:76 Evroliga

Zvezda pobijedila gdje nikad nije! Prva je osvojila Pirej - Dobrić zakucao Olimpijakos!

Crvena zvezda slavila u Grčkoj prvi put iz petog pokušaja. Prvi poraz Olimpijakos kod kuće ove sezone.

 Olimpijakos Crvena zvezda 72:76 Evroliga Izvor: MN PRESS

Konačno! Crvena zvezda je uspjela da pobijedi tamo gdje nikada prije nije - u Pireju.

Poslije prave drame je srpski tim pronašao put do trijumfa i iz petog pokušaja je slavio protiv Olimpijakosa - 72:76 (21:22, 15:15, 16:19, 20:20). Postali su tako i prvi koji su slavili na ovom parketu u ovoj sezoni. Prije ovog meča je domaćin imao perfektan skor (9-0).

Imali su izabranici Dejana Radonjića nekoliko prilika da sve riješe ranije, stvarali su prednost, ali nisu uspijevali da je sačuvaju. Ipak, na kraju su u tome uspjeli, prelomio je Nikola Ivanović, a zakucavanjem je sve riješio Ognjen Dobrić. Drugi put su savladali istog rivala, pošto su bili uspješni i u prvom meču u Beogradu.

Počela je Zvezda meč odlično, Volters i Dobirć su se raspucali (2:7), a potom je poslije koša Cirbesa vođstvo otišlo na "+10" (10:20). Međutim, tad je krenula serija grešaka.

Previše poklona su davali rivalima, uglavnom faulovima uz koš kojim je domaćin imao dodatno slobodno bacanje. Sve to je Olimpijakos znao da iskoristi, pa je tako na pauzu srpski tim otišao sa minimalnim vođstvom (36:37).

"Moramo da zadržimo dobre stvari koje smo radili u prvom dijelu i da popravimo neke koje nismo da bismo pobijedili", rekao je Radonjić u pauzi.

U nekoliko navrata je Zvezda pokušavala da se "odlijepi", došla je do "+8" (42:50), ali je i na to grčki tim odgovorio. Kalinić je pogodio za tri i to je bio koš koji je donio vođstvo pred posljednji kvartal (52:56).

Drama se nastavila u posljednjih 10 minuta. Ivanović se pojavio, pogodio trojku, pa ukrao loptu i poentirao u tranziciji. Međutim, Slukas i Larencakis nisu dali srpskom timu da pobjegne. Na četiri minuta do kraja je bilo jasno da će biti velika neizvjesnost (63:66).

U dramatičnoj završnici se Zvezda bolje snašla i stigla do prvenca. Dobirć je zakucavanjem na 47 sekundi prije kraja stavio tačku!

OLIMPIJAKOS: Volkap 4 (5as), Ejsi 3, Dorsi 6, Luncis, Larencakis 8, Musa, Onoknomopulos, Fal 9, Slukas 13 (4as), Martin 2, Vezenkov 20 (8sk), Žan-Šarl 2

ZVEZDA: Lazarević 4, Volters 9, Mitrović 6 (7sk), Lazić 3 (4sk), Kalinić 12 (5sk, 4as), Dobrić 14, Holins 2, Ivanović 8, Marković, Vajt 8 (8sk), Kuzmić 6, Cirbes 2

Standings provided by SofaScore LiveScore

21:53

OVAKO IZGLEDA TABELA EVROLIG

Ovako sada izgleda tabela Evrolige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

21:51

STRELCI

OLIMPIJAKOS: Volkap 4 (5as), Ejsi 3, Dorsi 6, Luncis, Larencakis 8, Musa, Onoknomopulos, Fal 9, Slukas 13 (4as), Martin 2, Vezenkov 20 (8sk), Žan-Šarl 2

ZVEZDA: Lazarević 4, Volters 9, Mitrović 6 (7sk), Lazić 3 (4sk), Kalinić 12 (5sk, 4as), Dobrić 14, Holins 2, Ivanović 8, Marković, Vajt 8 (8sk), Kuzmić 6, Cirbes 2

21:46

KRAJ!

Gotovo je! Zvezda je konačno pobedila u Pireju, iz petog pokušaja - 72:76. Ujedno je i postala i prva ekipa koja je savila na ovom parketu.

Tačku je stavio Dobrić. Fal je izbio loptu na svoju polovinu, Dobrić je zakucavanjem sve rešio. Barcokas je tražio tajm-aut, ali nije bilo vremena za čudo.

21:37

38' - KALINIĆ, PA VAJT

Zvezda ima prednost na dva minuta pre kraja (67:70).

Kalinić je pogodio posle sjajnog napada, a onda je Vajt dao koš uz sam zvuk sirene.

Izvor: MN PRESS

21:30

35' - IVANOVIĆ!

Majstorije Nikole Ivanovića za minut - 60:65.

Ukrao je loptu i poentirao, a Barcokas je tražio minut odmora. Po povratku na teren je Larencakis dao trojku. Još pet minuta do kraja

21:27

34' - SLUKAS NE DA!

Slukas ne dozvoljava Zvezdi da pobegne (57:61).

Mitrović je sjajnom asistencijom našao Ivanovića koji je dao trojku. Slukas je na to imao odgovor.

Izvor: MN PRESS

21:24

32' - MITROVIĆ SJAJAN

Zvezda vodi (54:58).

Mitrović je majstorski došao do poena, Larencakis je fauliran posle koša, nije dao dodatno slobodno bacanje, a onda je napravio faul na Vajtu.

21:19

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Završena je treća četvrtina. Zvezda ima prednost  - 52:56.

Fal je imao dva sjajna zakucavanja, prvo preko Cirbesa, pa onda pored Mitrovića. Sudije su pustile nešto čvršću igru. Kalinić je dao trojku, Dorsi je zatim napravio grešku u koracima.

Izvor: MN PRESS

21:15

28' - NOVI POVRATAK OLIMPIJAKOSA

Ponovo se Olimpijakos vratio u igru, a na to je Lazić odgovorio trojkom (48:53).

Kada god srpski tim dođe do vođstva domaćin uspeva da se vrati, to su ponovili još jednom.

21:10

26' - MAJSTORIJA LAZIĆA

Zvezda ponovo ima osetniju prednost (42:50).

Sjajna igra u odbrani,pa onda prava majstorija Lazića koji je spustio za Kuzmića i njegove lake poene. Lazić se zatim sjajno psotavio i iznudio faul u napadu Slukasa.

Izvor: MN PRESS

21:05

24' - VOLTERS

Volters je pronašao ritam, pogodio, ali je na to Vezenkov odgovorio trojkom (42:44).

21:02

22' - TROJKA DOBIRĆA

Zvezda ima malu prednost (39:40).

Volters je izgubio loptu, pogrešio je prilikom dodavanja, Larencakis je pogodio pod faulom,dao je dodatno bacanje ,a onda je Dobrić dao trojku. Zatim je Fal blokirao šut Lazića sa poludistance (39:40).

20:43

20' - POLUVREME

Zvezda ima prednost na poluvremenu - 36:37.

Vajt je pogodio, ali je Slukas zatim iznudio faul Voltersa uz polaganje, pa je dao dodatno bacanje. Dobirć je poentirao uz zvuk sirene, ali je utvrđeno da je vreme isteklo i da nije izbacio loptu na vreme. Volters je promašio, Vajt nije uspeo da zakuca, a koš Fala je poništen jer je isteklo vreme.

20:37

17' - DOMAĆIN OPET ODGOVARA

Na tri minuta pre odlaska na pauzu je Zvezda u prednosti (31:33).

Mogla je Zvezda da stekne veću prednost, Vajt je posle zakucavanja promašio otvorenu trojku, a Ejsi je na to odgovorio trojkom. Potom je Votlers našao put do koša posle prodroa.

20:30

14' - NESPORTSKA NA KALINIĆU!

Zvezda opet vodi (26:29).

Kalinić je krenuo u prodor, fauliran je, Radonjić je odmah signalizirao da je nesportsku napravio Žan-Šarl. Sudije su pogledale snimak i to su potvrdile. Nikola je promašio oba penala, ali se potom iskupio trojkom.

Izvor: MN PRESS

20:24

12' - GREŠKE, PA MITROVIĆ

Olimpijakos ima prednost (26:24).

Greše dosta igrači Zvezde, prave faulove na šutu i poklanjaju dodatne poene protivniku. Na to je odgovorio Mitrović posle dobre finte i poena na obruču.

20:18

10' - POVRATAK OLIMPIJAKOSA

Olimpijakos se vratio u igru u potpunosti (21:22).

Kalinić je za sada u kontra-ritmu, napravio je faul u napadu, domaći tim se razigrao, Cirbes je "kampovao" predugo u reketu, a na to je Vezenkov odgovorio trojkom za vođstvo (21:20). Radonjić je odmah taržio tajm-aut. Posle toga je Lazarević poentirao za prednost posle prve deonice.

20:11

7' - CIRBES UŠAO ZA "+10"

Napravio je Radonjić tri promene, ušli su Ivanović, Holins i Cirbes. Ivanović je potom pogodio sa poludistance Zatim je Cirbes iskoristio brojčanu prednost i pogodio preko Volkapa za dvocifrenu prednost - 10:20.

20:07

5' - VOLTERS SE RASPUCAO

Zvezda vodi posle pet minuta igre (10:12).

Volters se raspucao, pogodio je i trojku, a Dobrić je zatim poentirao pod faulom.  Mogla je da bude prednost još veća, ali se Kalinić zaleteo i promašio, a onda je Vezenkov poentirao pod faulom.

Izvor: MN PRESS

20:02

2' - VOLTERS ZA PRVE POENE

Meč u Prreju je počeo (2:4).

Dorsi je pogodio za Olimpijakos, a onda je prve poene za Zvezdu dao Volters, pa se upisao i Vajt.

19:55

PETORKA ZVEZDE

Zvezda meč počinje u petorci: Volters, Dobrić, Kalinić, Vajt, Kuzmić.

19:10

ZVEZDA SLAVILA U PRVOM MEČU

U prvom meču ova dva tima u Beogradu je Crvena zvezda slavila (81:76). Brilijrao je Nikola Kalinić koji je meč završio sa 25 poena, šest asistencija i četiri skoka.

Izvor: MNPRESS

18:26

MEČ POČINJE U 20H

Utakmica u Atini počinje u 20 časova.

17:55

RADONJIĆ: DALEKO SMO OD SVOG NIVOA

Svestan je Dejan Radonjić da je pauza zbog problema sa koronom napravila dosta problema ekipi.

"Olimpijakos je tim o kom možemo samo o superlativu da pričamo. Imaju puno razloga da se nadaju sjajnom rezultatu, mogu da se bore za samu završnicu u Evroligi. Primorani smo da razmišljamo o nama i kako da mi prevaziđemo sve ovo na što bezbolniji način. Trenutno smo daleko od nivoa na kom smo bili", rekao je Radonjić.

Izvor: Sport klub/Screenshot

17:46

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Crvena zvezda slavila u Pireju
  • Trijumf iz petog pokušaja
  • Ivanović i Dobrić prelomili
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije