Lazanje iz tiganja se prave jednostavno i savršene su za ručak.

Sastojci:
- 450 g mljevenog mesa
- 1 mali luk, sitno isjeckan
- 2 čena bijelog luka, vrlo sitno isjeckana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 480 g pasiranog paradajza
- 225 g svježeg sira
- 225 g mocarele
- malo rendanog parmezana
- 340 g tjestenine za lazanje
- svjež bosiljak
Recept za lazanje iz tiganja:
Kako biste napravili lazanje, prvo napunite veliku šerpu vodom, dodajte prstohvat soli i prokuvajte. Zagrijte rernu na 200 stepeni. U veliki vatrostalni tiganj dodajte maslinovo ulje i ostavite da se zagrije na srednje-jakoj vatri. Dodajte mljeveno meso, usitnite ga koliko god možete varjačom, začinite prstohvatom soli i pržite dok se skoro potpuno ne isprži.
Dodajte crni i bijeli luk, i pržite nekoliko minuta dok crni luk ne omekša. Zatim dodajte sos, bosiljak i prstohvat začina, smanjite vatru na najslabije i ostavite sa strane da se polako krčka dok kuvate tjesteninu.
Skuvajte tjesteninu al dente. Kada je gotova, ocijedite je i dodajte u sos, sve promiješajte, pa pospite kašikom svježeg sira, mocarele i rendanog parmezana i pecite 20 do 25 minuta ili dok ne porumeni. Uživajte!
(MONDO/Stvar ukusa)