• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piletina pohovana u parmezanu po italijanskom receptu

Autor Lena Sudar

Piletina pohovana u parmezanu po italijanskom receptu je odlična za brzi i jednostavni ručak, a možete da dodate i salatu po želji.

 Recept za piletinu pohovanu u parmezanu po italijanskom receptu Izvor: prt scr / yt / Pinch and Swirl

Sastojci:

  • 80 g univerzalnog brašna
  • 2 velika umućena jajeta
  • 240 g prezli prezli
  • 120 g rendanog parmezana
  • 2 kašičice mješavine sušenih začina
  • 600 g pileg filea (4 komada)
  • so i svježe mljeveni crni biber po ukusu
  • 2 kašike putera, podijeljene
  • 6 kašika ulja, podijeljenih
  • sitno sjeckani svježi peršun za ukrašavanje
  • 1 limun isječen na kriške za serviranje, opciono
Savjet plus:

Po želji možete da pržite ove filee u tiganju na maslinovom ulju, ali pažljivo pratite, jer lakše zagori nego na običnom ulju na visokoj temperaturi.

Recept za piletinu pohovanu u parmezanu:

Kako biste pripremili piletinu, zagrijte rernu na 93°C. Stavite rešetku za rernu unutar pleha za pečenje. Pripremite tri plitke posude. U jednu stavite brašno, u drugu umućena jaja, a u treću pomiješajte prezle, parmezan i mješavinu suvih začina.

Stavite jedan pileći file na radnu površinu unutar plastične kese sa zatvaračem ili između dva komada plastike. Izlupajte čekićem za meso ili oklagijom na debljinu od 1,2 cm. Ponovite postupak sa preostalim pilećim fileima. Začinite svaki file sa obe strane solju i biberom. Uvaljajte ga u brašno, otresajući višak. Zatim umočite u umućena jaja, i ostavite da se višak ocijedi.

Na kraju, premažite obje strane smesom od prezli, lagano pritiskajući da se zalijepi. Zagrijte 1 kašiku putera i 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri dok se ne zagrije. Pažljivo stavite 2 pileća filea u mješavinu ulja i pržite dok kora ne postane zlatno-smeđa i hrskava, 3 do 5 minuta sa svake strane. Prebacite filee na pleh i stavite u zagrijanu rernu.

Nakon što su filei pečeni, pospite solju i ukrasite peršunom, pa servirajte sa kriškama limuna i malo peršuna. Uživajte! 

BONUS VIDEO

Pogledajte

00:19
Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje
Izvor: TikTok/hungryhappens
Izvor: TikTok/hungryhappens

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop