Piletina pohovana u parmezanu po italijanskom receptu je odlična za brzi i jednostavni ručak, a možete da dodate i salatu po želji.

Sastojci:
- 80 g univerzalnog brašna
- 2 velika umućena jajeta
- 240 g prezli prezli
- 120 g rendanog parmezana
- 2 kašičice mješavine sušenih začina
- 600 g pileg filea (4 komada)
- so i svježe mljeveni crni biber po ukusu
- 2 kašike putera, podijeljene
- 6 kašika ulja, podijeljenih
- sitno sjeckani svježi peršun za ukrašavanje
- 1 limun isječen na kriške za serviranje, opciono
Recept za piletinu pohovanu u parmezanu:
Kako biste pripremili piletinu, zagrijte rernu na 93°C. Stavite rešetku za rernu unutar pleha za pečenje. Pripremite tri plitke posude. U jednu stavite brašno, u drugu umućena jaja, a u treću pomiješajte prezle, parmezan i mješavinu suvih začina.
Stavite jedan pileći file na radnu površinu unutar plastične kese sa zatvaračem ili između dva komada plastike. Izlupajte čekićem za meso ili oklagijom na debljinu od 1,2 cm. Ponovite postupak sa preostalim pilećim fileima. Začinite svaki file sa obe strane solju i biberom. Uvaljajte ga u brašno, otresajući višak. Zatim umočite u umućena jaja, i ostavite da se višak ocijedi.
Na kraju, premažite obje strane smesom od prezli, lagano pritiskajući da se zalijepi. Zagrijte 1 kašiku putera i 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri dok se ne zagrije. Pažljivo stavite 2 pileća filea u mješavinu ulja i pržite dok kora ne postane zlatno-smeđa i hrskava, 3 do 5 minuta sa svake strane. Prebacite filee na pleh i stavite u zagrijanu rernu.
Nakon što su filei pečeni, pospite solju i ukrasite peršunom, pa servirajte sa kriškama limuna i malo peršuna. Uživajte!
BONUS VIDEO
StvarUkusa