• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednostavna i savršena banana torta u činiji

Autor Lena Sudar

Jednostavna i savršena banana torta u činiji može da se jede odmah ili da se ohladi, a uz to ne mora ni da se peče.

 Recept za jednstavnu i savršenu banana tortu u činiji Izvor: prt scr / yt/ Preppy Kitchen

Sastojci:

  • 480 ml hladnog punomasnog mlijeka
  • 397 g zaslađenog kondenzovanog mlijeka
  • 144 g instant mješavine za puding od vanile
  • 720 ml slatke pavlake, podijeljena upotreba
  • 3 kašike šećera, podijeljene
  • 3 kašičice vanilinog ekstrakta, podijeljene
  • 425 g čajnih keksića ili po izboru
  • 5 velikih banana
Zašto je korisno da jedete banane?

Banane su prepune vitamina C, kalijuma, mangana, vitamina A i magnezijuma. Moćan su izvor vitamina B6 koji pomaže organizmu da proizvodi krvne ćelije, metaboliše ugljene hidrate, masnoće i aminokiseline. Takođe je odličan za nervni sistem. Bogate su šećerom i vlaknima i duže održavaju sitost.

Recept za banana tortu u činiji:

Kako biste napravili ovu tortu, prvo napravite puding. U velikoj posudi umutite mleko i zaslađeno kondenzovano mleko dok se ne sjedine. Dodajte instant puding i mešajte dok se potpuno ne sjedini bez grudvica. To možete uraditi ručno ili mikserom. Hladite 5 minuta ili dok se ne stegne. U posudu dodajte 475 ml pavlake, 2 kašike šećera i 2 kašičice vanilinog ekstrakta, pa miješajte na visokoj brzini dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Izvadite puding iz frižidera, a zatim umiješajte šlag. Oljuštite banane i isecite ih na kriške debljine 1,5 cm.

Sastavite tortu tako što ćete da stavite sloj keksa na dno velike staklene posude. Preko keksa stavite četvrtinu smjese od pudinga, a zatim poravnajte špatulom. Dodajte još jedan sloj keksića, a zatim postavite red keksa uspravno uz stranu posude okrenute ka spolja. Odozgo dodajte sloj kriški banana. Dodajte još jednu četvrtinu smjese od pudinga i poravnajte. Nastavite sa slojevima keksa, banana i pudinga dok ne završite. Naizmjenično ređajte red kriški banane sa keksićima koje pritiskate uz zid posude. Hladite tri sata.

Potom napravite preliv tako što ćete da umutite preostalu slatku pavlaku, preostalu kašiku šećera i preostalu kašičicu vanilinog ekstrakta na srednjoj brzini dok se ne formiraju meki vrhovi, oko 2 minuta. Prelijte površinu šlagom. Preostale keksiće stavite preko, izmrvite nekoliko, zajedno sa još kriški banane po želji. Servirajte odmah ili ohladite dok ne budete spremni za serviranje. Uživajte! 

BONUS VIDEO

Pogledajte

00:58
Najbrža čokoladna torta
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop