Jednostavna i savršena banana torta u činiji može da se jede odmah ili da se ohladi, a uz to ne mora ni da se peče.

Sastojci:
- 480 ml hladnog punomasnog mlijeka
- 397 g zaslađenog kondenzovanog mlijeka
- 144 g instant mješavine za puding od vanile
- 720 ml slatke pavlake, podijeljena upotreba
- 3 kašike šećera, podijeljene
- 3 kašičice vanilinog ekstrakta, podijeljene
- 425 g čajnih keksića ili po izboru
- 5 velikih banana
Recept za banana tortu u činiji:
Kako biste napravili ovu tortu, prvo napravite puding. U velikoj posudi umutite mleko i zaslađeno kondenzovano mleko dok se ne sjedine. Dodajte instant puding i mešajte dok se potpuno ne sjedini bez grudvica. To možete uraditi ručno ili mikserom. Hladite 5 minuta ili dok se ne stegne. U posudu dodajte 475 ml pavlake, 2 kašike šećera i 2 kašičice vanilinog ekstrakta, pa miješajte na visokoj brzini dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Izvadite puding iz frižidera, a zatim umiješajte šlag. Oljuštite banane i isecite ih na kriške debljine 1,5 cm.
Sastavite tortu tako što ćete da stavite sloj keksa na dno velike staklene posude. Preko keksa stavite četvrtinu smjese od pudinga, a zatim poravnajte špatulom. Dodajte još jedan sloj keksića, a zatim postavite red keksa uspravno uz stranu posude okrenute ka spolja. Odozgo dodajte sloj kriški banana. Dodajte još jednu četvrtinu smjese od pudinga i poravnajte. Nastavite sa slojevima keksa, banana i pudinga dok ne završite. Naizmjenično ređajte red kriški banane sa keksićima koje pritiskate uz zid posude. Hladite tri sata.
Potom napravite preliv tako što ćete da umutite preostalu slatku pavlaku, preostalu kašiku šećera i preostalu kašičicu vanilinog ekstrakta na srednjoj brzini dok se ne formiraju meki vrhovi, oko 2 minuta. Prelijte površinu šlagom. Preostale keksiće stavite preko, izmrvite nekoliko, zajedno sa još kriški banane po želji. Servirajte odmah ili ohladite dok ne budete spremni za serviranje. Uživajte!
BONUS VIDEO
StvarUkusa