• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije tačno da nismo imali novca za centra! Čović pričao o budžetu Zvezde - Ne može u flašu od 5 litara da stane 30...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nebojša Čović objasnio je zbog čega nije došlo pojačanje na mjestu "petice".

 Nebojsa-Covic-o-Zvezdi-i-centru Izvor: RTS/Screenshot

Prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je u Jutarnjem programu RTS-a i govorio o aktuelnoj sezoni kluba, kao i o planovima do kraja takmičarske godine.

Prema riječima Čovića, posljednji meč u Evroligi protiv Armanija bio je "ružan, ali defanzivno dobar", dok od predstojećeg susreta sa Monakom (četvrtak, 19.00) očekuje pobjedu koja bi mogla da poboljša njihove šanse kada je u pitanju plasman u narednu fazu takmičenja.

"Očekujemo da pobijedimo. Na svakoj utakmici idemo na pobjedu, pogotovo što Zvezda nije daleko na tabeli, mi smo trenutno 14. na tabeli, ali nismo daleko od osmog (tri pobjede prim. aut.). To malo je obično mnogo... Ne možete u flašu od 5 litara da sipate 30 miliona litara. Pričam naravno o našem budžetu koji je manji od drugih. Na primjer, sa Olimpijakosom smo uspjeli, ali sa nekim drugima nismo", rekao je Nebojša Čović.

Prvi čovjek Crvene zvezde rekao je da je očekivao pobjede u još tri-četiri utakmice, međutim izmakle su u samoj završnici, ali da uprkos svemu nema šta da zamjeri svojim igračima.

"Večeras je Monako, ništa se neće desiti i ako izgubimo, sutra će sijati Sunce ili padati kiša. Znam da mnogi komentarišu da ako je Čoviću cilj samo osvajanje ABA lige - da to nije to. Svi koji to kažu, moraju da znaju da mi imamo ograničena finansijska sredstva. Kad bi bilo drugačije... Da to bude 10-15 miliona evra i da to nije po sistemu 'puštaj kišu'. Imaš ili nemaš. Mi imamo savršenu organizaciju, ali možda smo pogrešni ljudi", kazao je Čović i objasnio da bi sa više novca sigurno mogli da naprave više od ovoga.

Prokomentarisao je predsjednik Zvezde i to što na kraju nije stigao centar koji je bio "pod moranje", pa su na kraju odlučili da produže ugovor sa Maikom Cirbesom do kraja sezone.

"Nije tačno da centar u Zvezdu nije došao jer nismo imali pare, nego ga nije izabrao stručni štab jer je bio mali izbor na tržištu", kazao je Čović i potom dodao da od ekipe očekuje da osvoji sve tri titule na regionalnoj i domaćoj sceni, dok za Evroligu važi geslo "dokle stignemo".

Za narednu sezonu nada se ipak većem budžetu koji će biti "bolje pokriven" kada dođe ljeto...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC