• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinine lavice pobijedile i za kraj - 3/3: Ivon je MVP turnira, Srbija je na Svjetskom prvenstvu! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Najbolje srpske košarkašice trijumfovale i na kraju kvalifikacinog turnira u Hali sportova "Ranko Žeravica"

 košarka svjetsko prvenstvo kvalifikacije srbija brazil 76 70 Izvor: MN PRESS

SRBIJA – BRAZIL 76:70 (17:16, 22:17, 18:24, 19:13)

U posljednjem meču kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo 2022. u Australiji, seniorke Srbije savladale su Brazil i ostvarile maksimalan učinak – tri pobjede u tri meča!

Najbolje srpske košarkašice u subotu su pobjedom protiv Australije obezbijedile plasman na SP, pa je ovaj meč praktično bio bez rezultatskog značaja. Selektorka Marina Maljković pružila je šansu svim igračicama u ovom meču, dok je Dragana Stanković ponovo bila na klupi u trenerci zbog povrede.

Možda će vas zanimati

Od samog početka utakmice izabranice selektorke Marine Maljković nametnule su ritam i poslije pet minuta igre povele 14:8, a u 8. minutu posle trojke Nogić i 17:10. Ipak, Brazilke su uhvatile priključak do kraja dionice – 17:16.

Držala je Srbija i u drugoj četvrtini jednocifrenu prednost, ali se rival nije predavao. Kontrolisao je sroski tim situaciju na parketu, iako šut nije bio sjajan, pa je Srbija poslije trojke Race na poluvrijeme otišla sa šest poena prednosti – 39:33.

Treća četvrtina počela je u istom ritmu, Brazilke nisu dozvoljavale srpskim košarkašicama da se odlijepe. Prvu malo značajniju prednost Srbija je stekla u 26. minutu – 53:47, ali su se protivnice ponovo vratile serijom 9:1 i povele – 56:54. Nogić je pogodila trojku za 57:56, a Karvaljo izjednačila za 57:57 na kraju trećeg perioda igre.

I posljednja četvrtina bila je vrlo neizvjesna, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi se srpske djevojke ponovo malo odvojile u 36. minutu posle „2+1“ Anderson – 68:63. U samom finišu Anderson je minut i po prije kraja povisila na 74:68, zatim i na 76:68, pa je bilo jasno da će Srbija zabilježiti i treću pobjedu na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC