• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća greška Lejkersa ikada? Odbili ga, on je sad najbolji NBA igrač: Ovakvu seriju nije imao ni Majkl Džordan!

Autor Nikola Lalović

Čikago ponovo sanja titulu, a kako i ne bi, kad imaju ovakvu zvijer u timu!

 Demar-Derouzan-najbolji-igrac-NBA Izvor: Profimedia

Čikago Bulsi su trenutno u samom vrhu istočne konferencije, a najveći "krivac" za to je Demar Derouzan! Bek koji je stigao iz San Antonija je sigurno najbolja akvizicija Bulsa u prethodnoj deceniji!

Los Anđeles Lejkersi su imali šansu da ga dovedu, ali su se odlučili za Rasela Vestrbuka i sada se boje za mjesto u plejofu, a od borbe za titulu su jako daleko.

Sa druge strane Zek Lavin i Demar Derouzan su postali jedan od najubojitijih NBA tandema i Čikago je trenutno najbolji tim Istoka sa 38 pobjeda i 21 porazom.

Derouzan tokom cijele sezone dominira i prosječno bilježi 28,1 poena uz 5,2 skoka i 5,1 asistenciju po meču, žargonski rečeno "puni sve kolone". Taj učinak jeste impresivan, ali ono što je Derouzan uradio u prethodnih sedam utakmica je zaista nepojmljivo.

On je prvi igrač u istoriji NBA lige koji je na sedam mečeva imao 35+ poena uz bar 50 odsto šuta iz igre na svakom meču! 

Prvo je Filadelfiji ubacio 45 poena, a uz to je imao 60 odsto šuta iz igre, onda je protiv Feniksa ubacio 38 poena uz 59 odsto šuta, ali su Bulsi izgubili oba ta meča. 

A onda je uslijedilo pet uzastopnih pobjeda koje su ih dovele na vrh Istoka. Protiv Šarlota je ubacio 36 poena uz 68 odsto šuta iz igre, a onda je Minesoti ubacio poen manje uz 64 odsto uspješnosti šuta.

Slijedilo je 38 poena Oklahomi (50 odsto šuta), 40 poena svom bivšem timu San Antonio Sparsima (67 odsto šuta) i sada je zatrpao koš Sakramenta sa 38 poena uz 59 odsto šuta iz igre!

 I dok Čikago pokušava da se pojača nekim slobodnim agentima kako bi povećao svoje šanse za titulu, Lejkersi koji su Derouzana odbili rade isto to kako bi uopšte ušli u plejof. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC