• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludilo! Dao 100 poena za 24 sata. postigao 20 trojki: Odigrao kao Kari, a višak u NBA i Evroligi! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Kanađanin je "zapalio" mrežicu, odigrao je savršeno...

 Nik Stauskas briljira u razvojnoj ligi Izvor: Profimedia

Sjećate li se Nika Stauskasa? Kanadski bek i te kako je obećavao tokom koledž dana na Mičigenu, biran je kao osmi pik na draftu 2014. godine, međutim njegova karijera nije išla tokom kojim su mnogi mislili.

Postao je epizodista u NBA ligi, igrao je za Sakramento, Filadelfiju, Bruklin, Portland, Klivlend i Majami, oprobao se i u Baskoniji, ali trenutno ne može da "dobaci" ni do Evrolige. Stauskas trenutno igra u razvojnoj ligi za Grand Rapids Gold, filijaju Denvera, a tamo bilježi nestvarne brojke.

Stauskas je u posljednja 24 sata postigao, vjerovali ili ne, čak 100 poena za Grand Rapids. Iako ne igra u NBA ligi, postao je bitna košarkaška vijest u SAD, pa se mnogi pitaju zašto ga niko od 30 najboljih klubova nije zvao...

Kanadski košarkaš je prvi u istoriji razvojne lige koji je uspio da postigne trocifren broj poena u takozvanim bek-tu-bek utakmicama (dan za dan). Nik Stauskas je prvo postigao 57 poena protiv Viskonsina, da bi potom veče kasnije dodao još 43 protiv Lejklenda.

Ono što je posebno impresivno je koliko je Stauskas bio precizan: šutirao je čak 20/29 u prvom meču, pritom pogodivši 11 od 15 šuteva za tri poena, a potom na drugom meču je trojke gađao 9/13.

Brojke kojih se ne bi postidio ni Stef Kari, a vidjećemo da li će ovakve partije Stauskasa natjerati nego od timova iz NBA lige da mu pruže šansu. Možda baš Denver, Jokiću bi dobro došla pomoć? Stauskas ima 28 godina i još nije rekao posljednju reč u najjačoj ligi svijeta.

Pogledajte!

Nik Stauskas (sport)
Izvor: Youtube/NBA G League

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC