• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 PArtizan doživoio težak poraz u Litvaniji
 PArtizan doživoio težak poraz u Litvaniji

Partizan teško poražen u Evrokupu: Umor i Litvanci razbili crno-bijele!

Neočekivano ubjedljiv poraz tima Željka Obradovića!

 PArtizan doživoio težak poraz u Litvaniji Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Samo dva dana nakon velike pobjede u vječitom derbiju, Partizan je potpuno stao u Litvaniji. Na meču u Litvaniji nije se vidio ni dio energije koja je u nedjelju pred Grobarima nosila Aleksu Avramovića i njegove saigrače, pa je Lijetkabelis upisao veoma ubjedljiv trijumf.

Na kraju je bilo 93:78, ali je samo nekoliko minuta ranije litvanski predstavnik u Evrokupu imao i čak 29 poena prednosti!

Lijetkabelis - Partizan 93:78 (24:24, 29:10, 27:18, 13:23)

Najveći dio te ubjedljive prednosti ekipa Nenada Čanka stekla je u drugoj dionici. Nakon što je Partizan u prvih deset puta nekoliko puta uspijevao da se vrati u meč i stigne do izjednačenja, u drugih 10 minuta nisu imali odgovor na igru domaćina. Prvih sedam minuta druge dionice nisu postigli nijedan poen, a za to vrijeme je prednost domaćih rasla.

Slična situacija, ali uz nešto malo bolju igru Partizana, ponovila se u trećem perioda. Crno-bijeli su bolje otvorili taj dio meča, ali onda prepustili incijativu što je rezultiralo još jednom izgubljenom četvrtinom. Jedini period koji je rezultatski pripao Partizanu su posljednjih deset minuta meča.

Tada je Lijetkabelis potpuno stao zbog ubjedljive prednosti, pa su crno-bijeli uspjeli da istope zaostatak i razliku spuste na "pristojnih" 15 poena. Bilo je u nekoliko navrata i skoro duplo više!

Priznanje za najboljeg pojedinca susreta mogli bi da podijele Đorđe Gagić i Gediminas Orelik, pošto su na kraju susreta imali identičnu statistiku, 21 poen, pet skokova, jedna asistencija! Na drugoj strani terena isticali su Kevin Panter (20 poena) i Rade Zagorac (16), ali to nije bilo dovoljno ni za neizvjestan meč u Litvaniji.

Možda će vas zanimati

20:01

Kraj - 93:78!

Bili su crno-beli čak na -29 protiv Lijetkabelisa...

20:00

38. minut - Partizan na "-13"

Dugo crno-beli nisu bili ovako blizu, ali vremena za preokret nema mnogo. Do kraja meča ostalo je tek minut, a rezultat je 91:78.

19:56

37. minut - Pitanje je samo rezultata!

Lijetkabelis vodi 91:68 na tri minuta do kraja meča, a Partizan i dalje ne uspeva da pronađe pravi napadački ritam. Do sada su to uspevali povremeno da urade samo Kevin Panter i Rade Zagorac.

19:48

34. minut - Partizan je blizu poraza...

Crno-beli u poslednjoj deonici tek na trenutke pokazuju energiju, što nije dovoljno da se ubedljiva razlika istopi. Nakon što je Orelik pogodio dva slobodna bacanja, rezultat je 89:63.

19:40

Kraj treće deonice - 80:55!

Pogodio je Rade Zagorac na isteku trećeg period, ali je to dovoljno tek za spuštanje razlike na 25 poena. I ovu deonicu Lijetkabelis je ubedljivo dobio, rezultatom 27:18.

19:34

28. minut - Veoma loš meč Partizana...

Prednost Lijetkabelisa raste i tokom većeg dela treće deonice. Sada je 78:49, čak 29 poena razlike!

19:27

26. minut - Partizan na -24!

Najveća prednost na meču naterala je Željka Obradovića da ponovo reaguje tajm-autom. Crno-beli ni u ovoj deonici ne uspevaju da drže ritam protiv Lijetkabelisa.

Izvor: MN PRESS

19:21

24. minut - Nova serija Lijetkabelisa!

Iako je Partizan dobro počeo treću deonicu, domaći tim se brzo vratio u igru. Nekoliko izgubiljenih lopti crno-belih, uz napravljene faulove pri šutu, omogućili su Litvancima da ponovo stignu do maksimalnih 21 razlike!

Trenutni rezultat je 65:44!

19:13

Počinje treća deonica!

Lijetkabelis je imao prvi napad, a Đorđe Gagić je fauliran prilikom pokušaja zakucavanja. Srpski centar i nekadašnji igrač Partizana postigao je oba slobodna bacanja nakon prekršaja Matijasa Lesora.

19:11

Partizanu treba treći igrač!

Iako je Lijetkabelis u velikoj prednosti nakon prvih 20 minuta, čini se da bi Partizan mogao da se vrati u meč ukoliko bi se još jedan košarkaš probudio.

Za sada je Kevin Panter postigao 15, Rade Zagorac 12, a ostatak tima Partizana samo 10 poena. Lesor i Koprivica imaju po četiri, dok je dva upisao Aleksa Avramović, junak nedavno odigranog derbija protiv Zvezde. Tada je 31 od 33 poena postigao u trećoj i četvrtoj četvrtini, pa će biti zanimljivo videti da li može da ponovi nešto slično i danas.

18:57

Kraj druge četvrtine - 53:37!

Uspeo je Partizan da pogodi trojku u poslednjoj skeundi, preko Kevina Pantera do kojeg je lopta slučajno stigla. Bio je spreman za šut, pogodio za tri poena i smanjio ubedljivu prednost litvanske ekipe...

18:52

20. minut - Muči se Partizan!

Uspeli su crno-beli da postignu 10 poena za manje od tri minuta košarke, ali je prednost litvanskog tima i dalje ogromna.

Lijetkabelis je za devet i po minuta košarke u drugoj četvrtini ubacio 29 poena ekipi Željka Obradovića!

Trenutni rezultat je 53:34.

Izvor: MN PRESS

18:43

17. minut - Prekid crne serije!

Tačno sedam minuta u drugoj četvrtini Partizan nije uspeo da postigne koš!

Seriju loših napada zakucavanjem prekida Balša Koprivica, koji na taj način smanjuje na 44:26. Bio je Lijetkabelis nekoliko sekundi i na dvadeset poena prednosti.

Izvor: MN PRESS

18:35

14. minut - ORELIK!

Najbolji igrač Lijetkabelisa na današnjem meču je Gediminas Orelik, koji je već ubacio 17 poena, od čega čak pet trojki iz pet pokušaja!

Rezultat je 38:24, a Partizan još nije postigao poene u drugoj deonici. 

18:31

12. minut - Serija Lijetkabelisa!

Na početku druge deonice raspucao se litvanski tim. Napravili su seriju 8:0 i naterali Željka Obradovića da zatraži tajm-aut.

18:25

Kraj prve četvrtine - 24:24!

Domaći tim je većim delom imao prednost, ali je Kevin Panter uspeo da istopi razliku.

U gostujućem timu posebno su se istakli Amerikanac i Rade Zagorac, pošto su obojica ubacili po 10 poena za sada. Pored njih, u strelce su se upisali samo Lesor i Koprivica koji imaju po dva poena.

18:22

9. minut - Panter sa devet metara!

Sjajan šut Kevina Pantera na ulasku u poslednji minut prve četvrtine. Trojkom Amerikanca sa srpskim pasošem crno-beli stižu na tri poena zaostatka, 24:21!

18:16

7. minut - Zagorac!

Kapiten Partizana već je stigao do dvocifrenog učinka na ovom meču.

Nakon dve pogođene trojke imao je jedan prodor, a sada je pogodio i nakon ofanzivnog skoka, pa je do sada ubacio 10 od Partizanovih 14 poena.

Lijetkabelis vodi 20:14.

Izvor: MN PRESS

18:10

4. minut - Bolji početak domaćih

Otvorio je Partizan meč dobrim napadom, uspeo je dve trojke - od kojih je jedna bila izuzetno teška, da pogodi Rade Zagorac, ali Litvanci se nisu predali. Nakon nekoliko uvodnih minuta pronašli su ritam i prešli u vođstvo.

Nakon malo više od četiri minuta je 14:8 za Lijetkabelis, koji je napravio seriju 9:0.

18:02

Petorke!

Lijetkabelis: Zemaitis, Lipkevičijus, Kalaicakis, Orelik, Gagić

Partizan: Madar, Glas, Zagorac, Vukčević, Koprivica

17:55

Zato je Lesor bio MVP!

U prethodnoj rundi Evrokupa francuski centar bio je najkorisniji igrač. On je zablistao na evropskom meču Partizana protiv Andore (95:70), kada je ubacio 18 poena, uz 12 skokova i tri asistencije.

17:45

Avramoviću ni to nije bilo dovoljno!

Bek crno-belih je odigrao najbolji meč sezone i postigao 33 poena, impresivno šutirao sa distance i srušio regionalnog šampiona, ali nije postao MVP kola u ABA ligi. Iako je navijače podsetio na partije Bogdana Bogdanovića, Avramoviću, koji je u jednom trenutku gestikulirao ka klupi Zvezde, pa kasnije objasnio taj potez, izmaklo je priznanje...

Izvor: MN PRESS

17:40

A prethodni meč? Spektakl!

Partizan je u Litvaniju krenuo nakon što je savladao Crvenu zvezdu, prvi put ove sezone. Obradovićev tim imao je dva poraza protiv najvećeg rivala, ali je sada pokazao zube!

17:30

Najava meča!

Ovako su Željko Obradović i Kevin Panter govorili pre nego što je Partizan krenuo na veoma važno gostovanje u Litvaniju.

Izvor: MN PRESS

17:10

Raspored Partizana!

Crvo-beli imaju još pet kola do kraja grupne faze Evrokupa, a verovatno će odigrati samo četiri meča. Jedan od susreta koji tek treba da se odigraju je protiv ruske Lokomotive, koja verovatno neće završiti učešće u ovom takmičenju.

Ostaje da se vidi kako će Evroliga i Evrokup regulisati mečeve protiv ruskih timova, ali sigurno je da Partizan nakon gostovanja u Litvaniji očekuju još tri susreta.

Raspored:

  • 16. mart - Levaloa (u Beogradu)
  • 22. mart - Šlonsk (na gostovanju)
  • 6. april - Trento (na gostovanju)
16:55

Nenad Čanak!

Trener ekipe Lijetkabelis je nenad Čanak, nekadašnji košarkaš i trener Partizana.

Karijeru je počeo baš u Partizamnu gde je odigrao prvu sezniorsku sezonu (93/94), a zatim od 1999. do 2003. ponovo je nosio crno-beli dres. U matičnom klubu bio je pomoćnik aleksandra Džikića tokom sezone 2016/17, a zatim je i samostalno predvodio ekipu naredne godine.

Izvor: MN PRESS

16:40

Podsetite se beogradsko meča!

Partizan je uz impresivnu partiju Zeka Ledeja (19 poena, 5/6 za dva, 2/3 za tri) savladao litvanski tim u Beogradu sredinom novembra. Crno-beli su tada bili veoma sigurni i tokom celog meča su imali prednost protiv rivala.

Ovako je izgledao meč:

16:30

TABELA!

Ovakvo je trenutno stanje u Partizanovoj grupi...

Standings provided by SofaScore LiveScore

16:25

Dobar dan!

Nakon što su u večitom derbiju nadigrali najvećeg rivala, košarkaši Partizana neće dugo odmarati. Njima sledi evropsko gstovanje, a protivnik je litvanski Lijetkabelis, tim koji su ove sezone jednom savladali (84:77).

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srdjan

Kakav crni umor,ne provaljute se. Igrali jednu utakmicu za 15 dana

Najnovije