• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Dončić ima s kim da igra! Promašio je skoro sve, a Dalas ubacio 20 trojki - izjednačenje u seriji!

Autor Haris Krhalić

Iako ovo nije Dončićevo šutersko veče, Dalas je opet pobijedio Finiks i izjednačio u seriji!

 Dalas slavio protiv Finiksa Izvor: Profimedia

I kad Luka Dončić šutira trojke 1/10, Dalas ima na koga da se osloni. U još jednoj pobjedi protiv Finiks Sansa (111:101), Maveriksi su ubacili 20 trojki i pobjedom izjednačili skor u polufinalu Zapadne konferencije na 2-2.

Krilni centar Dorijan Fini Smit ubacio je čak osam trojki iz 12 pokušaja, plejmejker Džejlen Branson postigao ih je sedam, Davis Bertans je ušao sa klupe i dodao četiri trojke... Dončić ih je razigravao, završio meč sa 26 poena i 11 asistencija, a njegovi saigrači nisu prestali da pogađaju. I tako su opet srušili prošlogodišnje šampione Zapada i vratili seriju u Arizonu sa skorom 2-2.

Sa druge strane, Sansi su preteško ulazili u ritam u napadu, iako je Devin Buker ubacio 35 poena za to mu je bilo potrebno da šutne 22 puta i da izvede 13 bacanja, a Kris Pol je ušao u problem sa ličnim greškama i u završnici uopšte nije bio na terenu. Kada je bilo najvažnije, Dalas je pucao iz svih oružja, pa su bar po trojku ubacili i Dončić, Branson, startno krilo Redži Bulok, kao i rezervisti Maksi Kleber, Spenser Dinvidi i Frenk Nilikina. Ukupno osmorica igrača Maveriksa.

Nakon što u svoje prve tri sezone u NBA ligi Dončić nije pobijedio ni u jednoj plej-of seriji, uprkos nekim zaista spektakularnim igrama, ove sezone Mavsi su oko njega sklopili tim čiji je visoki domet očigledan. U prošloj rundi eliminisali su Jutu, a sada su na dvije utakmice od trijumfa protiv Bukera, Pola i saigrača.

Sljedeći meč ove serije biće 11. maja, a pobjednik će steći meč-loptu za plasman u finale konferencije, u kojem će igrati protiv boljeg iz serije Golden Stejt - Memfis (2-1).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC