• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić je ponovo MVP NBA lige! Nikola je opet najbolji na svijetu!

Autor Haris Krhalić

Nikola Jokić je odbranio MVP titulu. Ponovo je najkorisniji igrač najjače košarkaške lige na svijetu!

 Nikola Jokić je ponovo MVP! Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je MVP NBA lige! Stigla je i potvrda od Adrijana Vojnarovskog, najpouzdanijeg NBA izvora na svijetu. Srpski centar je odbranio titulu i laskavo priznanje. Ponovo je proglašen za najkorinsijeg igrača najjače košarkaške lige na svijetu, a prema informacijama Vojnarovskog ova informacija će zvanično biti objavljena tokom ove nedjelje. 

Praktično je sam odveo Denver u plej-of sa skorom 48-34. Zahvaljujući njemu su Nagetsi ušli u doigravanje gdje ih je zaustavio Golden Stejt, ali je uprkos tom porazu Nikola imao fenomenalnu sezonu. Došao je do priznanja ispred dvojice glavnih rivala - Džoela Embida (Filadelfija) i Janisa Adetokumba (Milvoki). Sada još čeka supermaks ugovor od 241.000.000 dolara.

Jokić je ove sezone prosečno bilježio 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču. Uz nestvarne brojke je podigao nivo igre, svjestan da neće moći da računa na Džamala Mareja koji se nije oporavio od povrede i Majkla Portera junora koji se povredio na početku sezone. I pored svih tih problema je pokazao zašto je superstar NBA lige.

Ovako je Nikola proslavio MVP trofej prošle godine:

Nikola je takođe prvi košarkaš ikada koji je u plej-ofu predvodio tim u poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i procentu šuta. Niko nikada prije to nije učinio. U aprilu je ušao u istoriju kao prvi igrač ikada sa preko 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni. Nestvarno!

Pokušavali su neki američki novinari da umanje njegov uspjeh tražili su izgovore da to učine, ali u tome nisu uspjeli. Srbin je pobijedio sve njih ponovo i došao je do nevjerovatnog uspjeha.

Dame i gospodo, dvostruki MVP NBA lige - NIKOLA JOKIĆ!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC