• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Budućnost bolja od Partizana u Podgorici
 Budućnost bolja od Partizana u Podgorici

Partizan pao tri sekunde prije kraja! Bivši igrač crno-bijelih riješio dramu u Morači - igraće se majstorica za finale!

Partizan izgubio u Podgorici, treći meč će se igrati u Beogradu.

 Budućnost bolja od Partizana u Podgorici Izvor: MN PRESS

Partizan nije iskoristio prvu meč loptu. Igraće se majstorica. Budućnost je u Podgorici pobijedila i vratila seriju u Beograd- 72:71 (20:17, 18:10, 17:22, 17:22). Meč je riješio Vladimir Micov trojkm na tri sekunde prije kraja. Posljednji napad imao je srpski tim, ali je Matijasu Lesoru ispala lopta.

Ovo ujedno znači i da će "majstorica" odlučiti finalistu ABA lige. Još uvijek nije poznat termin odigravanja tog duela, ali se zna da će se igrati u Beogradu. Cijela sezona i za jedne i za druge u regionalnom šampionatu staće u tih 40 minuta.

Tim Željka Obradovića ima za čim da žali, promašili su čak 12 slobodnih bacanja (14/26), uz to prvi strijelac tima Kevin Panter je završio meč bez poena (0/3 za dva, 0/4 za tri). Šansu za iskupljenje imaće pred svojim navijačima...

Prvo poluvrijeme trajalo je skoro sat vremena. Previše faulova, čak 29 za 20 minuta. Mnogo slobodnih bacanja na obje strane i greške po serijama. Crno-bijeli su odigrali jedno od najlošijih poluvremena u sezoni i to se vidjelo i po rezultatu (38:27).

Promašili su čak 10 slobodnih bacanja (8/18), Panter je bio bez učinka za 12 minuta igre (0/5), Ledej je bio najbliži dvocifrenom učinku (9), dok je na drugoj strani Kobs bio lider svog tima (9). Kako je izgledao srpski tim najbolje je moglo da se vidi po posljednjim sekundama prvog dijela kada je Popović za nekoliko sekundi dao pet poena u nizu, prvo je pogodio za tri, pa je ukrao loptu i pogodio za dvocifreni plus na pauzi.

Kontrolisao je domaći tim igru i na startu drugog poluvremena sve do četiri minuta pred kraj dionice. Ledej je konačno dobio podršku u šutu, trojke su dali Smailagić i Avramović, a Kobs je košem uz zvuk sirene odbio taj prvi nalet pred četvrtinu odluke (55:49).

Bila je to najava drame u posljednjem kvartalu. Smailagić je spustio minus sa linije penala (61:57), da bi na to Peri odgovorio trojkom sa oko osam metara. Zagorac je dao trojku, Ledej je ušao u seriju i donio vođstvo na ulasku u posljednji minut (67:69). Popović je zatim dao dva penala za triler završetak.

Domaćin je odigrao dug napad, Micov je dobio loptu u ćošku, pogodio je trojku, pa je uslijedio tajm-aut Obradovića. Lopta je poslata ka Lesoru na obruč, francuski centar je nije iskontrolisao, ispala mu je i to je bio kraj...

BUDUĆNOST: Kobs 13, Atić 2, Šehović, Micov 8, Barović 3, D. Nikolić 2 (6sk), Sili, Z. Nikolić 8 (4sk), Kuridža 6 (6sk), Drobnjak, Popović 15, Peri 15 (5sk)

PARTIZAN: Panter, Vukčević, Ledej 28 (8sk), Zagorac 7 (6sk), Avramović 7 (4as), Koprivica 2, Smailagić 7, Mur 3, Glas, Lesor 8 (5sk), Trifunović, Madar 9

Možda će vas zanimati

22:44

STRELCI, PANTER BEZ POENA!

Ovako izgleda lista strelaca na kraju meča. Panter bez poena.

BUDUĆNOST: Kobs 13, Atić 2, Šehović, Micov 8, Barović 3, D. Nikolić 2 (6sk), Sili, Z. Nikolić 8 (4sk), Kuridža 6 (6sk), Drobnjak, Popović 15, Peri 15 (5sk)

PARTIZAN: Panter, Vukčević, Ledej 28 (8sk), Zagorac 7 (6sk), Avramović 7 (4as), Koprivica 2, Smailagić 7, Mur 3, Glas, Lesor 8 (5sk), Trifunović, Madar 9

22:38

KRAJ

Utakmica je završena, Budućnost je pobedila - 72:71.

Vladimir Micov je pogodio trojku iz ćoška na tri sekunde pre kraja. Paritzan je imao napad za pobedu, lopta je išla na Lesora na obruču, ispala mu je lopta. Meč je završen.

22:34

39' - IZJEDNAČENJE!

Ušli smo u poslednji minut, nerešeno je - 69:69.

Ledej je ušao u seriju i doneo vođstvo (67:69), Popović je zatim fauliran, dao je oba penala. Triler završnica...

22:30

38' - TROJKA ZAGORCA, PA LEDEJ!

Biće drame u poslednja dva minuta - 65:64.

Peri je dao trojku sa oko osam metara, da bi nedugo zatim Zagorac odgovorio trojkom, njegovom drugom na utakmici. Kuridža pravi faul u napadu, pa Ledej poentira

Izvor: MN PRESS

22:27

36' - OBRADOVIĆ SE NALJUTIO, PARTIZAN JE OPET U IGRI!

Partizan je i dalje u igri - 61:57.

Obradović je besan zbog propuštenih šansi i promašaja svog tima, tražio je Džikić tajm-aut posle kog je Smailagić iznudio faul i bio jedan od retkih koji je večeras uspeo da pogodi oba penala.

22:22

34' - PANTER NE MOŽE NIŠTA DA UBACI

Prednost Podgoričana - 59:54.

Smailagić pravi dve brze lične greške, pa je Partizan posle skoro tri minuta igre ušao u bonus. Zagorac pravi faul, Zoran Nikolić daje oba penala. Zagorac potom pravi odličan potez, ostavlja za Smailagića koji zakucava. Panter je ponovo promašio. Još uvek je bez poena...

Izvor: MN PRESS

22:17

32' - POENI I GREŠKE

Posle dva minuta igre u poslednjem kvartalu Budućnost ima vođstvo - 57:52.

Ledej je pogodio trojku, Popović je pogodio pod faulom , promašio je dodatno bacanje.

22:10

30' -SLEDI ČETVRTINA ODLUKE!

Pred poslednji kvartal Budućnost vodi - 55:49.

Podgoričani imaju veliki problem sa centrima, posle Zorana Nikolića je i Filip Barović dobio četvrtu ličnu grešku, pa igraju bez "petice". Obradović je uveo i Smailagića. Alen mu je uzvratio pogođenom trojkom. Avramović je mogao dodatno da smanji minus, promašio je zicer na obruču. Nikoliću je potom ispala lopta. Aleksa je dao trojku, pa je Kobs uz zvuk sirene pogodio sa poludistance. Sledi četvrtina odluke.

22:05

27' - LESOROVA GREŠKA KAŽNJENA

Budućnost i dalje kontroliše ritam - 51:42.

Lesor je iskočio, napravio veliku grešku, ostavio je prazan reket što je Kuridža iskoristio da poentira. Potom je Zagorac ostao sam na šutu za tri i pogodio je.

Izvor: MN PRESS

22:01

25' - SAMO LEDEJ IGRA U PARTIZANU

Budućnost ima prednost - 49:39.

Ledej je jedini raspoloženi u timu Partizana. Dao je 16 od 36 poena ekipe. Posle koša Micova je Avramović odgovorio trojkom.

21:57

22' - PANTER NA KLUPI, NIKOLIĆU ČETVRTA LIČNA

Počelo je drugo poluvreme sa Panterom na klupi - 43:31.

Zoran Nikolić je napravio četvrtu ličnu grešku, posle toga je Micof pogodio trojku uz zvuk sirene. Zatim je Zagorac napravio glupost. Zaleteo se da napravi faul, Peri je to prepoznao krenuo na šut sa polovine terena, sudije su pokazale da je faul na šutu. Peri je pogodio dva od tri penala.

21:40

STRELCI NA POLUVREMENU, PANTER BEZ POENA!

Ovako izgleda lista strelaca na poluvremenu. Panter je bez poena posle prve dve deonice, igrao je 12 minuta.

BUDUĆNOST: Kobs 9, Atić 2, Šehović, Micov, Barović 1, D. Nikolić 2, Sili, Z. Nikolić 6, Kuridža 5 (4sk), Drobnjak, Popović 7, Peri 6

PARTIZAN: Panter, Vukčević, Ledej 9 (6sk), Zagorac 1, Avramović 1, Koprivica 2, Smailagić, Mur 1, Glas, Lesor 7, Trifunović, Madar 6

21:37

20' - POLUVREME I MUKE PARTIZANA

Budućnost ima prednost na poluvremenu - 38:27.

Promašio je jedno od dva bacanja i Zagorac. Barović je udario rampu Lesoru, pa je onda Micov faulirao Avramovića. Aleksa je promašio drugo bacanje, pa je Popović u razmaku od nekoliko sekundi dao trojku, pa posle poklona protivnika dao brz koš za dvocifreno vođstvo.

Partizan je za poluvreme promašio čak 10 slobodnih bacanja - 8 od 18!

Izvor: MN PRESS

21:31

18' - KOPRIVICA ZAKUCAO, PA IZNUDIO FAUL

Budućnost vodi,  a Koprivica je zakucavanjem izveo najbolji potez u dosadašnjem toku duela - 31:23.

Posle skoro tri minuta igre bez poena je to prekinuo Madar košem sa poludistance. Zatim je Popović pogodio u tranziciji, a Koprivica sjajno zakucao. Koprivica je prvo napravio grešku, faulirao je Kobsa koji rutinski pogađa dva penala. Odmah se iskupio jer je iznudio treću ličnu Zorana Nikolića. Balša je zatim promašio oba penala, pa je uhvatio loptu i obezbedio novi napad. Avramović je šutirao trojku sa skoro osam metara, nije pogodio obruč, pa je domaćinu pripao napad.

21:23

15' - GREŠKE U SERIJAMA

Budućnost vodi na polovini druge deonice - 27:19.

Greške u serijama na obe strane. I dalje previše faulova i malo aktivne igre u "Morači".

21:17

12' - PANTER SE TRAŽI, UŠLI SMAILAGIĆ I KOPRIVICA

Budućnost kontroliše dešavanja na terenu u dosadašnjem toku meča - 24:17.

Panter ne uspeva da nađe put do koša, ušli su Smailagić i Koprivica. Atić kažnjava lošu odbranu srpskog tima.

Izvor: MN PRESS

21:10

10' - PREVIŠE FAULOVA I PENALA

Završena je prva četvrtina, Budućnost ima prednost - 20:17.

Mnogo faulova i slobodnih bacanja na obe strane. Panter se vratio u igru na oko dva minuta pre kraja prvog kvartala. Ledej je pogodio trojku uz zvuk sirene sa oko osam metara (18:14). Previše slobodnih bacanja i faulova u prvoj deonici.

U prvih 10 minuta viđeno je 18 penala. Partizan je dao 6 od 10, Budućnost 6 od 8.

21:03

8' PARTIZAN SE MUČI

Budućnost vodi - 16:10.

Partizan se muči da pronađe ritam. Avramović je dobio drugu ličnu grešku. U igri su Mur i Glas, Panter se još uvek ne vraća u igru.

20:56

5' - TROJKA KOBSA

Trojka Kobsa - 12:6.

Posle boljeg starta domaćina, Partizan je pronašao stabilnost u skoku i stigao je do lopte prvi, pre svega zahvaljujući Ledeju. Lesor promašuje zicer, Kobs to kažnjava trojkom.

Izvor: MN PRESS

20:50

2' - DOMAĆIN BOLJE POČEO

Budućnost je bolje počela meč i povela - 7:2.

Peri je pogodio trojku, Zoran Nikolić pravi velike probleme. Obradović je poslao Pantera na klupu.

20:42

PETORKA PARTIZANA

Partizan počinje meč u petorci: Madar, Panter, Trifunović, Ledej, Lesor.

20:11

DŽIKIĆ SE NE PREDAJE

Aleksandar Džikić želi da vrati Budućnost u Beograd na treći meč i "majstoricu".

"U plej-ofu ovog takmičenja povoljan rezultat se ostvaruje ako se igra čvrsto, ako se igra sa puno energije, sa upornošću i željom. To su preduslovi, mora da se radi i nema drugog načina. Mora da se veruje i da se želi", rekao je Džikić.

Izvor: Youtube/Budućnost VOLI

19:45

PARTIZAN SLAVIO U PRVOM MEČU

Partizan je pobedio u prvom meču u Beogradu.

19:25

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Partizan izgubio u Podgorici
  • Micov trojkom riješio meč
  • Majstorica će se igrati u Beogradu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije