• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogo je u igri - evo šta želi Partizan, a šta Budućnost: Zvezda je na meti oba tima, ali prvo čekamo spektakl u Morači!

Autor Dragan Šutvić

Čeka nas derbi.

 aba liga budućnost partizan najava  Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević/MN Press

Partizan i Budućost će od 19:00 odigrati derbi ABA lige koji bi mogao mnogo toga da odluči. U duelu drugog i trećeg na tabeli oba tima žele pobjedu, a Partizan je, obzirom na tradiciju, u lošijoj situaciji.

Ne samo da gostuju u "MoračI", na jednom od najnezgodnijih gostujućih parketa u ligi, već u Podgorici ne znaju za pobjedu protiv Budućnosti još od 24. marta 2014. godine kada su bili bolji sa 65:61. 

Oba tima "jure" Crvenu zvezdu koja je na vrhu tabele, a od ishoda ovog meča mnogo zavisi. 

ŠTA JURI PARTIZAN?

Izvor: MN PRESS

Crno-bijeli imaju isti broj pobjeda kao Crvena zvezda, ali i odigran meč više. Uz to su za poen lošiji u međusobnom duelu sa crveno-bijelima što praktično znači da su im potrebne dvije pobjede do kraja i dva poraza Zvezda da bi se našli na prvom mjestu na tabeli ABA.

Ipak, to im nije prva briga večeras. Budućnost ima tri pobjede manje, ali i dva odigrana meča manje od Partizana i pobjedom u ovom meču bi mogli da ugroze drugo mjesto crno-bijelima! 

U prvom dijelu sezone u Beogradu je bilo 75:66 za Partizan i crno-bijeli imaju dva cilja u "Morači". Jedan je da pobijede i tako ostanu u trci sa Zvezdom, a drugi je, da ako izgube, to bude sa manje od devet poena razlike.

U tom slučaju bi imali bolji međusobni skor od Podgoričana i u slučaju da na kraju sezone imaju isti broj pobeda kao Budućnost bili bi ispred njih na tabeli.

A s obzirom na jako težak raspored do kraja i gostovanja Cedevita Olimpiji i Megi, kao i duele sa Mornarom, Igokeom i Cibonom u Beogradu, Partizan nema mnogo prava na grešku.

ŠTA HOĆE BUDUĆNOST?

Izvor: MN PRESS

Pobjedu i to veću od devet razlike! Prije svega im je to potrebno kako bi uhvatili priključak za Partizanom i ostali čak i u trci za prvo mjesto na kraju regularnog dijela u slučaju da pobede sve mečeve do kraja, a Zvezda kiksne dva puta. 

Poraz od Zadra im je napravio veliki problem pa sada više nemaju prostora za greške. Dočekuju prvo Partizan, a kasnije i Zvezdu u "Morači", a putuju na gostovanja FMP-u, Splitu, Derbiju, Ciboni, Borcu i Krki.

Čeka ih mnogo mečeva, a ako hoće sam vrh tabele ne smiju da izgube nijedan. Neće biti lako! 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC