• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj otkrio zašto je odbio Partizan - crno-bijeli ga zvali nazad: Francuz rekao ne, pa se predomislio!

Autor Dragan Šutvić

Iskusni francuski košarkaš i nekadašnji kapiten Partizana razmišlja o povratku u Beograd.

 lovernj odbio da se vrati u partizan  Izvor: MN PRESS

Tokom prvog mandata u Partizanu postao je ljubimac navijača i kapiten crno-bijelih, a ukoliko se uskoro ukaže šansa, Žofri Lovernj bi volio i da se vrati u Beograd. U velikom intervjuu za basketnews, košarkaš Žalgirisa otkrio je da je jednom već postojala mogućnost za to, ali je tada odbio ponudu Partizana.

Bilo je to prije dvije godine, kada je francuski košarkaš donio odluku da je najbolje za njegovu karijeru da ostane u Evroligi.

Možda će vas zanimati

Svjestan je da je i Partizanov cilj povratak u to takmičenje, pa bi putevi mogli da im se ukrste u nekoj od narednih sezona. 

"Zaista im želim uspjeh i da se vrate u Evroligu sljedeće sezone. To je glavni cilj kluba, biće zabavno vidjeti ih opet u Evroligi", rekao je Lovernj.

Što se Žofrija tiče, on nema dilemu. Želio bi da ponovo u karijeri obuče dres tima koji ga je lansirao na veliku pozornicu. Iz Partizana je otišao u Himki, a zatim je nastupao za četiri NBA tima prije nego što se vratio u Evropu i zaigrao za Fenerbahče. Da li bi se vratio u Srbiju pre kraja karijere?

"Ne znam. To je pitanje za upravu Partizana. Tačno je da bih u nekom trenutku volio da opet zaigram za Partizan", istakao je košarkaš Žalgirisa.

Crno-bijeli su željeli da dovedu Francuza u ljeto 2020. godine, ali je on tada imao drugačije planove za karijeru.

"Nije bio pravi trenutak. Pokazali su interesovanje, ali mislio sam da to nije prava odluka za mene. Pronašao sam klub i grad u kojem se dobro zabavljam. Prošla godina mi je bila najbolja još otkad sam otišao iz Partizana prije skoro deset godina. Želio sam da ostanem u Žalgirisu i da igram Evroligu", dodao je Žofri Lovernj.

Podsjećamo, francuski košarkaš je dres Partizana nosio od 2012. do 2014. godine, a u tom periodu je osvojio tri trofeja. ABA ligu je osvojio 2013. godine, dok je u srpskom šampionatu podizao pehar u obje sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC