• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić izborio finale, razbio najbolji tim u NBA: Svi su pukli pod pritiskom, a zato je Luka veliki igrač!

Autor Dragan Šutvić

Veliki uspjeh Dalasa kome niko nije davao šanse u susretu protiv Finiksa. Luka Dončić se na to nasmijao i odveo svoj tim u finale konferencije.

 dalas u finalu nba lige ispao finiks Izvor: Profimedia

Dramatična sezona u NBA polako ulazi u završnicu, a sada znamo finaliste: na Istoku će se za titulu boriti Majami i Boston, dok je na Zapadu došlo do velikog iznenađenja tako da nas čeka duel Dalasa i Golden Stejta!

Djelovalo je da Finiks ima veliku šansu da osvoji šampionski prsten, posebno nakon skoro savršene sezone u prvom dijelu sezone, ali su svoje slabosti pokazali u plej-ofu. Namučio ih je i Nju Orleans (4:2), ali ono što nisu uspjeli da dovrše - jeste sjajni Dalas predvođen Lukom Dončićem. Na kraju velika pobjeda u "majstorici" kojom je Dalas obezbijedio finale Zapada i to kada niko u njih nije vjerovao - 123:90.

Sansi su potpuno pogubili konce i "pukli" pod pritiskom tako da su za poluvrijeme postigli samo 27 poena, koliko je Dalas za prvu četvrtinu i imali su sigurnih 30 poena razlike koji su samo nastavili da rastu.

U finišu susreta je djelovalo kao revijalna utakmica, s izuzetkom haosa u kojem je učestvovao Boban Marjanović, kada je umalo došlo do opšte tuče. Marjanović se naljutio na "provokatora" Holideja, koji je napravio problem tokom čestitanja, pa je trener Kid morao da ga skloni u stranu da ne dođe do obračuna.

To je kratko potrajalo, ipak su osmijesi na kraju preovladali, posebno na licu Luke Dončića koji je kao od šale ubacio 35 poena i imao deset skokova i četiri asistencije. Vrijedi istaći i da su njegovi procenti šuta bili izvrsni (12/19), a da se nije mnogo potrošio u sedmom meču serije jer je zbog rezultata na semaforu odigrao svega pola sata i tako je spreman za obračun sa Stefom Karijem i Klejom Tompsonom.

Imao je veliku pomoć Dinvidija sa 30 poena i Bransona sa 24, dok je čitav Finiks potpuno podbacio. Najbolji strijelac bio im je Džonson sa 12 poena!?

Lider tima Kris Pol imao je samo deset poena, dok je Devin Buker, koga su mnogi željeli da vide kao MVP-a ove sezone, postigao je samo 11 poena uz procenat šuta 3 od 14!? Evidentno je da nešto mnogo nedostaje ovom timu, pa je bilo i "varnica" između trenera Vilijamsa i centra Ejtona koji nije igrao veći dio susreta.

Ovo je još jedna sezona u kojoj je Finiks mnogo obećavao i ništa nije uradio, dok je Dalas odigrao iznad očekivanja i sada će se za Golden Stejtom boriti za NBA finale.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC