• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barcokas o Vasinom čudesnom šutu - imao sam dva izbora! Trener Olimpijakosa objasnio sve: Ja sam donio tu odluku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jorgos Barcokas je poslije meča pričao trojci Vasilija Micića za pobedu.

 Trener Olimpijakosa o trojci Vasilija Micića Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Olimpijakos je pao u punoj "Areni". Srušio ih je Vasilije Micić. Srpski plejmejker je pogodio trojku u posljednjoj sekundi i doneo Efesu pobjedu u Beogradu (77:74). Završio je posljednji napad tako što je preko Saše Vezenkova dao najvažniji koš na meču.

Grčki tim je imao ogromnu podršku, skoro cijela dvorana je bila obojena u crveno-bijele boje, ali je na kraju Micić bio taj koji se radovao sa turskim timom. Priznao je i trener grčke ekipe poslije utakmice da su svi tužni zbog načina na koji se sve završilo, ali su u isto vrijeme ponosni na sve što su uradili ove sezone.

Možda će vas zanimati

Jorgos Barcokas je odgovarao na pitanja novinara na konferenciji za medije i imao je šta da kaže za svoj tim, ali i na račun Micića i njegovog spektakularnog koša.

"Nažalost ovo je bilo teško veče za nas. Takmičili smo se protiv evropskih šampiona, vjerujem da bismo dobili meč da smo donosili neke bolje odluke. Neki igrači imaju iskustvo koje mi nismo imali i to nas je koštalo. Teško veče za tim i naše navijače. Ponosni smo na sve što smo uradili. Došli smo ovdje poslije dugog perioda bez fajnal-fora i pokazali smo da smo zaslužili. Imali smo fantastičnu sezonu. Čestitam mojim igračima, organizaciji, navijačima. Vratili smo se na najviši nivo i ostaćemo ovdje. Platili smo ceh nedostatku iskustva, donosili smo neke pogrešne odluke, emotivne, u momentima kada je trebalo da budemo smireniji. Kažem, igrali smo protiv evropskih šampiona koji znaju kako da igraju u tijesnim momentima, bili smo na istom nivou sa njima. Propustili smo neke šanse, promašili neka slobodna bacanja i na sve to morate da pogađate neke velike šuteve kao što je Micić dao", rekao je Barcokas.

Na pitanje o posljednjem napadu je otkrio neke zanimljive detalje.

"Imali smo dva izbora. Da branimo napad ili da pravimo faul. Odlučio sam da branimo napad. Oni su pokušali da igraju sa Moermanom dva puta, na kraju je Vezenkov bio tu, otežao je šut Vasilju koji je pogodio. To je košarka. Tako je kako je. Mogli smo možda da uradimo neke druge stvari, ali je on pogodio."

Pohvalio je tandem Micić/Larkin.

"Njih dvojica su sjajni igrači. Imaju iskustvo, talenat, potencijal. Sada su imali i malo sreće. Fantastičan duo zaista, dopunjavaju jedan drugog poenima, kreacijama. Efes plaća dosta para za njih dvojicu i čestiatm njihovoj organizaciji na tome."

Na kraju se zahvalio publici.

"Zahvalan sam našim navijačima, podržavali su nas, bilo je preko 10.000 ljudi ovdje, imali smo podršku cijele sezone, vjerovali su u naš tim, perspektivu i zahvalan sam. Žao mi je što nismo uspjeli da ih obradujemo pobjedom. Ovo je košarka", zaključio je Barcokas.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC