• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman vodi Micića u NBA, već je izabrao i klub! Vasa u elitnom društvu, a trener ga hvali: Postavićemo nove rekorde!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vasilije Micić je MVP fajnal-fora Evrolige, a Ergin Ataman je imao samo pohvale za srpskog plejmejkera.

 Ergin Ataman i Vasilije Micić u NBA ligi Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Vasilije Micić je briljirao u Beogradu. Na fajnal-foru Evrolige u "Areni" je prvo postigao trojku u posljednjoj sekundi za plasman u finale, pa je onda protiv Reala dao 23 poena i donio Efesu titulu prvaka Evrope.

Njegove fenomenalne partije donijele su mu zvanje najkorisnijeg igrača završnog turnira (MVP), pa je i tamo pravio šou. Stigao je i da zapjeva čuveni narodnjak prije nego što je došao na konferenciju za medije. Pričao je o raznim temama, poput odnosa sa Nikolom Jokićem, a Ergin Ataman ga je zbog jednog provokativnog pitanja poslao u svlačionicu.

Možda će vas zanimati

Poslije tog detalja je turski trener iznio niz pohvala na račun srpskog igrača. Oduševio ga je podatak da su samo trojica igrača uz Vasilija postala dvostruki uzastopni MVP dobitnici na fajnal-forovima od momenta kada je Evroliga počela tako da se zove (sezona 2000/01), a to su Dejan Bodiroga, Dimitris Dijamantidis i Vasilis Spanulis.

"Vasa ima samo 27 godina, duga karijera je pred njim i imaće šansu da popravi taj rekord, baš kao i ja. Doduše, ja možda nisam tako mlad kao i on, ali ćemo probati. Ima sjajan karakter, fantastičan je plejmejker. Imao je male oscilacije tokom sezona, ali je bio najbolji u najvažnijim trenucima. Umije da pogađa sa distance, da asistira, ima odličan prodor, ne možete mnogo više da tražite od pleja. Sjajan je, a volim i sve te igrače koje ste nabrojali", rekao je Ataman.

S obzirom na to da je istakao da će Vasa i on da nastave da pišu istoriju uslijedilo je novo pitanje. Hoće li zajedno sa Srbinom da ode u NBA?

"Možda je bolje da pitate to mog sina koji je tu, Atamana juniora. Tu je i moja porodica, supruga i dvije ćerke bliznakinje. One već studiraju u Majamiju. Tako da, ako me neko pozove, vidjećemo. Nije moja odluka", istakao je Ataman i praktično već "izabrao" klub, odnosno tim sa Floride. Podsjećanja radi, prava na srpskog asa polaže Oklahoma.

Izvor: MN Press/Icon Sportswire

Na kraju je Ergin još jednom pohvalio sam sebe poslije pitanje medija da je potcijenjen kao trener od strane mnogih iako ima toliko uspjeha.

"Lijepo je biti autsajder. Ja sam trener autsajder. Dolazim iz Turske i niko iz moje zemlje nije ostvarivao ovakve rezultate. Uživam u svom poslu, takav sam tip. Volim da treniram, da pričam sa novinarima, da dajem intervjue. Takođe, volim i da prozivam Evroligu kada mi nešto ne odgovara, pa im onda plaćam kazne. Doduše, sad ću dobiti bonus za ovu titulu, pa će biti lijepo. Kažu da mi je lako jer imam Larkina i Micića u timu i da sam zato ovako uspješan, samo neka pričaju", sa osmijehom je zaključio Ataman.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC