• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu treba ovakav Panter! Pravi Amerikanac se pojavio u finalnoj seriji protiv Zvezde - Željko je njega čekao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan je u trećem meču finalne serije pobijedio Crvenu zvezdu zahvajujući sjajnom Kevinu Panteru.

 Kevin Panter odličan protiv Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Vidjeli smo sve u okršaju Partizana i Crvene zvezde (70:67). Dramu od tri sata, prekid od skoro 40 minuta, pražnjenje tribina, a Željko Obradović je dočekao i pravog Kevina Pantera.

Lider tima i čovjek od koga najviše zavisi igra crno-bijelih je konačno "stigao" na finalnu seriju ABA lige. Za razliku od prva dva duela, u kojima je ukupno pet puta pogodio iz igre, u trećem je pokazao zbog čega je prva zvijezda tima. Dao je 22 poena i tešku trojku koja je riješila meč, prije spomenutog prekida (68:65). Na terenu je rekao šta je imao, poslije duela nije želio da priča.

Možda će vas zanimati

"Ne dajem izjave dok se serija ne završi. Vidimo se u petak", kratko je prokomentarisao Panter dok je prolazio pored novinara oko ponoći u dvorani "Pionir".

Ovakav Panter je neophodan Partizanu i u četvrtom meču (petak, 18.30). Samo sa njegovom novom dobrom partijom crno-bijeli mogu da se suprotstave crveno-bijelima. Svjesni su toga dobro svi u redovima Partizana.

U prva dva susreta i dva poraza u crveno-bijelom "Pioniru" Panter je bio daleko ispod svog nivoa. U prvom duelu je dao 15, u drugom 9devet poena i zbog toga je bio na meti kritika. Ipak, u srijedu je svima bilo jasno koliko je bio motivisan da pomogne i to je pokazao od starta. I to u segmentu u kojem se nije često isticao - agresivnom odbranom.

Treći meč je Amerikanac sa srpskim pasošem odigrao na svom nivou, birao je pametnija rješenja, od 22 poena je 10 dao u šutu za dva (5/6), pogodio je svih šest slobodnih bacanja, jedino ga je slabije služio šut za tri (2/6), ali je to ipak teško reći kada se uzme u obzir kakav je koš dao za trijumf. Uz to je imao šest asistencija i pet skokova i ubjedljivo najbolji indeks korisnosti od svih na terenu (34).

Ovog puta je heroj bio Partizanov igrač sa "nulom" na dresu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC